Опашки се вият пред КАТ заради газовите уредби

От 2014 г. трябват нови талони за коли с повече от един вид гориво
26 фев 2020 23:15, Красимир Ангелов
84

Огромни опашки се извиха сутринта в КАТ заради подмяната на документи на автомобилите с газови уредби.

От 2014 г. законът изисква нови талони за автомобилите на повече от един вид гориво, а Пътна полиция започна и проверки. Въпреки гратисния период, много от шофьорите разбират за това чак сега. Любен Павлов е сред тях.

"Аз изобщо не съм знаел, че от 2014 г. има такъв закон да се сменя талона.Сега разбрах случайно. Утре ще пътуваме, ще ме спрат и ще ми вземат 150 лв", сподели той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Водачите трябва си извадят нови талони в срок до 3 години след монтажа на газовите уредби. Много от тях обаче не знаят нито за това изискване, нито какви документи са нужни при пререгистрация.

Акцията на Пътна полиция е до 28 февруари, но проверките ще продължат и след това. Оказва се, те не са от тази седмица.

"Контрол трябва да има и преди е имало такъв, обаче сега се направи специализирана полицейска операция, с която контролът да бъде по-засилен, така че гражданите, които казват, че не са запознати с тези промени, вече са запознати", коментира инспектор Панталей Дамянов от "Регистрация на превозни средства и водачи".

На глоба подлежат и газови бутилки с изтекъл експлоатационен срок, който обикновено е 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То друга гледна точка, кому е нужно да пише в талона газ/бензин? Не е ли достатъчно да бъде отразено само в КАТ? Ама нееее...е дрябва на се гепят едни пари, 'що'т видиш ли трябва да има за нашите "убавци"
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големия талон е в къщи, но таблета на полицая му е в ръцете, а тия как се кефят, като глобяват, не е истина, дори на подигравка го избиват.
52
2
 
21
 
! Отговори
за Витков преди 4 години
Да накажат всички каскети които след 2014-та при първоначална регистрация на коли нов внос с монтирана АГУ не са го отразили в издадения от КАТ талон с по 150 лв на грешка. Тогава да наказват гражданите. Реално се получава,че за всичко си виновен по дефиниция и най-вече за некомпетентността на институциите. Като излезе наредбата шапкарите най-нагло излъгаха ,че няма да гонят хората заради същото струпване и същите неуредици!
51
1
 
9
 
! Отговори
Тураник преди 4 години
Новата разпоредба важи за автомобили с монтирана газова от 2014 насам. Има го написано да. Наистина ,че е пълна бъркотия. На единият пункт( където нямаше стикери) ми казваха ,че трябва да мина преглед ,а на другият директно ми казаха да не чакам ,защото ми е монтирана 2013 и така си върви. Тогава ходих точно до КАТ и офицера там за годишните прегледи точно това ми каза.- карай спокойно. Никой няма да те глоби. След 3 години като сменяш бутилката ще я регистрираш новата. Става въпрос за Смолян.
50
2
 
19
 
! Отговори
Калинка до калинка преди 4 години
Този гл. инспектор Пантелейчо е Началник регистрация в КАТ и не знае колко струва вписването на газ и смяната на талона на автомобила в КАТ , а тя е 20 лв. ако платиш на постерминал. Навсякъде калинки назначени. Шуробаджанащина!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За газови уредби монтирани преди 2014г. няма срок и вписването става при наложителна смяна на талона, ако не ви се е налагало смяна на талона, няма проблем.
48
1
 
3
 
! Отговори
dhg преди 4 години
До ТураникИма ли го някъде написано това?Всеки дава противоречива информаця,не знам на кого да вярвам!
47
1
 
20
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
До Анониментова е правителството на Боко
46
1
 
16
 
! Отговори
Тураник преди 4 години
Да не се лъжете да давате пари за вписване в талоните преди 2014. Цял ден си загубих по газаджии и прегледи ,а накрая ми писна и отидох до КТП на КАТ. Питах офицера там и след като погледна документите( уредба 2013, преминала техн. преглед) ми каза- нищо не трябва да вписваш. Всичко е изрядно. От 2014 насам важи наредбата. Така,че преди тази дата не си давайте парите на разни мошеници и не си губете времето!
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки месец се чудят от къде да свалят по две кожи от народа !!!!
44
5
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Ако не я ползваш според мен махаш изпарителя ! Или ако искаш временно да не я ползваш ! :) Само трябва да видиш какви накрайници за маркучите да вземеш,за да отведеш водата без изпарителя на газовата!
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм, абе скоро не сме гледали Бойко да се разпорежда на някой " Отиваш, обикаляш селата и по мегданите биеш тъпана...." Кой е наред сега?Калинка до калинка....
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ко? Не.Имаш поставена газова уредба. Точка. И да докажеш, че не я ползваш, ако ще и със 100 свидетеля, тя е в колата ти, а не е демонтирана. Глоба.
41
7
 
10
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Хм, имам поставена газова уредба, но не я ползвам. Доказвам го със свидетелски показания в съда. Кво прим ?
40
2
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Колата ми е регистрирана през 2016, с вече поставено АГУ. На мен ми пише газ/бензин, но в големия талон. Той обаче стои вкъщи. На малкия не пише. Какво точно ще ми проверяват, когато ме спрат?
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как ще разберат ушевите, че имам газ се чудя? На моята кола не личи външно. Ще ми вдигат капака и ще се ровят? А как ще разберат, че уредбата ми работи?Просто се чудя...
38
0
 
8
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
....послепис: какви ти бумаги търсят от сервиз за монтажа,от първоначален преглед,да ходиш до КАТ за смяна талон ! На ГТП се случват нещата от поставено вещо лице ,плащаш още 20тина лева и край!
37
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе тука всичко трябва на мига да се случи за да има стрес,паника и да се съберат бързо едни пари.С номерата беше същото,голям зор да се сменят,а можеше постепенно с годините да се сменят.Комунистическите методи си стоят от едно време и по-зле става.
36
1
 
16
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Да,можеха при предстоящия преглед,да се прегледа и газовата,да се тества и бутилката и евентуално в бланката за техническият преглед да се опомене и вкара в системата чрез компютъра в пункта за ГТП. Разбира се срещу още двадесетина лева! Да ,ама не!
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А лесно ще я демонтирам газовата инсталация и без това ми повишиха данъка.Няма да им се редя на опашка за да си плащам,че не замърсявам!!!!ЩЕ ЗАМЪРСЯВАМ УМИШЛЕНО ВЕЧЕ!!!Вместо да стимулират хората да намалят данъка на колите на газ,те го повишиха!Сега и опашки зор голям и защо,като може всеки преди да мине ГТП да си извади нов талон.Ама не дай сега юруш!Е ще я махна и ще замърсявам!