Борисов обяви мерките за коронавируса: Дисциплината ще ни опази!

Пращаме лекари в засегнатите държави, за да наблюдават
Обновена: 24 фев 2020 18:53 | 24 фев 2020 18:10,
232

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Съвета по сигурността, свикано заради коронавируса.

Премиерът заяви още, че болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки, които в тази ситуация могат да се вземат.

Още по темата

"Поддържаме връзки с всички държави, наблюдаваме ситуацията", съобщи премиерът .

"За да звучи експертно, в щаба, който сформираме, влизат ген. Мутафчийски, секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, министерствата на външните работи и на здравеопазването", заяви още Борисов./

На всички гранични пунктове на България започва мерене на температурата на влизащите в страната като мярка срещу коронавируса. Това е решил Съветът по сигурност в МС, свикан от премиера Бойко Борисов.

На всички гранични пунктове имаме оборудвани граничари, където няма камери с мобилни термометри. Болниците ще изпратят лекари, за да се взимат всички мерки, заяви премиерът Борисов, цитиран от "24часа".

"Нищо не може да ни опази повече от дисциплината - хората трябва да запазват карантинния период" добави той.

На граничните пунктове са разработени мерки за откриване на заразени хора, каза пък шефът на ВМА и на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Всички летища вече са оборудвани с технически средства. По сухопътните граници има мобилни термометри, докладва той.

Утре се организира учение как се третират пристигнали на летище София болни хора.

Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно.

Обмисля се и отмяна на масови мероприятия, заяви още ген. Мутафчийски. Армията примерно е отминала денят на отворените врати във военноисторическия музей на 3 март, посочи той.

Коронавирусът има сравнително ниска смъртност в сравнение с останалите инфекциозни заболявания, успокои Мутафчийски.


Извънредното заседание на Съвета по сигурността беше свикан във връзка с разпространението на коронавируса Covid-19, след като стана ясно, че заразата е вече и в Европа.

Няколко северни италиански провинции са обявили извънредна ситуация, отменят се и публични прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дисциплината е от най- силните черти на нашия народ. Вируса няма шанс.
133
0
 
4
 
! Отговори
До135,136 преди 4 години
Сбрахте ли се бре умници!Хайде сега почвайте с дитирамбите"да свети името му"!!!!!!
132
9
 
8
 
! Отговори
toto преди 4 години
Спокойно, каквото и да се прави, вируса ще дойде. Приемете го!Ако някой си мисли, че може да опази влизането му в някоя държава, освен ако тя не е на някой остров и без летище и пристанище, много се лъже.Само не чувам по другите европейски държави да се искат оставки на правителства, нещо, на което ще се нагледаме и наслушаме от БКП-то.Червените да не се правят на луди, ами да отиват по границите и летищата да мервт температури, че вирусът убивал хората над 70 години = членска маса 0
131
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Поведение на Държавник от европейска и световна величина... - тая година вероятно с номинация за Нобелова награда за мир...
130
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Има предложение - 50-ия юбилеен конгрес на БСП да бъде изнесен... - в град Ухан...
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече съм спокоен. Прочетох интервюто, осмислих трезво съветите на светилата на родната наука. Купих няколко кутии свещи, кибрит и батерии. Мазето е пълно с бутилки вода и консерви, прозорците и вратите са заковани и барикадирани. Платил съм тока до юни, намерих и бензинов генератор на старо.
128
1
 
9
 
! Отговори
До116 преди 4 години
Как да има маски като те се произвеждат и се внасят от Китай,същото се отнася и за спринцовки,игли, системи и ред други медицински консумативи!Жална ни е майка ако това нещо плъзне тук!
127
1
 
13
 
! Отговори
умник преди 4 години
"Хората които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период"Къде да го запазят? В тоалетната на летището ли? Или да прелетят до вкъщи и да се затворят в килера?Тоя въобще мисли ли преди да говори?
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов надеди да се засили охраната по границите. И повече пътни полицаи да има, и инспектори да обикалят из цялата страна и да глобяват. Ако трябва и армията да се вдигне и да почне да бие гражданите по главите за да изгони вируса. Двата самолета и трите танка са в готовност. Тоя вирус просто си няма идея с какво се захваща.
125
3
 
16
 
! Отговори
Бочко преди 4 години
БГ народа изпитва по-голям ужас от РазБойко и ДС-олигархията, отколкото от короната-19. При съчетание...всенародно опело!
124
2
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Ако зависеше от дисциплината в Япония коронавирус изобщо не трябваше да има.Тиквата пак ръси мозъци.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114Може да се има объркване в превода, а и глицерина е . Можете да използвате без глицерин, а Омекотяващ крем след това.
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия па в Италия, едни такива - недисциплинирани!
121
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква дисциплина бе??? На Летище Варна още няма термокамера :) Стана месец от както ги говорите тези глупости!Единственото, което ще не опази е чист късмет. Гербавите един язовир не могат да управляват,камо ли да се справят с вирусна пандемия.
120
2
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ех, каква прекрасна възможност излиза за посредствениците от управляващата коалиция да наложат мечтания казармен ред в държавата !
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е за смях,но доктора кви ги говори ,тия които се връщали от Италия да се погрижат сами!!!
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления на фотографа за първата снимка. Предпазни мерки в очакване на Короната.
117
11
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Чорапът вече не го броят в Комитета по Национална Сигурност... - функцията му се поема от Премиера...
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РТП на квадрат....!!!!
115
0
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Борисов обяви мерките за коронавируса: Дисциплината ще ни опази!---------------Тъй де! Китайците са най недисциплинираните! Борисов луд ли е?