Зов за помощ: 78-годишна жена се грижи за внучето и сина си

Тя е трудноподвижна, тримата оцеляват на ръба
20 фев 2020 14:47, Анисия Иванова
17

78-годишната Елена се грижи сама за 7-годишната си внучка и сина си, който е с увреждания. Обитават една стая от къща в с. Жельо Войвода. Оцеляват на ръба - с 400 лева на месец.

Синът й, за когото се грижи, е с епилепсия. "180 лева пенсия взема, моята е 220 лв. Като платя ток, телефон, телевизор, вода и каквото остане", каза Елена Симеонова пред Bulgaria ON AIR.

Самата тя също е трудноподвижна.

"Блъсна ме кола октомври месец. Счупи ми ръката и я измести, тук на главата 6 шева имах", каза още тя.

Майката на Ели я изоставя, когато е на 4 години. "Майка й 2017 г. избяга, запознала се там с някой и остави бащата на децата", каза Елена.

Малката Ели има и 18-годишен брат Симеон, който също е с увреждания. Момчето е настанено в социално заведение във Велинград. Въпреки недоимъка, баба Елена се грижи и за него.

Вижте повече в репортажа на Мирослава Желязкова.

Данни за пощенски превод:

Име: Еленка Стоянова Симеонова
Адрес: ул. "Петко Митев" 14
с. Жельо Войвода, община Сливен
ПК 8860

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
natimi6i@abv.bg преди 4 години
Дайте телефон за връзка как да помогнем на жената
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горкото детенцеайде бащата и бабата ясни, ама това момиченце вече започва да осъзнава. лишено от възможност да премине през нормално детство - а само трудности...
13
2
 
4
 
! Отговори
Серго преди 4 години
телефон на жената?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До azОтговорът е ясен. Като не могат да се контролират, значи законът трябва да предвиди някакви мерки.Цивилизованото общество се грижи за такива хора, но това не означава, че същото това общество няма право да защити себе си от лудориите на безотговорни или неадекватни индивиди.Ние трябва да попритиснем нашите законотворци да актуализират законите ни според ситуацията в страната. Все пак ние избираме тези законотворци, ние им плащаме заплатите.
11
0
 
15
 
! Отговори
az преди 4 години
До 9: Те ако можеха да преценят, че не трябва да създават деца и че са с увреждания....за съжаление хората с умствена изостаналост, далеч не означава, че са с някакви проблеми с понтността. Напротив не могат да контролират тия инстинкти изобщо...
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма снимка и три имена на избягалата майка за назидание ?Да бъде разпознаваема навсякъде!
9
4
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 4 години
Да ги развъждаме за наша сметка, казваш ...Ако здрав човек при злополука стане инвалид, редно е да му се осигури достоен живот и да се полагат грижи децата му да не мизерстват.Ако някой се е родил инвалид, редно е и на него да осигурим достоен живот,хуманно е.Но когато някой си знае, че е с тежка инвалидност, но въпреки това създава потомство, при това повече от едно дете, тогава какво да кажем? А близките на този човек, а брачната му половинка? Абонират за джоба ни цяла група за изхранване
8
7
 
10
 
! Отговори
Циник преди 4 години
До Д-р МенгелеВремето на фюрера ти не съм го хванал но съм хванал времето на черрвените ти другаре - комунофашисти и знам какво щеше да се случи по тяхно време - нямаше да разберем, че има такива трагедии, защото лошите новини бяха забранени.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление хора с проблеми продължават да се размножават. Защо бре?! Защо правите нещастници след като не можете да гледате и себе си? Детето трябва да се и даде за осиновяване на хора с възможности за да има някакъв шанс в живота.
6
2
 
22
 
! Отговори
А майката на Ели? преди 4 години
Човешко е да се помогне.Но трябва да се издири майката на момиченцето. Не може така - снесла" детето като яйце и го зарязала, защото намерила друг мъж! Когато се е събрала със сина на баба Еленка, не е ли знаела, че той е с тежко заболяване и не може да отгледа деца сам? Как се реши тази жена да роди две от него и, след като се е убедила, че първото дете е с увреждане, без да й мигне окото създава и второ от същия баща?!
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате тук в бялата държава да видите как държавата по точно социалната служба се грижи за такива хора. Безплатна храна плащат им ток вода парно облекло лекарства. Но тук нямат Черепи Тикви и сеяндурски управници. Кога ли ще стане това при вас. А една селяндурка ни вика да се върнем. Щото щяла да ни даде 600 евро. Ало другарката герберистке тези 600 евро ги взимам за два дни. На това измъчено семейство ще им пратя 2000 евро. Дали тия у парламента ще прежалят по 20 лв. да им пратят.
4
0
 
41
 
! Отговори
Къде е Агенцията преди 4 години
За защита на детето? Ако това дете е в приемно семейство, приемните родители ще получават 900лв.Дайте тези пари на клетата жена.
3
0
 
35
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
Милата женица - въпреки всички трудности - не е оставя децата. заслужава да се помогне. Само че питане, защо за тъмно-*** парите за помощи има, а за нея няма. може да получава детските за момичето, помощи за огрев.
2
16
 
5
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 4 години
Познайте какво щеше да се случи по времето на фюрера? :)))))))))))))))))))))) През комина.
1
3
 
10
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 1Ами аз смятат че ти си от роднинска връзка....вижда се от IQ-то равно на 60...Кретенизма е диагзноза при теб.