Борисов обяви мерките за коронавируса: Дисциплината ще ни опази!

Пращаме лекари в засегнатите държави, за да наблюдават
Обновена: 24 фев 2020 18:53 | 24 фев 2020 18:10,
232

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Съвета по сигурността, свикано заради коронавируса.

Премиерът заяви още, че болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки, които в тази ситуация могат да се вземат.

Още по темата

"Поддържаме връзки с всички държави, наблюдаваме ситуацията", съобщи премиерът .

"За да звучи експертно, в щаба, който сформираме, влизат ген. Мутафчийски, секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, министерствата на външните работи и на здравеопазването", заяви още Борисов./

На всички гранични пунктове на България започва мерене на температурата на влизащите в страната като мярка срещу коронавируса. Това е решил Съветът по сигурност в МС, свикан от премиера Бойко Борисов.

На всички гранични пунктове имаме оборудвани граничари, където няма камери с мобилни термометри. Болниците ще изпратят лекари, за да се взимат всички мерки, заяви премиерът Борисов, цитиран от "24часа".

"Нищо не може да ни опази повече от дисциплината - хората трябва да запазват карантинния период" добави той.

На граничните пунктове са разработени мерки за откриване на заразени хора, каза пък шефът на ВМА и на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Всички летища вече са оборудвани с технически средства. По сухопътните граници има мобилни термометри, докладва той.

Утре се организира учение как се третират пристигнали на летище София болни хора.

Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно.

Обмисля се и отмяна на масови мероприятия, заяви още ген. Мутафчийски. Армията примерно е отминала денят на отворените врати във военноисторическия музей на 3 март, посочи той.

Коронавирусът има сравнително ниска смъртност в сравнение с останалите инфекциозни заболявания, успокои Мутафчийски.


Извънредното заседание на Съвета по сигурността беше свикан във връзка с разпространението на коронавируса Covid-19, след като стана ясно, че заразата е вече и в Европа.

Няколко северни италиански провинции са обявили извънредна ситуация, отменят се и публични прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Бойко си няча представа дори за каква напаст и масов мор иде реч, ако тоя вирус плъзне...
153
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-силното бойно изкуство е простотията.
152
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОКО ПРАЩА МИЛИЦИЯТА ДА ЛОВИ ВИРУСА, КАТО ЕДНО ВРЕМЕ БАЙ ТОШО ПРАЩАШЕ МИЛИЦИЯТА ДА ЛОВЯТ ВИРУСА НА КАПИТАЛИЗМА.
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ЕДНИ ДИСЦИПЛИНА ЗА ДРУГИ ПАРИТЕ.
150
7
 
0
 
! Отговори
упс преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!***! Ако си мислиш, че ще си по-червен труп, от останалите, понеже рекламираш някакви глупости тука, много се лъжеш. Само статистика ще си. Както и всички останали. Ама продължавайте с дърлянето.
149
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахтунг!Ахтунг!Внимание!Внимание!Излизайте от фейсбуците!"КАБИНЕТЪТ БОРИСОВ В ДОГОВОР С ФЕЙСБУК ВКЛЮЧВА ДАНС КАТО АДМИНИСТРАТОР! РЕЗУЛТАТЪТ Е ТОТАЛНА ЦЕНЗУРА!"
148
18
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Все се чудя Бойко дали може да им навре шланга по-на дълбоко на другарите отколкото е в момента:):):):):)
147
1
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
мале мила... като чета тия неадекватни бръщолевения ... страх ме хваща
146
0
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До упсТя Корнито конгреса си го е спечелила още отсега. Вирусът идва дюшеш за твоя идол Тиквата.Тъкмо Бай Ставри от Централния Софийски взе да пита за него и хоп ... коронавирусът ще отклони вниманието на всички.Боцко пак ще отърве кожата, но докога не се знае ...От много места са го взели вече на мушка. Много поразии и мръсотии направихте ...Видовден ще дойде, така че си налягайте парцалите.И още един съвет - не се прави на аполитичен, защото си личи, че си от платените драскачи на ГРОБ
145
3
 
9
 
! Отговори
упс преди 4 години
Вируса ще оправи всички, без да гледа партийна принадлежност, ама още не сте го разбрали. А вие продължавайте да си се дърляте партийно и да рецитирате лозунги.Между другото, доста дюшеш идва на Корни, ще има повод да отложи избора на нов председател на БКП-то и конгреса за неопределено време.
144
1
 
5
 
! Отговори
вън от ЗооТКЗСто преди 4 години
нека здравният министър да му ябясни че цъфналите му хемероиди не са вследствие от О-коронавирусоняването а от бъркотията в последната порция на хранопреработвателната му система когато всеки виръс му се струва че е несмлян морков, който наместо отгоре надолью се заклатил отдолъ навътре с въртеливи движения на мъжко грухсе
143
1
 
8
 
! Отговори
дядомраз преди 4 години
Пийте витамин C. Той укрепва имунната система,която зимата отслабва поради липсата на пресни плодове и зеленчуци. Имунната ни система е нещото ,което ще ни помогне.
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма работа тук COVID-19,тук шета колегата му ГЕРБ!
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тринитите на Тиквата са Корна-Корана-КратунаОсталото е фукнция на аспиринения мозък
140
1
 
23
 
! Отговори
Отчето преди 4 години
Борисов от кой вирус и от коя зараза си опазил България?Трепа кокошки , трепа юрдечки , изтрепа овцете и козите из Странджа и Северна България!Ликвидира свиневъдството ....е след тези грехове какво следва?Следва хората да отнесат Божието наказание , че те търпят все още !Но иде краят на диктатурата ти и беззаконието!Тъй като нямаш страх от Бога е време да си платиш!
139
1
 
3
 
! Отговори
ама има укус вирноса преди 4 години
ако него фане вируса значи е ошел у катаЛунатикия да сменява ДНКато на детето, болта на Поршето и да занесе армаган на тоя де неноси кепетоВ Испания го чакат мъдоторите да га догендерират от им завел неква по бекини разираш ли мъ и га пуща да оди по нормални келоти
138
1
 
10
 
! Отговори
огън се гаси сгасене преди 4 години
вирусът е силаНа всяка сила с противо силаНа всеки вирус с противо вирусНа Коранавирус с Кратуновирус
137
3
 
8
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Дай Боже в Банкя да дойде вирусът !!!!
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бате БАТМАН му казвам за метрото Браво, но северната тангента прилича на селски неподържан път с тия избушени огради и неравности и изходи без изход и смешната маркировка с островите,цялото изпълнение е под всякаква критика типично по Ганьовски и Тимуровски.!
135
1
 
1
 
! Отговори
немое кое си нетребе преди 4 години
нема начин това да не е завъшили биофирузоглогия на средните дихателни пътища. Само да не за фъди некой по тека вирус, че ойде им и ГЕРбо и гърбо ..а че умрем от мъка ако се изцъкли оная подцинкована кофа с кофовото название "Еднобитова метлокофова единица от групата с льопатите"= Зеца Каращата танкчетата