Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции

Джипитата познават пациентите си, те знаят за кого има риск
Обновена: 27 фев 2020 12:47 | 27 фев 2020 12:15, Камелия Цветанова
70
Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции
Снимка: БГНЕС

Хора с хронични заболявания, слаб имунитет и склонност към инфекции, които се връщат от райони с разпространение на коронавируса, да бъдат поставени под карантина, предлага председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов от ДПС.

Още по темата
Той призна, че в настоящата ситуация е важно да се вземат предвид и двата аргумента – медицинският за поставяне под карантина, за да не се стигне до разпространение на коронавируса, но и финансовият, да се съхрани бюджетът на НОИ.

В осигурителния институт има 460 милиона лева за обезщетения за временна нетрудоспособност, в които влиза и поставянето под карантина. Така че според Адемов, ако всички, които се върнат райони с болни от коронавирус, се поставят под карантина, рисковете за бюджета на НОИ са сериозни.

Той предложи кризисният щаб да вземе решение по въпроса, защото законодателство е ясно по отношение да изплащането на болничните.

Според него въпросът е да се определи кръгът на тези, които ще се поставят под карантина.

"На базата на информацията на хората, които идват от летищата, където попълват анкетни карти, които отиват при джипитата, които пък пък познават пациентите си и знаят кои са с хронични заболявания, склонни към такъв тип инфекция, само те да се поставят под карантина, а не всички. Останалите, когато имат симптоми, трябва да се обърнат към здравните власти", препоръча Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въздуха в София е най-мръсен и развъдник на зарази.
40
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Хайде да видиме сега как тоя вирус ще катурне таа ниела държавица...
39
5
 
1
 
! Отговори
Гого до ком. 29 преди 4 години
До Анонимен Руско , тия ги говори в кръчмата ! А найдобре е да се застреляш !
38
1
 
5
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
******* коромпирана
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия олигарси, дето не искат да се ползват болнични, замислят ли се кой ще им работи като измрат хората? Домусчиев е във фармацевтичния бизнес, опростиха му милиони. Защо той не подпомогне болниците, НОИ, аптеките? Велев много мрънка за заплатите, болничните, отпуските, 300 часа извънреден труд..., кой ще му работи след 2-3 месеца? Защо бизнесът не подкрепи кризисния щаб? Или бедните хора пак ще събират дарения в кутии и със СМС-и?!
36
0
 
5
 
! Отговори
Славчо преди 4 години
Няма такъв .пак, няма
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ревизия на НОИ! Или одит! Или там както се нарича проверката. Къде са парите от НОИ? Днес Нинова като обсъжда тол системата, сети ли се да обсъди и важните в момента неща? Каква опозиция е? Нали като опозиция трябва да подбутва, подсеща управляващите, това е функцията на опозицията.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хора с хроничните не пътуват, но умират и са потърпевшите, а младите и политиците прелитат и са преносители на заразата от ЕС.
33
0
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
В статия на "The Times" по повод заразата в Италия четем: "Италианските власти поставиха повече от 50 000 души под карантина в Северна Италия през уикенда. При над 100 е установено, че са се заразили от болестта... Правителството обяви спешна финансова подкрепа за работници, блокирани у дома от вируса, като очерта редица мерки в края на кризисната среща в събота"! Дали тези 50 000 под карантина при 100 заразени са със слаб имунитет?!? Ето така се вземат мерки в нормалните държави!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем ,знаем за къде биеш барабана Хасан Адемов от ДПС.
31
1
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ ЯСНО ВИ ЗАЯВИ, ЧЕ НЕ ОТ КОРОНА ВИРУС А ОТ БУБОННА ЧУМА ДА СТЕ БОЛНИ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПЛАТЕНА ОТПУСКА ОТ НОЙ А ЩЕ ВИ СЕ ПРИСПАДНЕ ОТ ПОЧИВКАТА!!ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ТОВА НЕ СА ВАШИТЕ ПАРИ А ЛИЧНИТЕ ПАРИ НА БОРИСОВ!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА МИС БИКИНИ ПАРИ ИМА ЗА НОЙ И НАРОДА ПАРИ НЯМА ТИКВАТА Е ЗА РАЗСТРЕЛ ...ОСТАВКА МУТРО!
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно стотиците милиони които са под карантина в китай са с лош имунитет.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕТО ВИ СТРАШНАТА ИСТИНА -ТИКВАТА И ШАЙКАТА МУ БАНКРУТИРАХА И ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ НЯМА ПАРИ,ВСИЧКО Е ОПОСКАНО,ЗАТОВА ЗАПОЧНАХА ТЕЗИ АКЦИИ СРЕЩУ ПО МАСТИТИТЕ БИЗНЕСМЕНИ КОИТО НЕ СА БЛИЗКО ДО ВЛАСТТА КАТО ВАСИЛ БОЖКОВ,БАНЕВИ,АРАБАДЖИВЕВИ И МИНЬО СТАЙКОВ.НА ВСИЧКИ ТЯХ БЕЗ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА ИМ БЯХА ОТНЕТИ ПАРИ И ИМОТИ .ШАЙКАТА СЕ ОПИТА ДА ФАЛШИФИЦИРА И ДАННИТЕ ЗА РАСТЕЖА НА БВП ЗА ДА ПАДНЕ БОРДА И ПОД МАСКАТА НА ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРОЗОНАТА ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ 20 МИЛИАРДА ЕВРО -РЕЗЕР
27
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Аууууу, гениално решение!Няма ли кой да го прати тоя хубавец до Италия та да им помогне и там. Направо да го пуснат в зоните с карантина да обясни директно на хората.
26
0
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Нека сега всички, които твърдят, че НОИ нямал пари, да излязат и да кажат къде са 10 млрд платени осигуровки за 2019 година.Вадете тефтерите и да видим къде са парите ни.
25
0
 
27
 
! Отговори
T преди 4 години
Тя държавата май е банкрутирала и сега се чудят как да се разбягат. Сигурно затова беше този зор да влезем в еврозоната, понеже си мечтаят, че Европа ще ни спасява, ако сме в нея.Няма ги парите в НОИ. Това се тръби от сутринта по всички медии.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мутрата по прякор тиква и продажната му крадлива Шайка живота на българите не струва нищо. Това са решили босовете на Шайката Доган Борисов и Пеевски .
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да затворят границата за влизащи и затваряне на хотели и магистрали фондовете ще се изпразнят и държавата ще фалира. Избора е между фалит на хотели и ТИР и фалит на държавата. ТИР може да карат стоката от Турция и Гърция с кораби така че не е проблем и няма да плащат и скъпи винетки. За другите просто се затваря границата и се връщат там където са били.
22
0
 
26
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Как другите страни не се сетиха за толкова хитро спестяване на средства?