Борисов обяви мерките за коронавируса: Дисциплината ще ни опази!

Пращаме лекари в засегнатите държави, за да наблюдават
Обновена: 24 фев 2020 18:53 | 24 фев 2020 18:10,
232

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

"Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Съвета по сигурността, свикано заради коронавируса.

Премиерът заяви още, че болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки, които в тази ситуация могат да се вземат.

Още по темата

"Поддържаме връзки с всички държави, наблюдаваме ситуацията", съобщи премиерът .

"За да звучи експертно, в щаба, който сформираме, влизат ген. Мутафчийски, секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, министерствата на външните работи и на здравеопазването", заяви още Борисов./

На всички гранични пунктове на България започва мерене на температурата на влизащите в страната като мярка срещу коронавируса. Това е решил Съветът по сигурност в МС, свикан от премиера Бойко Борисов.

На всички гранични пунктове имаме оборудвани граничари, където няма камери с мобилни термометри. Болниците ще изпратят лекари, за да се взимат всички мерки, заяви премиерът Борисов, цитиран от "24часа".

"Нищо не може да ни опази повече от дисциплината - хората трябва да запазват карантинния период" добави той.

На граничните пунктове са разработени мерки за откриване на заразени хора, каза пък шефът на ВМА и на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Всички летища вече са оборудвани с технически средства. По сухопътните граници има мобилни термометри, докладва той.

Утре се организира учение как се третират пристигнали на летище София болни хора.

Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно.

Обмисля се и отмяна на масови мероприятия, заяви още ген. Мутафчийски. Армията примерно е отминала денят на отворените врати във военноисторическия музей на 3 март, посочи той.

Коронавирусът има сравнително ниска смъртност в сравнение с останалите инфекциозни заболявания, успокои Мутафчийски.


Извънредното заседание на Съвета по сигурността беше свикан във връзка с разпространението на коронавируса Covid-19, след като стана ясно, че заразата е вече и в Европа.

Няколко северни италиански провинции са обявили извънредна ситуация, отменят се и публични прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса не е дошъл, а маски вече няма по аптеките. Само с дисциплина не става и маски трябват. Премиера какво прави по въпроса?
213
0
 
1
 
! Отговори
Бахур Бахар преди 4 години
Приветствам идването на коронавирусът който ще освободи от лошия материал много жизнено пространство за нашия богоизбран народ! Така казаха шефовете! Шалом!
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи кой мислиш че дърпа конците на т.нар. "европейски партии"? Хамериканците, разбира се. Европейския съюз е кукла на конци, управлявана от атлантиците, които на свой ред са кнтролирани от ционисткия елит.
211
1
 
3
 
! Отговори
ОСВЕДОМЕН преди 4 години
До 8 :МИ ЩОТО БЪЛГАРСКАТА "ПРОКУРАТУРА" Е БАЛОН ПОД НАЛЯГАНЕ И НЕ Е ПРОКУРАТУРА...
210
0
 
2
 
! Отговори
8 преди 4 години
До НЕОСВЕДОМЕНЗащо още не е задържан ? Нали е разследван ?
209
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 4 години
Няма маски , няма лекарство ...но дисциплината решава всичко ! по един *** навссяко мероприятие и въпросът е решен . Забранени са мероприятия на закрито , а на площада на 3-тимарт като сме един до друг ? Глупости на търкалета !
208
1
 
4
 
! Отговори
Редник преди 4 години
Бат Бойко тука е прав - желязна дисциплина с ракия и чесън ! Здравето е по-важно от миризмата !
207
2
 
8
 
! Отговори
SPAIN NEWS преди 4 години
ТИКВА ТИ СИ КОРУМПИРАН КРАДЕЦ
206
0
 
7
 
! Отговори
НЕОСВЕДОМЕН преди 4 години
ТИКВА В ИСПАНИЯ КАК Е
205
0
 
7
 
! Отговори
за парите МРЪСНИТЕ преди 4 години
- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъщата ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой ги дава - пак пита следователят. - Аз и ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина....Та къщата, тъщата, брт'чеда РАДИ, офшорката тук, офшорката там..... абе ШМЕНТА КАПЕЛА!!!!!! Ама май Баце ....ОТТЕЧЕ У КАНАЛА!!!!!
204
0
 
4
 
! Отговори
за парите МРЪСНИТЕ преди 4 години
Та за парите иде реч, де.... за МРЪСНИТЕ ПАРИ!!!!! И за резИлтата разбира се, очакваният.... от проверката на БАЙХУ!!!!А къщата то е ясно, че е на тъщата!!!!Да си спомним за ЦВИНОКИО и тъщата... и парите му, а те с Баце нали са от едно котило, еднояйчни братя са!!!!!- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъщата ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой ги дава - пак пита следователят. - Аз и ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита след
203
0
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
БОКО ТИКВАТА и думата ДИСЦИПЛИНА са думи-антиподи!!!!!!
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глупостта герберска край няма
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демек - оправяйте се
200
1
 
5
 
! Отговори
елементарна справедл преди 4 години
Що за човек трябва да е някой да направи детенце на въпросната манекенка и да откаже да се впише като негов баща? Който и да е той. Ако се прави разследване на случая би трябвало да се направи и тест за бащинство, та народът да разбере кой е такъв баща.
199
1
 
5
 
! Отговори
за парите...МРЪСНИТЕ преди 4 години
Та за парите иде реч, де.... за МРЪСНИТЕ ПАРИ!!!!! И за резИлтата разбира се, очакваният.... от проверката на БАЙХУ!!!!А къщата то е ясно, че е на тъщата!!!!Да си спомним за ЦВИНОКИО и тъщата... и парите му, а те с Баце нали са от едно котило, еднояйчни братя са!!!!!- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъщата ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой ги дава - пак пита следователят. - Аз и ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки народ е мъдър, нашия - особено.
197
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сваляйте герберите,защото ще дойдат англосаксонските партии и може да ни извадят от ЕС насила,за да станем тяхна собственост!Хора не сваляйте ГЕРБ и ОП,моля ви!Искат да извършат преврат и да сменят европейските партии с англо-американски!Нинова е предател,мисли само за партията си и как да оцелее БСП,но не и за България!
196
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,мамят ви,ще паднат европейските партии ГЕРБ и ОП,а ще ни турнат аглосаксонските и ще има кървава разправа с българското население,ще стане втора Украйна!Хора,не сваляйте ГЕРБ И ОП!
195
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПогледнете статистиката на измрелите и изчезнали хора в България,на първо място сме в света на глава на населението,откакто герберите са на власт!...............................................................-----------------Това аз го написах,но не е вярно,сега видях,че е точно обратното,оказва се натиск върху ГЕРБ и населението,за да паднат ГЕРБ,ОП,които са европейски партии ,а да влязат във властта англосаксонските партии!