Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
5
 
15
 
! Отговори
Очаквано преди 4 години
Горанов беше измислил нещо, ама народът се разшумя и сега ни успокояват. Връстниците му са милионери, както казваше той, ама дали и той вече Е? И дали е дека-, санти- или мулти-милионер...
227
9
 
5
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До Северна Корея 221 Как да няма читава алтернатива ? Я виж БСП колко са читави и можещи.Не помниш ли ?
226
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврото го има и сега с валутния борд но няма родно производство и не е изгодно заводи да се строят в България. Българите се чудят накъде да емигрират в други страни от ЕС и еврозоната, но в България с евро пак си няма икономика. Всичко е внос и още по-лошо почнаха да внасят отпадъците от еврозоната, защото тука се обезлюди и има свободни ниви за заравяне или складиране на отпадъците.
225
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 226:Тези държави които си написал са със светлинни години напред от нас по възход и просто не е уместно да сравняваш БГ с тях. Нормално е да не им трябва Евро... Но ние когато сме последна дупка на кавала за нас ще е по престижно да се наредим до други силни държави.... много негативизъм има тук в постовете от неграмотни и не мислещи индивиди
224
9
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
До ВасилевИменни защото парите на Радев и Десито са от държавния сектор са проследими до стотинка. Как Бойко ще докаже парите от рекет, от наркотици и т.н. ? Доста пране е нужно, парите не са малко.... никак даже.
223
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашата медия си трае. Има много подходяща българска мъдрост за това.В Библията пише:"Всичко тайно ще стане явно."Има го и в Корана.
222
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, нали с евра плащаш за къщи в Барселона. По-лесно ще ти е така. Защо се дърпаш?
221
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛЕДАЙТЕ , БЪЛГАРИ, В ДРУГАТА СТАТИЯ ГЕЧЕВ, ДЕТО ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ, КАК ДАВА АКЪЛ ЗА ИКОНОМИКАТА!!!СРАВНЯВАЙТЕ И СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ НА КОГО ДА ВЯРВАТЕ!НЕ ВЯРВАЙТЕ НА МОСКВА, КОЯТО ВИ ФАЛИРА ПРЕЗ 1962, 1978, 1990 И 1997 - СВЕТОВЕН РЕКОРД- 4 ПЪТИ САМО ЗА 35Г!!!НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
220
11
 
5
 
! Отговори
ДО 226 преди 4 години
ОК, А КВО ЩЕ КАЖЕШ З ОСТАНАЛИТЕ 20 ДЪРЖАВИ???НАПРИМЕР ИКОНОМИКИ НОМЕР 1 И 2 В ЕВРОПА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ, А ЛЮКСЕМБУРГ - С НАЙ ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В СВЕТА! АЗ ОТ СКЪСАНИ РУБЛАДЖИИ ФИНАНСОВИ СЪВЕТИ НЕ ЩА!!!
219
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПУТИН ВВИЕ НА УМРЯЛО, НЕ НИ ДАВА В ЕВРОЗОНАТА!ВСИЧКИ СИЛИ ХВЪРЛЯ ГОРКИЯ!!!ИСКА ДА СТОИМ В МИЗЕРИЯТА МУ, ДА МУ ЦЕЛУВАМЕ РЪКА, ДА НИ ОСВОБОЖДАВА...
218
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов - не влизайте в никаква чакална. Това е капан. Немски капан. Ако еврото беше добрият вариант то Англия, Дания, Швейцария, и Швеция отдавна щяха за са приели ЕВРОТО. Стив Ханке миналата седмица отново предупреди. "Това е капан, от който измъкване няма, и България окончателно губи суверенитета си". Сега Англия е свободна, и затова ще бъде велика /Великобритания/ Но англичаните имат топки! Затова!
217
3
 
5
 
! Отговори
224, преди 4 години
АЛО, ЛЪЖА С ЦЕЛ ВСЯВАНЕ МАСОВА БАНКОВА ПАНИКА, НПК, СЪД, ПРОКУРАТУРА!!!!
216
12
 
6
 
! Отговори
Честито преди 4 години
Еврото още от сега дръпна нагоре!Представете си какво ще стане след пет,шест месеца.
215
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ало, рубладжията, събуди се бе? Кви са тия мокри сънища, от лосиона ще са! Абе купувай си водка бе, да правиш оборот на благодетеля си Путин бе, що минаваш тънко!Некви затвори ти се привиждат...Ти глей да не попаднеш там, че Гешев както се е разтършувал...
214
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бойку май мис бикини 2006 година ще му срува бая скъпо.
213
6
 
7
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До Анонимен 217София може, въпреки че и те са излъгани.Все пак никой не иска крадливите БСП.Но за Варна и Пловдив да кажеш че са сини...,те си избраха гербавите кметове с 20% от гласовете.Хората са разочаровани от простите мутри, ама като няма читава алтернатива...Ей тъй ще си живеем в бокова диктатура, каквото каже Вожда това ще е...Няма институции, няма разделение на властите, всеки слуша Боко.
212
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванал бил мис ***.. подарил и къща!! Ми библиотекарка ли да хване?? Откъде да и подари книги
211
5
 
13
 
! Отговори
Цв.Цвъц преди 4 години
БоклОк
210
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Не го учете... - Гешев си знае работата... - шумкарите са с приоритет...
209
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За ГЕРБ гласуваха комунисти, милиционери, мутри и свързаните с тях, купените гласове на сигойнерите и.....глупавит"За комунистите не знам, но знам че сините крепости - София, Пловдив, Варна гласуваха и гласуват за мафиота и хранениците му. Това ли са глупавите?