Ексминистър Нено Димов остава в ареста, можел да повлияе на свидетели

Ще обжалва решението на магистратите пред Апелативния специализиран съд
34
Ексминистър Нено Димов остава в ареста, можел да повлияе на свидетели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият министър на околната среда Нено Димов остава в ареста.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение, но състав на Специализирания наказателен съд потвърдена досегашната му мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Още по темата
Според съда продължава да е налице опасност Нено Димов да извърши и друго престъпление и да повлияе на свидетели.

Димов ще обжалва решението пред Апелативния специализиран съд.

Той беше задържан в началото на януари и подаде оставка от ареста. Тя беше приета веднага от премиера Бойко Борисов.

Обвинението към Димов е за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той съзнателно е допуснал предприятията в региона да получават вода за сметка на битовите абонати.

Над 60 тома вече са доказателствата срещу бившия екоминистър. Последните два от тях съдържат разпити на множество чиновници от Министерството на околната среда и водите, включително и на заместник-министри.

Показанията им, твърди обвинението, доказват, че като министър Нено Димов е бил редовно уведомяван за намаляващата вода в язовир "Студена", но не е предприел мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименразбирам!...Обаче разграбването на България е в такива МАЩАБИ,че ДОРИ и въпросната да се е "възползвала" в някаква степен ,то това ще БЛЕДНЕЕ пред 200 -те МИЛИАРДА,ОКРАДЕНИ от ИСТИНСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ на "прехода"!!!!Упорито ВТЪЛПЯВАНАТА МАНТРА,че Нинова едва ли не е окрала половин България ,си е чиста проба ГЬОБЕЛСОВА тактика!!Врякащите НЕ ВИЖДАТ ГРЕДАТА В СВОИТЕ ОЧИ,А СЕ ВЗИРАТ В СЪЧИЦАТА в окото на въпросната.../префразирах свободно Исус..-за тия,които са наясно../
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоНе ми пречи Нинова,дори ми е симпатична,но немога да гласувам за човек,който участва в разграбването и приватизацията на България,това ме тревожи,не мога да гласувам за човек участвал в продажбата и разсипването на България.
26
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименне съм фен на бсп..Нещо повече,ако некой е забелязал,аз избягвам да ги коментирам...но Нинова ми се вижда доста интелигентна дама..Забелязал съм ,че сред тях има некакви боричкания за "трона",..с твърди съмнения че Станишев стои зад тях.Та какво ще направят,ще видим..Във всеки случай да не се забравя,че бсп са НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА партия!..Независимо,че конячените "гласове" на гробарето мосю Константинов секи път ги изкарва повече....та:-В ОБЕДИНЕНИЕТО на АНТИгербаджиите е СИЛАТА
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненооо Нено бе бе ти си бил голям пушек бе майна
24
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 години
На Нено Димов му е даден ясен знак, че няма да бъде осъден, защото той изигра своята политическа роля в подсигуряване на воден ресурс за Стомана Перник, която пък произведе тръбите за интерконекторната газова връзка с Гърция!Балкански хъб Балкан без интерконекторната връзка беше легитимно мъртъв, а сега българската държава може да отстоява своите национални интереси и да ги защити пред САЩ и ЕС!Истината е жестока,и тя не е за хора със слаби сърца и нерви!Селяни прости, вие сте валат!Рико!ЦРУ
23
1
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Какво ли да направи Димов Нено ?Роля бушон, му е отредено.А как да се пребори Нено Димов,със ДС мафия непобедима ?!
22
2
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Има много с този ник F5
21
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
същата съдба чака и Цв. Василев и В. Божков,АКО ГИ ДОКОПА "Каскета":-Ще гният в ареста БЕЗ да са ОСЪДЕНИ и по некое време ще се споминат в килията си..Я от сърце,я от кръвно.............Немате си и бегла представа що е ТЕРОР и какво са гражданските ПРАВА И СВОБОДИ,нали?!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лигльото Бойко ревеше и мрънкаше,че щели били да го убият,оплакваше се и на аверчето си Трактора,затова правел партия страхливеца,за да не го гръмнат,ние му повярвахме и му дадохме шанс,а вместо той да умре,уби цяла България,по-добре да бяха го убили враговете му,сега България нямаше да е в тотално синьо робство!Герберите ме направиха фен на БСП и само чакам да сменят Нинова,да гласуваме за тях.
19
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Хората в Перник нямат вода и за това не носи вина само Нено Димов???!!!Хората в Перник не могат да си мият тоалетните , след като с.ер.ат, не могат да се къпят редовно, не могат да се перат, не могат да пият водата и да готвят с нея!!!ГЕРБ трябва да подадат оставка, защото резила е голям!!!Агент Стийв Манахан!ЦРУ!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а ако му наложат "домашен арест" КАК би могъл въпросния да "повлияе на следствието"?..ЦЕЛТА е да не му дадат да си отвори устата,защото направи ли го, ще стане ясно КОЙ МУ Е НАРЕЖДАЛ ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ пред настъпващата неизбежна криза...та ЛЮБИМОТО на "1"-АРЕСТА,върши добра работа за делото му..."Бай бабо да те не срещне мечка!..пардон,"Каскет1" на Републиката"..
17
0
 
3
 
! Отговори
О, БЕЗГРЕШНИЯ преди 4 години
До Живял-видял Злобата ти е в повече, говорим за вина, а не за партии. Да разбирам ли, че само т.н. реформатори могат да управляват с тиквата
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще обиколи всички телевизии да се оправдава. Не.
15
1
 
3
 
! Отговори
знам преди 4 години
Герберите ги пазим, там не бива да се пипа, пипне ли се трябва да ни информират какво стана с парите за ремонта на язовира...А вие си пишете простотии по адрес на Димов.
14
3
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Моля ви добри хора, помолете се за мен и вижте как ви озарява! За мен Марко от Силистра , може да мине малко време докато ви озари, но светлината си пристига! Просто желанието ви за помощ да ми се предаде, но не знам дали в момента съм в собственото си тяло!
13
2
 
4
 
! Отговори
Безобразие преди 4 години
Кого ще разпитват тия нещастници? Да не са решили най - после да разпитат истинските виновници за кризата в Пк? Да ги подсетя Свинетка, Аврамова, оня с очилцата Нанков и т.н Не пипат гребени, те са недосегаеми...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да знаем кой натиска Ковачки и специалиста ни по енергетика Овчаров!Кой е поискал и кой е подписал документи за преследването им и притискането им? Кооооой?Конкретно!Нагли варвари,спрете се,зверове!Каква е тази ДИКТАТУРА и ТИРАНИЯ?!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери,минавате границата,спрете се,предатели!В тази държава Цвък и ББ управляват от 2001 година,а не Димов!
10
2
 
6
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Няма боков министър ,които да не е за затвора !
9
3
 
5
 
! Отговори
Off преди 4 години
ненко, миличък, добре ли ти там? не излизай, стой си там, че скоро и далаверко идва при теб, да и играйкате.