Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче

Полицията имат заподозрени за грозния случай
24 фев 2020 07:12, Александър Попов
152
Камери са заснели нападателите на съблеченото в автобус 404 момче
Снимка: Нова тв
Полицията е по петите на заподозрени за нападението над осмокласник в автобус на градския транспорт. 
 
Грозната случка се разигра в петък вечерта в рейс по линия 404. Четирима младежи започнали да удрят 14-годишното момче и го принудили да си свали спортния екип, на който пишело ЦСКА. 
 
Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите се виждали ясно. 
 
По данни на свидетели ученикът е нападнат от няколко души с качулки на видима възраст около 20 години.
Още по темата
Срещу агресията реагирали само две жени от автобуса, а останалите пътници бездействали. Шофьорът на рейса също бездействал.
 
Осмокласникът тренирал самбо и джудо и учел в спортно училище.
 
"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа младият спортист.
 
Гамените успели да разбият една от вратите на автобуса и да избягат.
 
От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан днес. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. 
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.
 
Премиерът Бойко Борисов също се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
-Я?! През комунизма било по добре!!- как може така да говори този герберист Борисов!! ХМ!
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е ,че такъв вид нападения не са криминализирано както е на запад За това в Америка ше ги вкарат в затвора в България не и за това никой не се намесва защото закона не те пази И Боко прави асоциация със соца вместо да промени закона .Възмутен съм
9
28
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Има неписани правила.Да ходиш с аксесоари на ЦСКА в СИНЯ левскарска зона е като жена да тръгне по къса пола, на високи токчета, с огромно бюстие и секси походка в провинционално паакистанско или иранско градче и да очаква, че няма да й отпорят групово фунията.Неприятна работа, но факт.
8
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето докъде ни докара Промяната на румен радев ветото!Обеща и изпълни, съсипа България, разграби татковината, осигури анархия, криза, мозероя и нищета!Защо радеФ не наложи вето - забрана на нападенията срещу осмокласници, трениращи бойни изкуства в клуб ЦСКА?Вместо това е водил своята любовница деса мерцедеса на екскурзоя в Барселона, с държавни пари, да дерибейства!Време е за оставка на най-мракобесния тиранин румен радев!Радев е позор!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 3: не може да съдиш кое е грешно и кое не.Да си краен запалянко е символ на нисък интелект,защото е в противоречие с идеалите,които представят.Уж националисти, пък разбиват и драскат всичко,което видят и бият хора от тяхната националност.да те унижат да ходиш гол е подсъдимо: побой, грабеж,пропуснати възможности,обида,рекет това са доста членове
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката му е, че е ходило с фланелка ЦСКА в Подуене.Вие изчанчени ли сте, кви сте! Никъде в конституцията или друг правен документ не пише, че има определени места, които не трябва да се посещават с фланелки на противников отбор от даден спортен клуб.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това се случи на моето дете,сам ще си реша проблема,ще ходят чисто голи из цяла София!
4
12
 
12
 
! Отговори
Пародия на държава преди 4 години
Явно са добри приятели на гнусните и пърдящи ченгесари че не им пуснаха снимките по всички медии. Истинската реакция трябва да е огромен плакат на паметника Левски с техните снимки като гнусни последователи на терориста.
3
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката му е, че е ходило с фланелка ЦСКА в Подуене.Така просто не се прави.Но момчето със сигурност е от провинцията и не знае.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво?
1
1
 
55
 
! Отговори
*** преди 4 години
Четирима срещу едно дете..... скоро от лефски не са пускали декларация в която говорят за чест, достойнство и мъжество, я нащракайте една набързо