Опашки се вият пред КАТ заради газовите уредби

От 2014 г. трябват нови талони за коли с повече от един вид гориво
26 фев 2020 23:15, Красимир Ангелов
84

Огромни опашки се извиха сутринта в КАТ заради подмяната на документи на автомобилите с газови уредби.

От 2014 г. законът изисква нови талони за автомобилите на повече от един вид гориво, а Пътна полиция започна и проверки. Въпреки гратисния период, много от шофьорите разбират за това чак сега. Любен Павлов е сред тях.

"Аз изобщо не съм знаел, че от 2014 г. има такъв закон да се сменя талона.Сега разбрах случайно. Утре ще пътуваме, ще ме спрат и ще ми вземат 150 лв", сподели той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Водачите трябва си извадят нови талони в срок до 3 години след монтажа на газовите уредби. Много от тях обаче не знаят нито за това изискване, нито какви документи са нужни при пререгистрация.

Акцията на Пътна полиция е до 28 февруари, но проверките ще продължат и след това. Оказва се, те не са от тази седмица.

"Контрол трябва да има и преди е имало такъв, обаче сега се направи специализирана полицейска операция, с която контролът да бъде по-засилен, така че гражданите, които казват, че не са запознати с тези промени, вече са запознати", коментира инспектор Панталей Дамянов от "Регистрация на превозни средства и водачи".

На глоба подлежат и газови бутилки с изтекъл експлоатационен срок, който обикновено е 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
11
 
! Отговори
Имам Човек преди 4 години
Имам човек във КАТ !Имам чоеек във НАП !Имаме човек и ТУК !Имаме човек и ТАМ !
33
1
 
25
 
! Отговори
От 34 преди 4 години
Спора газ или дизел приключва и показва алчната същност на оправляващите ни псевдоеколози.
32
1
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
До 32 : Еее,кажи че е хонда VTEC колата ти ???? :)
31
0
 
18
 
! Отговори
Милицонерщина преди 4 години
Ще и се нагледате докато вземе да ви се надига само като видите палка.....що глоби ще има ,какво меле ще е....евала Боко пак не си спал да го измислиш....с тая простотия спора на газ или бензин приключва....бащицата сигурно е приел и данък ,,телевизор,,радио,,......
30
0
 
27
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Да така е! Всичко е за пари! Трябваше още от 2014г. за напред на годишният технически преглед да се преглеждат и газовите системи на автомобилите. Никой нищо не ти казва и не ти обръща внимание при монтаж на газ в сервиз,дори и в КАТ на газовата уредба! Много хора не се самосезираха,че се водят в нарушение,защото годишният преглед е преминал успешно! При тези обстоятелства си е поредното "извиване на ръце " на данъкоплатеца от държавата ни !
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не бе промиване на филтри не бе смяна на клапани нам какво си нам що си и на едно идване от София ме остави що щото едно Иво от Плевен се научи маистор бе в автокъща тоиота
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква регистрация на уредба да правя като колата не върви от две години смех от калпави маистори
27
1
 
22
 
! Отговори
за витков! преди 4 години
И на мен ми е интересно като някакви нравоучители почнат да ми обесняват, че само мрънкат хората и ,че не искат да спазват правилата. Абре я да ми сподеките като на талона пише ,че колата има газ кое точно и става по- безопасно, талона ли , агу-то ли или бръмбарите в мозъка ви? Цялата дандания енза пари и винаги е била за пари. Не за безопаснос или по- добър контрол,а за пари! А за непомнещите , когато я приеха тая промяна беше същото , но хората се разбонтуваха и шапкарите дадоха на зад!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая работа ако ще се прави,не се прави с нови талони и други излишни хартии за да си върже гащите чиновника и законодателя.Да се направи към всяко ГТП и в КАТ място за тестване на бутилки за пропан-бутан,метан,батерии за тези на ток,водородни клетки и на всеки преглед не само да се гледат,а да могат да се тестват реално.Такива административни щуротии само талони да се сменят са излишни и само губят времето на хората.
25
1
 
15
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Бутилка не гърми сама по себе си дори да е на 20години! Може да се случи при не монтирани по веригата към изпарителя и двигателя на нужните обезопасителни джаджи,а именно : евросонда/която е с реле/ , клапан който е с цедка за твърди частици,даже на самият изпарител най отпред има още един клапан! Всеки му е мил живота ,пък и на близките хора,така,че не би оставил газовата си без тази защита!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия в КАТ скиваха,че ония от НАП си раздадоха бонуси 30 милиона заради това,че изтекоха данни на 5 милиона българи и решиха да си съберат и те бонуси.Всичко е за пари!Утре като гръмне някоя бутилка и има нов талон и всички документи какво правим?!Само констатираме,че рекета към КАТ и държавата е платен нали?!Всичко е за пари е това е истината!
23
0
 
18
 
! Отговори
До сульо преди 4 години
В Германия социалните и здравни услуги като нашите ли са?Ами ДДСто на храните и книгите?Ами инфраструктурата и транспортът?Или ще се сравняваме само по натиска от държавата и глобите?
22
0
 
15
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
......Алилуя!!!! Нека Господ бди над всички Вас по опашките в КАТ"
21
24
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 4 години
Закона е от преди 15 години,това показва какви технически прегледи минавате ! В Германия неможеш дори джантите да си смениш например с по голями без комисия и тех. преглед!Тук все някой ви е виновен все някой ви скубе,изродска работа!
20
0
 
25
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Обръщение от КАТ : "Моля граждани,заповядайте при нас да си регистрирате газовите инсталаций на автомобилите за да избегнете глобите! Без страх се редете на опашките редом със собствениците на нововнесените МПСта от Италия и..... Не се страхувайте от вируси ние сме готоеи да ви обслужим в рамките на 1 работен ден! Докато се почувствате болен то през пребиваващото време ще оздравеете! При нужда наберете тел.112"
19
1
 
28
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Това от КАТ са ***.При целият риск от епидемия да събираш хората зорлем накуп.Утре Борисов трябва да уволни шефа на пътна полиция.
18
27
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
пашките в КАТ ги извиват всички хитреци ,които вече 5 г. се правят на дръж ми шапката и не си регистрират газовите уредби. По цял ден се хвалят колко евтино карат , но забравят за задължението да платят , че и да си осигурят безопасността !
17
1
 
15
 
! Отговори
Човек от КАТ преди 4 години
Имаме човек във КаТИмаме човек във НаП...
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опашки в КАТ от години и никой не иска това да се промени. Он лайн записване на час, удължено работно време. Дори в Германия регистрация може да да се направи в събота.
15
0
 
40
 
! Отговори
хух преди 4 години
а защо в КАТ с години не регистрирахте колите с фабрични газови уредби след като влизаха в страната и ти казват няма нужда при положение, че има закон за това?