Децата рано задават въпроси за секс, но какви отговори ще получат?

Сексуалното възпитание да започва от детската градина, смята сексолог
Обновена: 20 фев 2020 11:04 | 20 фев 2020 11:03, Ния Христова
89

Близо 1000 души са се подписали в петиция на Асоциация "Родители" в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище, съобщава Bulgaria ON AIR. Въпросът стана силно обсъждан след бурната реакция на родители и държавни институции, заради предаван урок на четвъртокласници в Перник. Родители подадоха сигнал и се оплакаха, че децата им са карани от учители да се целуват и опипват, както и да рисуват полови органи.

След острата обществена реакция програмата беше спряна.

Още по темата
"Такова образование трябва да има, да е качествено и да се предлага по подходящ начин на децата на различна възраст. Много е важна ролята на родителите. Истината е, че децата все по-рано задават въпроси", коментира Антоанета Василева от Асоциация "Родители".

Според нея има голяма опасност детето да получи грешни отговори от друго място. Децата, ровейки се в интернет, доста рано попадали на порнографски материали и това ги стресирало, понеже не разбирали съвсем какво гледат.

"Понякога наистина е свързано с липса на знание. Сексуалното образование не е свързано само със секса, а и с отношенията", добави Василева.

"За секса се отделя една малка част в учебника по биология. Официално сексуалното възпитаниe трябва да започне в детската градина, то трябва да съпътства човека, защото възрастните хора имат нужда от топлина и ласка", изтъкна сексологът Станка Маркова.

Тя смята, че е невъзможно да се угоди на всички родители, но най-важният въпрос е кой ще пише помагалата, кой ще ги рецензира и преподава.

"За всяка възраст си има адекватно образование. До 16 г. децата трябва да знаят всичко, защото тогава стават най-големите трагедии", подчерта Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Вкъщи имам детски книжки за около 4-5-годишни деца, на български от френски автори по въпроса за "откъде идват бебетата". издания преди поне 30 години.Въпросът винаги е КАК , не е дали.Съзнанието на алкашами е извратено и те си мислат, че такова би трябвало да бъде и сексуалното образование. Когато един човек му се представи навреме и по подходящ начин, не виждам къде е проблема!?
11
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ми пратете Кобилкина -тя ще ги обучи
10
3
 
30
 
! Отговори
Стига манипулации! преди 4 години
Спрете да лъжете и да манипулирате населението! И в момента в гимназиите се учи анатомия в часовете по биология. Обяснява се за ХИВ, СПИН, ППБ, раздават се листовки и презервативи. РЗИ прави летни антиспин кампании. Джендърските НПО-та нямат място в училищата.
9
5
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Колега...къде ни хвърли ти във вероученията, бе?
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво обучение става дума като целия живот се въри около секса жените търсят пари а мъжете секс и понеже само мутричките и олигарсите имат пари те получават харемите с жени а беззработните слаби недокосвали жена българи емигрират младите на 30 40 или пенсионери на 90 100 и си намират чужденки а българките биват убивани и пребивани от мутричките и после колко бил лош българския мъж какъв ориенталец бил
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вкъщи имам детски книжки за около 4-5-годишни деца, на български от френски автори по въпроса за "откъде идват бебетата". издания преди поне 30 години. Въпросът винаги е КАК , не е дали.
6
9
 
14
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Докато давате смартфони за по 1000 лева, ще има и въпроси ! Малчуганите не могат да бъдат предпазени от разврата в интернет. А Гугъл предлага в изобилие !!!Родителите сами са си виновни за ситуацията !!!
5
7
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Да не задават много въпроси, защото сутеньорите ще им обяснят, давайки им оръдието на труда.
4
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да обсъждаме вероучение необходимо в този ужасяващ свят доминиран от секс и зло ,ние ще учим на сексология децата.Ама то има връзка защо в крайна сметка образованието ни е в кошчето.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости момичета като се почнат от 4 клас до 12 клас са минали 100 броя до 30 40 годишни са минали стотици а вече на 50 60 70 80 са минали хиляди и повече а момчетата повечето понеже са безработни или имат късмет да работят за 500-1200 лв остават девствени до 70 80 90 100 и повече години и емигрират та тоя която е писала статията трябва да им зададе въпроси 4 то класниците са по-запознати със секса от нея тя да потърси някой безработен 30 40 годишен пич да и достави нужния секс
2
4
 
22
 
! Отговори
НЕ преди 4 години
То не било близо 1000, ами 10-а двете нули са добавени от клозета на "сексоложката" .А над 200 000 са против гнусното извратено обучение! И като я гледам тая на снимката- ако имах магаре,и магарето си нямаше да й поверя,па кво остава за детето си! Айде да не е загрижена толкова за моите деца, а да си мисли с гнусните джендърски пари дали скоро ще се спази ,когато застане пред ГОСПОДА! Извратена и изперкала противна джендърка! ДЕЦАТА НЕ СЕ НУЖДАЯТ от извратено обучение,училището НЕ Е за това!
1
4
 
7
 
! Отговори
Даскал Макаренко преди 4 години
Ще получат шамар зад врата и шут е *** ,ако продължават да питат.