Билетчетата в историята: Какво печелим и губим ли наистина?

40% от българите са си купували редовно лотарийни билети
Обновена: 19 фев 2020 07:31 | 19 фев 2020 07:09,
68

Лотарийните игри вече ще могат да бъдат само държавни. Това стана след влизането в сила на инициираните от "Обединените патриоти" и прокарани с решаващата подкрепа на ГЕРБ поправки в Закона за хазарта, които днес са обнародвани в "Държавен вестник".

Какво казват психолозите за този феномен и какво мислят хората за отнетата им надежда за бързо забогатяване?

40% от българите редовно са си купували лотарийни билети с надеждата за бързо забогатяване. Процентът е по-голям в по-малките населени места, където хората са по-бедни и животът по-труден.

"В социалните науки я наричаме култура на бедността или култура на гетото. Това е един възглед за света, според който нищо не зависи от теб и твоите усилия, безсмислено е да се планира бъдещото, тъй като всичко е в ръцете на съдбата и единственото, което можеш да направиш, е да извършиш този ритуал пред вездесъщия късмет", каза социалният антрополог Харалан Александров пред Bulgaria ON AIR.

До скоро в павилион в бургаския квартал "Долно Езерово" са се продавали лотарийни билетчета или както казва Живка, продавала е надежди и мечти... и печеливши е имало…

"Tази страна отдавна отнема всичко на всеки. Интересното е, че всъщност играят билети през цялото време, а когато ги махнаха казват: добре че ги махнаха. Tова не мога да го разбера, това е някакъв парадокс абсолютен", категорична е Живка.

Психолози казват, че колкото повече несигурността в световен мащаб се засилва, толкова повече хората започват да вярват, че съдбата може да им помогне.

"Почти денонощно сме облъчени от реклами, които ни карат да инвестираме в материалното. Като най-бързият начин за стигане до това да си купя нещо е да направа това, което съседа от съседното село е направил...", смята психотерапевтът Боряна Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: тотолотариябилетчета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубихме тези които са им платили някой лев да се снимат в реклами с печеливши билетчета с големи суми... Това загубихме..
24
8
 
14
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ми първо ще спечели шишо ,после ще спечели този дето е на заплата при него -симеонов, кликата на Боко и тя няма да остане назад,ще спечелят найденови -те защото хората вместо да търкат ще хвърлят зарове в казината им, а най-вече ще спечели черепуний, като заведе един иск за 10 цифрена сума. Кой ще загуби? Ами всички дето трябва да му плащат иска т.е -ВИЕ!!!
23
4
 
33
 
! Отговори
Димо преди 4 години
А КАЗИНАТА на всеки ъгъл КОГА?Детето ми докато стигне на училище минава през 4 такива в разстояние няма и километър.Това безумно роене на подобни места акумулира и огромната битова престъпност по градовете.Видно от репортажите ,с които ни заливат медиите ,в почти всеки случай крадецът или е изгубил на хазарт или е наркоман.Да си ги изнесат на Златните или Слънчака и да си ходят там,но ми излиза детето от блока и да го посрещат големи табели за "лесни" печалби ми е уродливо!
22
3
 
41
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Първо: не 40%, а 80% търкаха талони, професора се оказа пророк. Второ: Искам Харлан дебелия да ми обясни не за "културата на бедността", а за "културата на богатството" и откъде и как точно изработи 1 милион евро този красавец, за да купи с тях апартамент зад опашката на коня на любовницата си - манекенката Даниела Серданова, бивша на Любо Пенев. Толкова ли печелят социалните антрополози? А, забравих. И как така точно той спечели европроект на социална тема за 7 милиона евро. Талоните ги махни
21
2
 
12
 
! Отговори
Илиян Бъчваров преди 4 години
До All inИма наркотици....те са полезни колкото билетчетата, така че давай с тях щом като в такива неща търсиш надежда....
20
15
 
