Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боцка що още не са те поканили да четеш лекции по икономика в някой университет? Личи си че ги назнайваш работите с макроикономиките кохезиите и т.н. Ама туй в пожарникарското ли го учихте?
207
2
 
9
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До ей *** 209Днес.бг редовно пропускат такива новини!
206
5
 
10
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
До АЛО, ГЕШЕВ СЪМБлажени да сте вериощите (баламите)...
205
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Времето лети все по далекоНие го следим, но ПО ПОЛЕКАЧорлави глави, като пиратиПеем и чакаме зората...Барът е до моретоИ морето е до бара...
204
4
 
30
 
! Отговори
АЛО, ГЕШЕВ СЪМ преди 4 години
Сега е интересно и другото ...Дали Човекът с каскета ще се самосезира във връзка с публикации в чужди медии за корупция и пране на пари на най-високо ниво в България.Сиреч дали господин главния прокурор Гешев ще образува дело срещу премиера Бойко Борисов и до какви резултати ще доведе разследването ...Ако го направи ще ни убеди поне малко, че законите важат еднакво за всички.Ако се направи на ни чул, ни видял ... ще излезе, че прокуратурата действа с двойни стандарти.
203
4
 
20
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ей мисиркиЗащото България е след Зимбабве по свобода на словото.
202
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЕЦ внесе сигнал до ВКП и главният прокурор Иван Гешев за скандала Къщата в Барселона на Бойко Борисов. Сигналът е с Вх. PRB202004849769I от 21.02.2020г. Сигнала е след публикации в един от най-авторитетните испански ежедневници, от които става ясно, че премиерът на България е разследван от испанската птрокуратура и каталунската антикорупционна полиция за пране на пари, корупция, финансови и данъчни измами, корупционни връзки с Валентин Златев и Лукойл, руски зависимости и тн.
201
2
 
27
 
! Отговори
ей мисирки преди 4 години
Защо тука се мълчи за заявлението на Каталунската полиция че срещу Борисов има следствие за пране на пари?!
200
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българския парламент - гарант :) Там има 200 вечно невинни за нищо
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕКА Е СРЕТАН
198
5
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 200Напротив ! Между Борисов и Радев има няколко съществени разлики.Това, че и двамата са комунисти е ясно. Едно време не можеше да си нито в армията, нито в МВР, ако не си партиен член.Разликато обаче е в интелекта и в мъжеството.Радев е далеч по-интелигентен и по-смел от Борисов.Бих добавил и по-честен.
197
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Буреносни облаци се задават над краля слънце на Банкя. Вчера "празник" днес разследване от Барселона, такъв е живота днес си горе утре в затвора няма как хубавото и лошото върви ръка за ръка. Нядявам се лошото да е вечен спътник на хората съсипали България.
196
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледат ни, а в скоро време някой може да гледат небето карирано.
195
6
 
17
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До Анонимен 197Какви комунисти ве ***, комунист може да е само простия ти идол ***.Ти изобщо имаш представа на какво ниво ни е икономиката ни, ако въобще можем да е наречем такава.Никнейма ми съм го избрал нарочно, заради навикването на Вожда на ония подлизурко с винетките.Как беше...отиваш във всяко градче и викаш като глашатай три пъти...няма винетки, няма винетки, няма винетки...хахах.
194
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Като мъж разбирам Бойко за младата любовница. Даже го оправдавам !Че на кой застаряващ мачо не му се иска да бодне млада моделка ?!Не е проблемът в любовницата обаче.Проблемът е в това, че когато насъскваш питбула с каскета към други, би трябвало поне ти да не си корумпиран.Другото е наглост.За крадените народни пари за подаръците на моделката да не говорим ...Къща за 3 милиона, луксозен бутик в Барселона и Порше за 70 000 еврака.Това е само известната част ...
193
4
 
12
 
! Отговори
Гъзев преди 4 години
Гледат ни за чакалнята на майната си през юли, Борисов: По-полека! Ще отида на някоя си майна
192
15
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
На Борисов парите му са от частния сектор, а на Радев и Деса апартаментите им са от държавната хазна!!!Агент Лаайъл Фланари!ЦРУ!!!
191
8
 
25
 
! Отговори
hahaha преди 4 години
"Срещу премиера Бойко Борисов се води разследване, но тъй като то не е приключило, не можем да дадем повече информация". Това заявиха от пресцентъра на полицията в Каталуния ...Явно тамошната полиция са "рубладжии", вербувани от Радев... ХАХАХАХАХАХАХАХА!!!
190
4
 
15
 
! Отговори
До Василев преди 4 години
Подлого долна, ти се изчерпа тотално! Търси си работа! Повече няма да те канят по студия на тв!
189
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!