Заради страх от пандемия: Финансовите пазари - в кризисен режим

Последиците от коронавируса за световната икономика ще са сериозни
26 фев 2020 23:30, Красимир Ангелов
10

С разпространението на коронавируса в Европа се увеличи и страхът от пандемия, а финансовите пазари преминаха в кризисен режим. Посланието към инвеститорите е ясно: последиците върху световната икономика ще са сериозни.

Ако се стигне до пандемия, очакванията са американската икономика да изпадне в рецесия. Прогнозите на експертите са икономическият ефект да се усети най-силно през първото тримесечие на годината, а след това да започна възстановяване. 

"Все повече компании предупреждават, че приходите им ще бъдат сериозно засегнати и че финансовите им резултатите за първите три месеца на годината ще са много лоши", обясни икономистът Питър Кардильо пред Bulgaria ON AIR.

Коронавирусът вече се отрази негативно на китайската икономика, но в световен мащаб последиците се очаква да са по-скоро краткотрайни. Според анализаторите България няма как да остане изключение. Но затрудненията за икономиката ни ще бъдат по-скоро краткосрочни, като основни ще бъдат засегнати доставки и плащанията.

И още една обнадеждаваща прогноза: до няколко седмици можем да очакваме и поевтиняване на бензина у нас, макар и не драстично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтаматОх моля те, стога си приказвал глупости!Супер си е пазарът и има много пара да се направи, стога да имаш уменията!
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евтин бензин, няма китайци по чужбина, хотелите евтини, круизовете празни, направо рай. I love corona.
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно. Унищожението на планетата ще спре за пет минути. Няма да има туристи, строежите ще секнат. Майките с деца ще спрат да се акумулират по парковете. РАЙ! Дано продължи по-дълго.
1
4
 
20
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Ай ся всички: ред сълзи, ред сополи за сатанинските финансови пазари и "икономиката".