Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче

Полицията имат заподозрени за грозния случай
24 фев 2020 07:12, Александър Попов
152
Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче
Снимка: Нова тв
Полицията е по петите на заподозрени за нападението над осмокласник в автобус на градския транспорт. 
 
Грозната случка се разигра в петък вечерта в рейс по линия 404. Четирима младежи започнали да удрят 14-годишното момче и го принудили да си свали спортния екип, на който пишело ЦСКА. 
 
Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите се виждали ясно. 
 
По данни на свидетели ученикът е нападнат от няколко души с качулки на видима възраст около 20 години.
Още по темата
Срещу агресията реагирали само две жени от автобуса, а останалите пътници бездействали. Шофьорът на рейса също бездействал.
 
Осмокласникът тренирал самбо и джудо и учел в спортно училище.
 
"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа младият спортист.
 
Гамените успели да разбият една от вратите на автобуса и да избягат.
 
От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан днес. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. 
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.
 
Премиерът Бойко Борисов също се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ какви прокурори и съдии бе - дайте ми тези гов....на - ще ги смеля !!!!!
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази ситуация трябва да има информираност в обществото. Под информираност имам предвид до каква степен околните, които наблюдават имат право да се намесят. Говоря от юридическа гледна точка. Безспорно има и морална страна на нещата, защото не може четирима да налагат един, а другите да гледат ! Обаче е важно хората докъде имат право да се намесят - имат ли право да направят забележка или трябва да се включат активно или пък да сигнализират 112.
69
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко вместо да потъне в срам от това, което се случва в държавата, дрънка глупости, на които и сам не вярва.
68
2
 
10
 
! Отговори
сс преди 4 години
Бойко като е много отворен що не гласуват всеки да има право да носи оръжие??? А? да ги видим тогава мъжкарите как ще го карат да се съблече като всеки може да ги напълни с олово, и ше станат едни дружелюбни. Ади нали все гледаме американците, разрешете го е. в някой от щатите по закон си задължен да имаш закупени пушка и пистолет за самозащита....и не няма да се изпозастрелят всички защото всеки ще знае че и другия има оръжие а сега се получава че рецидивистите имат оръжия и знаят че др. нямат
67
0
 
19
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Дайте имената и снимки на гамениеДо утре ще са в пирогов.Айде стига с това..само с инициали да се назовават бок луците!! Като държавата я нямаНарода е държавата
66
2
 
23
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До родител - адмирирам! Дайте снимките на "биячите" не на жертвата. Да им лъснат "героичните" физиономии! А за фена на ръкопашния бой и Силвестър - абе, ***, нека ти кажа нещо. Има стара поговорка - в уличния кютек кантар няма. Сигурен съм, че с един вероятно момчето би се справило. Или би се защитил дори и от двама може би. С четирима? Я да те видим теб, форумен герой какво ще направиш. Аман от Интернет биткаджии. Циркаджия такъв.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
време е този смотан отбор от виваком арена да му се смени името на "Перловец" че срами името на апостола а най добре да го закриват и без това е фалирал а и развива възпитание у младежите което си е направо хулиганско
64
2
 
20
 
! Отговори
фен преди 4 години
трябва да се забрани футбола в България с закон!
63
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Наистина разбирам хората, които ги е страх да не будат наръгани или застреляни за нищо от някой наркоман в несвяст. Като бях на 14, един наркоман нез да се притеснява ми извади нож и ми съблече якето. А се намирахме на площада на Св. Неделя до Шератон между купчини хора. Даже мисля, че е по-безопасно да не ескалира ситуацията, защото много от тези хора са луди, надрусано, пияни, агресивни. Аз лично предпочитам да си дам якето пред това някой да ме защити и да бъде наръган, осакатен, убит.
62
0
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Тиквата лъжа - бил съм свидетел на подобна история в тролей 4 през 1982-3. Двама селяни налетяха на едно софиянче и мъжете гледаха като телета. Аз леко се намесих, та го оттърват, а лелките наоколо после ми казаха, че така съм можел и да изпатя.Освен това про положение, че на 17-годишни се казва "деца", не дай си Боже на плеснеш някое такова! Съдът и без това защитава престъпниците, хеле па "децата" такива.
61
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Хулиганите следва да поживеят заедно с истинските левскари в Казичене и евентуално да ходят на мачове с ИСДВР левскар и бивш юноша на отбора.
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На т.нар. "ултраси" им трябва много, много, много бой. Не да посинеят, а да се разпаднат физически и психически. Това е един контингент от престъпници, безделници, наркомани, пияници, които не просто са безполезни, ами са вредни за обществото. Преди няколко години такива палячовци бяха били момче и момиче в Лозенец с вериги, направо ги бяха обезобразили. Как ви се струва това? Ако вашата дъщеря я бяха били с вериги хора, чиито живот не струва нищо, нямаше ли да го изцедите от тях?
59
1
 
44
 
! Отговори
Антим преди 4 години
Забранявайте го вече тъпият футбол и без това в него българи няма! Само перат пари и крият данъци, никакъв спорт.
58
8
 
7
 
! Отговори
араламби преди 4 години
ай сега, пътниците и шофьоря да не са тимуровска команда, че да се бият...
57
0
 
37
 
! Отговори
anonim преди 4 години
До всички така наречени УЛТРАСИ и техните шефове на така наречените агитки.Абе СПРЕТЕ СЕ БЕ> Време Ви е да се спрете. Говорете на тези 20 и годишни *** че тази работа не става така. Ами ако беше излязал шофоьра пич и беше взел щангата? Сега щяха да го съдят човека а не да го разпитват. Щяхте всички да скочите , че шофоьра е пребил видиш ли фенове на великия клуб ЛЕВСКИ. Пък истината е, че е пребил няколко лепилара които и без това трябва да са в центъра за наркомания.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПо-точно австралиец, но иначе си прав.
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това момче от сега нататък каквито и първенства да спечели ще го наричат момчето дето му взеха якето в автобуса, и винаги ще му замъгляват лицето! Лошо начало, като спортист!
54
0
 
11
 
! Отговори
Гост до софиянец преди 4 години
Ами не съм от село. София не е единствения град в бг. И да в Люлин например да не би да не заселиха хора от село и вероятно сте си покрадвалиНие живеехме много добре. За мен без стрес е добре. Сега много хора са отчаяни.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с камерите е блъф. Ако имаше запис досега да са ги хванали вместо да пускат партенки за да коментират шарани като вас
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболните хулиганчета ходят на тумба и са много страхливи. Какво се случи с австриеца, който защити ром от атаките на подобна тумба. Нито държавата те защитава, а и сам, ако се защитиш без вина може да станеш виновен. А като ли да защитиш някой друг. Пък и само разправата е забранена със закон. Има някакви особености, кога можеш и кога не можеш да се защитиш.