Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби

За него случая "Барселона" е рутинен
Обновена: 26 фев 2020 19:21 | 26 фев 2020 17:15, Нели Христова
136
Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби
Снимки: БГНЕС

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от Спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", това заяви Иван Гешев в Кричим, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", заяви главният прокурор в отговор на въпроса докъде е стигнал казусът с къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство, съобщават от "24 часа".

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор.

Независимо, че районът бил спокоен, това не означавало, че не трябва да има още по-добри резултати. Попитан за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" е политически, Гешев отвърна, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия.

"Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. Той увери, че ще продължат да работят за повече сигурност и хората да не бъдат крадени и изнасилвани в къщите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
"КАСКЕТА" ме "развеселява"след всяко негово изказване!!!!Той е много "забавен" човек!!!!!От както е на "поста" всички "престъпници" -----"ТРЕПЕРЯТ" от "СТРАХ".........
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интервюто гл. прокурор как нарече президента-човека с имунитета.Смях.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЖ работата много зле, ама що нема войводе инхъшове кат едно време?
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще дойде ред на политици, управляващи и управлявали и всички онези, които докараха народа до бедствено положение.
112
1
 
15
 
! Отговори
Да се чете преди 4 години
Делим ги на такива , които ми нареждат какво да правя и на такива ,които аз мога да преследвам. Затова аз съм юридическа *** на повикване.
111
1
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Хайде бре?Ами нали за това "избраха"точно тебе , за да не закачаш, тия които те назначиха!
110
1
 
13
 
! Отговори
Егати преди 4 години
Значи правителствената болница е мит? Депутатски коли със специален режим на движение са мит? Прокурорския ти имунитет е мит? Токуда с платените лекари е мит?
109
2
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Гешев, метни команда на твоите пазванти да се озаптят малко! Както са тръгнали да правят арести с тежко снаражение и камери с куп журналисти, ще има много да плащаме след присъди на европейския съд по правата...! Интересно , че убийци и изнасилвачи се водят само с белезници, а опасните за България жени с вериги...! Стига показност...?
108
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно... той не ги дели така, по-просто е делението- наши и ваши. Като ваши се дели на удобни и неудобни.
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой вярва ли му
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то и цветанов не ги делеше но накрая излезе че.......
105
1
 
16
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
А КАКВО СТАНА С АПАРТАМЕНТ ГЕЙТ ТЕ ОТ КЪДЕ ИМАХА ТОЛКОВА ПАРИ ЧЕ КУПИХА СКЪПИ ЖИЛИЩА ЗАБРАВИ СЕ ИЛИ ТАКИВА НЕ ГИ ПИПАТЕ-НЕ СА САМО ТЕ КОЛКО МИНИСТРИ ПРАВИХА ГРЕШКИ И ПАК НЕ ГИ ПИПАТЕ САМО НЕНО КОЙТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ВИНОВЕН ИМА МНОГО ПО ВИНОВНИ А ГОРАНОВ И ЗАЩО ЛИ ДА ГИ ИЗРЕЖДАМ ВИЕ Г-Н ГЛ.ПРОКУРОР ГИ ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ НО ПО ЛЕСНО Е ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ИВАНЧЕВА И ПОДОБНИ КОКОШКАРСКИ И ХОРА КОИТО НЕ СА ОТ ГЕРБ-С ПРЕВАТИЗАЦИЯТА НЕ Е ЛИ ЦЕЛТА НИНОВА??? ЧЕ СЕ ХВАЩАТЕ УЖ С ЕДИ КАКВО СИ.......
104
10
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
С главен прокурор избран с подкрепата на БСП срещу 8 лв. на глас субсидия под патронажа на ГРОБ няма какво да се обърка...НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
103
4
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Там ви е грешката, господин Гешев !Не делите големите престъпници от кокошкарите.И докато Вие, хабите ресурс по селата, за да хванете 5 кила "незаконна" ракия и 3 кубика дърва, в Европа гърми скандала, че премиерът на България е купил къща на младата си любовница за милиони евро. Изпрал е парите през офшорни сметки и си е гарантирал анонимност и безнаказаност.А, подставени от Него лица, излизат на фронтовата линия и като Матросовци полагат гърди на амбразурата казвайки: "Къщата е моя".
102
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видите,че ако Бойко падне от власт,ще го търсите със свещ,но ще е късно!Свалят ви европейското герберско-патриотско правителство и ви слагат американско костовистко правителство,което няма да го е грижа за населението и страната.
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не баце, делите ги на наши и ваши, а това е проблем, щото трябва да си независим. Уж.
100
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе виждам с какво Борисов е сбъркал,но виждам как агресивни *** и заинтересовани криминални хора,притискат правителството на Борисов,защото през неговото управление започна разследването на крадците,които извършиха гигантски кражби в България,именно крадците-престъпници притискат правитеслството на ГЕРБ!
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Капитал и смърт" - един филм за арсен, смърт и пари (full movie)https://youtube/watch?v=94lrVb69GZoЗа да видите какви неща се случват в България.
98
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, делиш ги защото още не си повдигнал и едно обвинение на Борисов а основания има един милион.
97
0
 
18
 
! Отговори
ББ преди 4 години
те испанците са мафия и ще споделят с вас...осъдиха членове на кралското семейство...ако си пич що не разровиш..Гергов и Цацаров например...окрадоха Панайра в Пловдив...аре вкарай ги и ще ти повярваме...подценявате Народа ни затрил империи...ще ви забравим като лош сън...децата ви ще се отричат от вас...Историята ...там има много като вас...все забравени и завършили като ***