Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче

Полицията имат заподозрени за грозния случай
24 фев 2020 07:12, Александър Попов
152
Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче
Снимка: Нова тв
Полицията е по петите на заподозрени за нападението над осмокласник в автобус на градския транспорт. 
 
Грозната случка се разигра в петък вечерта в рейс по линия 404. Четирима младежи започнали да удрят 14-годишното момче и го принудили да си свали спортния екип, на който пишело ЦСКА. 
 
Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите се виждали ясно. 
 
По данни на свидетели ученикът е нападнат от няколко души с качулки на видима възраст около 20 години.
Още по темата
Срещу агресията реагирали само две жени от автобуса, а останалите пътници бездействали. Шофьорът на рейса също бездействал.
 
Осмокласникът тренирал самбо и джудо и учел в спортно училище.
 
"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа младият спортист.
 
Гамените успели да разбият една от вратите на автобуса и да избягат.
 
От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан днес. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. 
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.
 
Премиерът Бойко Борисов също се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
36
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Засрами се! Защо ти са тези медали по самбо и джудо, след като не можеш да се справиш с тези нападатели???"Тоя па, тоя па, това дете да не ходи по залите, че да се бие по улиците. И 20 златни медала да има , това е момче на 15 години срещу 3-*** мъже на 20. Стига сте говорили глупости.
50
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Бойко е прав!По онова време пенсионерите бяха доволни от живота с пълни кореми и зачервени от ситост гребени.Скачаха при най-малкия повод и стриваха престъпниците като дървеници.Сега са изпосталели и гладни,нямат пари за хляб и лекарства и затова не са защитили момчето.
49
1
 
25
 
! Отговори
48 преди 4 години
Според Боко пътниците в автобуса са виновни а не не полицията и столична община.Демек както е ясно оправяйте се сами, държава няма.
48
0
 
7
 
! Отговори
Пари няма преди 4 години
тИквата - умен кОмуниС
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм се намесвал в подобна ситуация, но бяха две ггаменчета срещу момче и момиче. В такава като горната едва ли бих се намесил физически. Но знае ли човек, всяка ситуация е за себе си - има ли близки с тебе; колко хора са в автобуса, колко от тях са мъже; възмущават ли се, реагират ли околните; какво точно е поведението на хулиганите и т.н.
46
26
 
4
 
! Отговори
teo преди 4 години
Засрами се! Защо ти са тези медали по самбо и джудо, след като не можеш да се справиш с тези нападатели??? Обади се на Силвестър Сталоун и го попитай защо е започнал да се боксира!!! Ще ти дам жокер - ЗАЩОТО СА ГО БИЛИ КАТО ТЕБ КАТО Е БИЛ НА ТВОЯТА ВЪЗРАСТ И ПОСЛЕ СЕ Е СПРАВЯЛ САМ С ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Ако не се защитаваш сам, ХВЪРЛИ СИ МЕДАЛИТЕ И СЕ ОТКАЖИ ОТ ТРЕНИРОВКИТЕ!!!
45
0
 
35
 
! Отговори
родител преди 4 години
Защо показвате потърпевшия? Качете снимките на "героите" по всички медии, разлепете ги по автобусите, на снимките в героичните им стойки от гаврата с момчето сложете надпис "ИЗДИРВАТ СЕ" иначе оправия няма!!!
44
5
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До Гост 2 до софиянецНе, селскоо таррикатче. Говоря за 70-те и 80-те, после нещата продължиха по инерция. В София беше така, в останалата част на страната още по-трагично. Това са 45 години социалистическо възпитание.
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм скачал на няколко роми, които ограбваха момче на "Лъвов мост". Но имам законно оръжие. Намесиха се и други мъже и ги задържахме до идването на полицията. Не съм имал проблеми, освен, че висяхме 3 часа в районното.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бях млад, щях да напусна незабавно "държавата" !
41
0
 
3
 
! Отговори
Гост 2 до софиянец преди 4 години
Вярно сте си крали чистачките? ми много селяни на едно място... Това е кодирано в гените(да покрадват на дребно) Трудно избива.Но говориш за началото на прехода,началото на 90-те
40
0
 
0
 
! Отговори
ФЕН преди 4 години
До АнонименКЗЛ
39
0
 
31
 
! Отговори
realnost преди 4 години
Това е в следствие на законите, които имаме, защото ако някой се намеси и ги респектира с оръжие ще се изсипе цялото СДВР, което няма да разследва престъпниците, а застъпилия се човек! Факт и реалност! Не е първия подобен случай и от невинен човек става виновен с куп проблеми и дела! КАК ДА СЕ ЗАСТЪПИ НЯКОЙ????
38
1
 
4
 
! Отговори
65 преди 4 години
До 24 и 25. Смятате ли ,че затвора ще ги промени?По скоро една яка глоба,която ако няма как да платят,да метат улиците.Или да мият патрулките на господа полицаите.
37
1
 
28
 
! Отговори
ММА преди 4 години
И какво точно се очаква от щофьора в чисто служебен план?! Той да не е охрана. Иначе в чисто човешки план, всички а автобуса са жалки отреепки. Но това е положението в тази държава - страх и залягане.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък страхливецът, известен с прозвището Праните *** щеше да защити момчето по време на социализма.
35
17
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
този мил, мил социализъм. Всички помним как парите се носеха в обувката, как преди мачовете се предвиждахме до стадиона като партизани, че случайно някой "от големите" от другия отбор да не ни бие. Помним как родната милиция пребиваше хора с палки на входовете на стадиона, помним как си крадяхме чистачките, бензина, гумите, и всички де що може да се краде. Това беше социализма, г-н Борисов, преди 30-40 години изобщо никой нямаше да направим на въпрос, че някакво дете са го съблекли в автобуса.
34
8
 
25
 
! Отговори
Гост2 преди 4 години
При социалнилизма, всичко беше по-добро. - образование, здравеопазване, никакво напрежение за доходи, абсолютна защита от държавата, сигурност, безгрижни ваканции . Хората живееха в общност, помагаха си, общуваха.Можеха да са щастливи, да празнуват. Бяха добри в по-голямата си част. За съжаление имаше смешни лозунги.А да... . бананите също, (не мисля че им пукаше за бананите)
33
1
 
16
 
! Отговори
65 преди 4 години
Всички гледат какво става,но се стоят на седалките кротко.И какво точно трябваше да направишофьора?Да спре ,да защити момчето(Ако може сам) ,и току виж пътниците и него набили ,че закъсняват.Луда работа сме.Въобщу не се учудвам,че жени са реагирали.Майчинското чувство е проговорило. Вижте лицето на дядката с очилата,този е раснал и възпитаван по Тошово време.На задружност трябва да се учим от братята роми.Един болен с десет придружителя.Не слуша ли докторчето-бой.Овци сме и това си е
32
5
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
"Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи"Хахаха, глупости. Това мишкуване и залягане идва точно от времената на комунизма. Да не те види някой, да не ти се случи нещо, страх и липса на морал. 30 години по-късно, още никой няма доверие на държавата и всеки се страхува. Ръководи ни бодигардът на Живков, който управлява държавата по сходен начин. Като дете съм бил свидетел на стотици подобни сцени, гониха ни по улицата за шалчета на Левски