Без информация, дезинфектанти, термометри: Мерките на Летище София

Пост на пасажер - за случващото се по света и у нас в борба с коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 11:17 | 26 фев 2020 08:58, Петя Славова
93

Вчера на летището в София каца полет от Доха, а на него е и Даниел Неделчев. Според негов пост, разпространен в социалните мрежи, мерките на столичната аерогара срещу коронавируса не са достатъчни.

"Това, което ми направи силно впечатление е, че излизайки от ръкава на самолета се вляхме в потока на всички пътници. Нямаше нито един информационен материал, свързан с мерките, които се взимат срещу коронавируса. Определени хора бяха молени да попълнят декларация, че не са болни. А хора от рискови дестинации, които се оказаха Китай, Тайланд, Италия, се връщаха без да са ги попълнили, защото са им казали, че няма смисъл", разказа Неделчев в ефира на"България сутрин".

Той направи сравнение с другите летища, които е посетил. Според него разликите са огромни. Там навсякъде имало поставени информационни материали.

Още по темата

"Пристигайки се попълва информационна карта - къде човек е пътувал последните две седмици и къде ще бъде през следващите две седмици. Оставя адрес и личен телефон и получава информация от властите в определения регион, в който пътува. Информация за всички актуални връзки, които може да направи при проява на симптоми на заболяването. Абсолютно навсякъде има дезинфектанти. Мери се температура", посочи Даниел пред Bulgaria ON AIR.

Самият Даниел Неделчев не е бил с маска на полета, понеже знае, че те не са ефективни. "Антивирусни препарати, имунносимуланти и витамини. Няма да си взимам и болничен, тъй като съм собственик на фирма. Нямам симптоматики. При първи такива ще предприема нужните такива".

Неделчев допълни, че би разписал доброволна карантина на свой служител, но не вярва, че някой нормален човек ще жертва платения си отпуск за такова нещо. "Свидетели сме, че при грипна епидемия хората са на работа и заразяват масово колегите си, поради простия факт, че не искат да губят пари от работата си и това с доброволната карантина няма да е ефективна мярка".

"Това, което ме накара да пусна този пост е, че няма никаква информираност за това какво трябва да правят хората. Най-елементарните мерки от рода на миене на ръце и елементарна лична хигиена не се разпространяват", отбеляза Неделчев.

Междувременно четирима ученици на възраст между 15 и 16 години и трима учители от Свищов кацнаха снощи на летище София с полет от Палермо през Атина. Всички те преминаха медицински преглед на летището, показателите им не са притеснителни.

Въпреки това ще останат под карантина в следващите 14 дни. Има още една група български ученици в Италия, чието прибиране се координира в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Язе преди 4 години
И кое е по-евтино, животът на хората ли е по-евтин или бистришките калинки? В случаи на криза няма по-евтино, гълъбе шарен, има само количества смъртни случаи. Капийш?
55
0
 
14
 
! Отговори
яхаа преди 4 години
аз ше ода да жовея в родопско село с 3 жителя 5крави 10овци и чист въздух никъф транспорт изкарам една годинка там
54
1
 
9
 
! Отговори
ама преди 4 години
абе ше дойде щом е плъзнал навсекъде к'вото и да правите к'вито инфо матряли
53
0
 
14
 
! Отговори
невидимата държава преди 4 години
В Българи също има навсякъде материали, дезинфектанти , маски, проверки на летищата и дори мога да го докажа.Когато нова ТВ или БТВ пуснат камерите си, веднага се вадят дезинфектанти и маски. Почват проверки, акции по летищата. Като спрат камерите на нова, стара , бтв, бнт. Тогава се вадят невидими дезинфектанти и маски, а проверките се извършват от невидими хора от невидим държавен отдел .Всичко е много професионално. Невидимата държава.Невидимите хора.Има такава държава.Има такъв нар
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯзеПроизвеждали са се маски в България. Но вече не. Защото китайските са много по-евтини.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Всеки ден минават хигиениските. След тях веднага е наклепано. Но българското ти самосъзнание не ти изневерява. Дайте да хвърляма и цапаме. Па после да правим бригади и да чистим. Ако може и по телевизията да ни дават. Не само братята, ами и ние сме наравили между блоковете и межу населените места боклучарници, но ревем, че ни докарват от Италия. Ами видели са хората, че хвърляме *** навсякъде, решили са явно, че това е мястото където се изхвърля *** на Европа.
50
1
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
"Много народ ще измре от некадърници държавници..."
49
5
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Време е Тиквата да подаде оставката си поради некадърност и безхаберие по различни теми, касаещи българското общество. Малко много му се насъбра, а и парички достатъчно е събрал вече този пожарникар!
48
1
 
6
 
! Отговори
Чорбаджия преди 4 години
Вирус не вирус -на работа, аз ще ви давам нареждания по телефона!
47
0
 
12
 
! Отговори
D преди 4 години
Естествено, че хората няма да си хабят платения отпуск. А за неплатен и дума не може да става. Това е половин месец и половин заплата назад. Как да изкарат месеца хората, като и без това едва кретат. Луда държава сме и това е. Скоро ще сме затрити, защото такава про*стотия няма другаде на планетата.
46
1
 
8
 
! Отговори
Язе преди 4 години
До АнонименТочно за това иде реч, че не са предвидени елементарни средства за защита и не е въпроса къде се произвеждали, а за какво се харчат кинти в едни институции. И зашо не се произвеждат у нас основни средства за защита, можеш ли да ми отговориш, при услови,е че имаме няколко медицински производителя? Не можеш! И не пробутвай номера за по евтиното от Китай. Като не си в час с "Защита на населението ..." не се обаждай.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нека да е Лято !Този експерт дали има представа от климата в Югоизточен Китай по това време на годината?
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До язеАбе човече, маските се правят в Китай, ако не знаеш. Сутринта не слушали нашата сънародничка от хотела в Тенерефе. И там няма маски. В Италия оферти за маски от по 100-200 евро!!! Хайде да слезем на земята. Само мрънкаме и "искам да искам". повече витамин Де. Яж сирене, яйца, овесени ядки и сьомга, пий мляко и си бърши ръцете. Избягвай публични места. По двете най-големи частни телевизии цяла сутрин най-големите експерти в страната дават съвети.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На година умират по около 1000 човека по пътищата на България, затова транспорта трябва да се забрани, асфалта да се премахне и на негово място да се засадят картофи.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След дюнер-дипломацията дойде време и за корона дюнер. Сгънете един дюнер и не му мислете
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Европа е пламнала. Вируса така или иначе ще дойде. Това не е естествен вирус, това е вирус правен в лаборатория, така че да порази максимално много хора за максимално кратко време.
40
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 4 години
Спокойно, почне ли епидемията правя това което най го умея- оставка и проблема вече не е мой . После я Барцелона, я Калифорния...
39
2
 
6
 
! Отговори
Нека да е Лято ! преди 4 години
Експерт каза, че в топлия сезон Ковид-19 не вирее.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно на летището нещата излизат от контрол (
37
2
 
6
 
! Отговори
доктора преди 4 години
От летище ***(софия) така се грижат за нас,че нищо чудно да сме втората италия след наколко дена