13
 
! Отговори
All in преди 4 години
Всички губят. Черепа, НАП и най - вече търкащите, защото по-лошо от това да загубиш пари е, когато загубиш надежда.
19
2
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
До Крисчън Бейл и останалите актьори , шизофренията и останалите психични заболявания са напълно лечими с антибиотици и имуностимулатори, обезличностяващите медикаменти сриват имунитета! И гледайте да не се заразявате наново!
18
1
 
8
 
! Отговори
язе преди 4 години
А преписващите парцалеси ще ми търкате дедовия за 2 кинта, скоро-скоро. търкайте, търкайте, опит натрупвайте.
17
7
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Ами държавният хазарт, ТОТО-то вече си няма конкурент! Сега наивните и бедни българи, които бленуваха за лесни печалби ще намалеят, търкащите като луди билети всеки ден ще намалеят, печеливши както до сега няма да има, щото тия нямат интерес да зареждат печеливши билети, а ще пускат един -двама на тримесичие, ей така колкото за цвят. А пари за спорта пак няма да има. Но пък важното е, едно - "Печелите вие, печели и спорта", ужким де.
16
2
 
4
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Крисчън Бейл защо според вас е регистриран като шизофреник?За да го изкарат че се е самонаранявал човека!
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков-Черепа е обявен за враг номер едно на държавата, но ортаците му, както и хората позволили и подписвали ежемесечните му отчети се разхождат на свобода по телевизионни студия и давата интервюта.Тях кога?
14
5
 
16
 
! Отговори
сс преди 4 години
парадокса е че излязаха с тезата за защита на хората от талончетата и да не им ограбват парите, а какво правят реално просто ги правят държавни, не ги забраняват да ги няма изобщо. и вместо Божков да прибира едни пари ще ги прибира държавата а после знаем кой разпределя държавните пари, а хората пак ще търкат ли търкат и ще си дават парите, а управляващите уж мислят за тях, използваха пополистки методи да удържавят частен бизнес....
13
4
 
4
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Уловката е че за да влезеш в психиатрия, трябва да подпишеш холивудски договор, според който може да бъдеш заклан на улицата и ще те впишат като самонаранил се!И на клошари предлагат холивудски договори. И на актьори!
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко другари.В момента стрелочникът премества посоката на коловозите.От където е текло,пак ще тече.Питайте Бойко защо осъди Вальо топлото.Осъди го защото Вальо под натиска на Кюлев премести сметките на Топлофикация в Банка ДСК,от банка Ощинска.А Банка ДСК е БСП банка.После Валката изпра пешкира,и стана пак ,,рокадо''.Той си мълча през цялото време,и излезе в достойно заслужена пенсия.Та и с на Божката комара така.Бизнесът ще се вземе от ,,силните на денят''. Така е било другари,така ще е и за н
11
6
 
34
 
! Отговори
Минус плюс преди 4 години
МилиАрд се пише,не милярд...Аман от неграмотници.
10
10
 
33
 
! Отговори
Плюс Минус преди 4 години
Губи Черепа, а печелят всички онези бедни хорица, които само за миналата година са изтъркали талончета за един милярд и половина лева.
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търкането няма как да отиде при Пеевски, защото вече е държавно
8
6
 
32
 
! Отговори
Васко преди 4 години
Голямо мрънкане ей, като искате да търкате ходете в тотото бе, там също има десетки видове картончета. Само дето не ни облъчват денонощно с реклами.
7
3
 
19
 
! Отговори
Най-обичам, преди 4 години
когато тарикатите носят вода на баламите?!?Губещите от лотарията да ходят на екскурзия до Дубай и свиждане на Божков,белким се смили и подхвърли някои трохи?!?Може би,ама надали???Не е луд тоя дето яде зелниците,а тоя дето му ги дава!!!*** народ,слаба държава,другото е ала-бала или лош материяла?!?
6
4
 
34
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Убиват една надежда ,но смелите може да пробват обири на банки !!