Диалог с историята: Деца написаха послания до Левски

Кампанията е дело на Военноисторическия музей
19 фев 2020 17:15, Красимир Ангелов
9

147 години след обесването на Васил Левски деца написаха послания до Апостола на свободата.

"Много искам и след 20 години да прочета това, което написах сега. Тогава отново ще кажа "Васил Левски е гордост за нас, а ние, неговите внуци и правнуци сме гордост за България", пише дете от Белоградчик по повод предизвикателство на Военноисторическия музей за диалог с миналото.

Още по темата
Всички послания и видеа, които децата са изпратили към институцията, се излъчват на входа на музея.

"Изключително емоционално беше за екипа да проследи как се развива тази кампания, да четем и да гледаме тези послания. Те са стотици. Много от тях са от класове, други са персонални. Част от училищата са подходили по по-нестандартни начини", коментира Даяна Костова от Военноисторическия музей в "България сутрин".

По думите ѝ има разлика в начина, по който учениците на различна възраст са възприели предизвикателството.

"Гимназиалният курс е по-философски настроен, по-склонен да търси проекциите на делото на Апостола в съвремието ни, докато по-малките ученици са много конкретни и по детски наивни", сподели Костова пред Bulgaria ON AIR. И допълни, че послания са изпратени дори и от деца от чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичко Левски! Не се прераждай в България! Каузата е загубена още преди твоята саможертва!
7
1
 
1
 
! Отговори
дърт преди 4 години
А сега е редно да изпратим целия ни политически "елит", воглаве с депутатите и министерския съвет на му ги занесат.
6
0
 
3
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Тая сутрин по Нова ТВ една репортерка питаше какво биха питали днес децата Левски.Два отговора бяха в 10-ката.1-Искам Левски да прочете "История на България" и да каже дали е вярна.2- Ако Левски види какво е положението сега,да каже дали си е заслужавало саможертвата.Това го изтърваха,защото беше на живо.По късно по новините пълна цензура,само "подходящи коментари.
5
0
 
10
 
! Отговори
Видя се с кого е преди 4 години
НАРОДА! Сутринта по ранина, докато още няма хора по улиците Боко с ръце в джобовете се влачеше като пиян и от кумова срама постави цвете пред Левски. Шкембелията войвода и той тихомълкам се промъкна. Само президента направи истински поклон пред Левски, и то заедно с народа. Истинското си личи пред плявата. А къде са ДПС, нали претендират да са български граждани, за права се натискат, а едно цвете не поставят на най големият българин -Левски?
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Послание до починал преди цели 147 години! Плиткоумието на българина е паталогично! Народ-компот!
3
3
 
4
 
! Отговори
ПИИСМО ДО УМРЕЛ преди 4 години
БИВА ГЛУПОСТИ НО ТОВА Е БЕЗУМИЕ - ПИСМО ДО УМРЕЛДА НАПИШАТ ЗА ОРГАНИЗАЦИОНИЯТ М,У ТАЛАНТДА НАПИШАТ ЗА РОДОЛЮБИЕТО МУЕДА НАПИШАТ ЗА САМОЖЕРТВАТА МУ
2
3
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Поклон пред Васил Левски!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние искахме да пише така и да се кълнем във вярност и в това, че ше се борим с неоравдата ... ама какво стана - не можело! Не било наша работа ... наша работа е, да бачкаме за 800 лева или да напуснем страната ... ааамааам веее!