Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
5
 
4
 
! Отговори
Жеков преди 4 години
Повечето българи вече приеха еврото, за две седмици са обменени над милиард лева.
247
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Точно това НИ ПРИТЕСНЯВА!!- ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ Е ГАРАНТ ЗА КУРСА ЕВРО-ЛЕВ- ТОВА Е НАЙ ПРИТЕСНИТЕЛНОТО! 240 АЛЧНИ ЛЕНТЯИ КОИТО ЩЕ НИ ПРОДАДЪТ НА СЕКУНДАТА!!
246
2
 
5
 
! Отговори
рекет преди 4 години
Значи НС бил гарант на курса. Това как да го разбираме? Ако народа реши да си избере друго НС ще порутите всичко на принципа "след нас и потоп ли"?Не ни трябват парлаемнти и бюрократи за гаранти. Нека икономическата логика е гарант.
245
4
 
3
 
! Отговори
стана сложно преди 4 години
За чакалнята - ще почакате. Първо ще тярвба да видим дали европейците ще преглътнат макроикономическите ви лъжи. Ако са мащабни като гръцките - няма да стане. Ако сте лъгали умерено - ще мине. А че сте лъгали - знае всеки у нас и в чужбина.Колкото до курса - ако гарант са му само Али ББ и 240-те разбойника - дупе да ни е яко.Мислех че гарант са активите, които стоят за валутата ни, както и спазването на регламентите на Борда.
244
2
 
4
 
! Отговори
254 преди 4 години
.Нито една от изброените от теб страни не е казала че не иска еврото.Напротив искат го всички (изключение е Дания която още преди 20 год има специална клауза В договора си с ЕС).Но за това трябва да отговаряш на няколко критерия .Най голям проблем имат повечето от кандидатите със задлъжнялоста Всички преминават границата .БГ е втора страната с най малък процент задлъжнялост.За това и може да кандидатства за Еврозоната.А иначе всяка страна членка на ЕС е длъжна по договор един ден да приеме евро
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербавото агитаторче да каже защо ШВЕЦИЯДАНИЯНОРВЕГИЯПОЛШАУНГАРИЯЧЕХИЯне искат ниските лихви на евротоами щото това е поредната лъжа на отиващите си крадливци на на банкянското комунистче
242
5
 
1
 
! Отговори
Левовете в марки преди 4 години
Вие обменихте ли си леФчетата с евро, щото ще се влиза в ЕЗ и ще има хиперинфлация :) :). Не мога да повярвам как ви финтнаха пак. Обменихте си 10 - 20 бона, че ще обеднеете с 15 %. Колко дребно мислене. Ами ако стане това, пенсионните фондове ще фалират, те тогава ще отнесете всичко. Трънки- от курсовата разлика сега като обменихте и след време като ви потрябват пак левчета, - над 1 млрд. както казват че обмениха, за един месец чейнджовете и банките изкараха над 20-30 млн.
241
2
 
3
 
! Отговори
добра снимка преди 4 години
Тиквата слезла от стола
240
6
 
4
 
! Отговори
KuruMuru преди 4 години
Цялата игра е за тези 18 000 000 000 пари за харчене...
239
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврото трябва да се приеме,за да има развитие в България,хората да имат възможност да теглят кредити с ниски лихви и т.н.
238
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете еврото да бъде прието като валута в България,има и своите позитиви,ще ви паднат лихвите,ще изчезнат частните изнудвачи дерящи хората с лихви и отнемащи им имуществото,курса ще е стабилен и т.н.
237
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩО БРЕ ДУШИЧКИ НЕ ПИТАТЕ ШВЕЦИЯДАНИЯНОРВЕГИЯПОЛША УНГАРИЯ ЧЕХИЯ - ВСЕ БЕДНИ ДЪПЖАВИ ЩО БЯГАТ ОТ ЕВРОТО КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМАЯНЩОТО ИМАТ УПРАВНИЦИ ДЕТО НЕ СА ПРОДАЖНИЦИ И ПРАВЯТ ТОВА КОЕТО Е ДОБРЕ ЗА НАРОДАИ НЕ РАЗЧИТАТ НА ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРЧЕТА ДА ПРЪСКАТ ОТРОВНАТА АГИТАЦИЯ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОТОИ БЪРЗАТ ЗАЩОТО ВЕРОЯТНОСТА ЗАСПАЛИЯ БЪЛГАРИН ДА ГИ ИЗРИТА ВЕЧЕ Е НАЛИЦЕ
236
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ВСИЧКИ АНТИКОМУНИСТИ ЩО СТЕ СЕ ЗАПЪНАЛИ ЗАД ТОЗИ БАНКЯНСКИ КОМУНИСТ И ОБВИНЯВАТЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В КОМУНИЗЪМПИТАТЕ ГО БАНКЯНСКОТО СТИСКА ЛИ МУ ДА НАПРАВИ КАТО ОРБАНДА ЗАКРИЕ ИНСТИТУТИТЕ И ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА СОРОСДА ЗАБРАНИ ДА СЕ ВЗИМАТ КРЕДИТИ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА И МИЖДУНАРОДНИЯ ВАЛЕТН ФОНД-И ДВЕТЕ СА ЧАСТНИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИТА ДЕТО ВЪВ ВСЕКО МИНИСТЕРСТВО ИМА СЪВЕТНИЦИ ОТ ТЯХ - В БЪЛГАРИЯ ДЕИ ПОЗНАЙТЕ КАК РАСТЕ ДЪЛГЪТ НИ - КАТО ГЪБА СЛЕД ДЪЖД
235
6
 
9
 
! Отговори
BG преди 4 години
Лелеюле каква активизация на електората да защитава тоз престъпник. Иначе Радев го изядоха щот помогнал на жена си. Те тия дето джавкат и те назначени след обаждане ама.... кражбата на Борисов не е кражба.......
234
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакалнята е на гарата.
233
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук,време е да си одиш.
232
4
 
11
 
! Отговори
не спи той преди 4 години
но заради 18 млрд евро които са на влог в БНБ и са гарант на борда. след като приемем еврото тези пари ще се освободят и политиците ще могат да си ги харчат както искат. освен това когато няма борд правитеклството може да заема пари от бнб което при борда е ЗАБРАНЕНО и това озаптява правителството защото за да получи пари трябва да емитира дълг а това вдига шум и постоянно се знае с колко е нарастнал дълга. не на еврото и да на борда.така ползваме стабилността на еврото без политиците да крадат
231
8
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Влезем ли в чакалнята, Европейската банка ще ни прибере от движение двата милиарда евро, с които се гарантира стабилността на валутния борд у нас. А после банката не е длъжна да ни помага ако имаме финансови проблеми.
230
5
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Теорията е едно, може и чудеса да произведе, Практиката/Реалността е друга и никак не е обнадеждаваща!
229
5
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Защо? Защо? Защо? Има разминаване между реалността която е видима и думите на ББорисов? Защо има разминаване мужду финансовите отчети и покацзатели на хартия и онова което се вижда в страната с просто око? Дали има длонамереност в решенията на правителството на ББ и финансовите им игричките?вж. в. Сега В.Папазов - видео Нещо за еврпейските банки!