Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции

Джипитата познават пациентите си, те знаят за кого има риск
Обновена: 27 фев 2020 12:47 | 27 фев 2020 12:15, Камелия Цветанова
70
Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции
Снимка: БГНЕС

Хора с хронични заболявания, слаб имунитет и склонност към инфекции, които се връщат от райони с разпространение на коронавируса, да бъдат поставени под карантина, предлага председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов от ДПС.

Още по темата
Той призна, че в настоящата ситуация е важно да се вземат предвид и двата аргумента – медицинският за поставяне под карантина, за да не се стигне до разпространение на коронавируса, но и финансовият, да се съхрани бюджетът на НОИ.

В осигурителния институт има 460 милиона лева за обезщетения за временна нетрудоспособност, в които влиза и поставянето под карантина. Така че според Адемов, ако всички, които се върнат райони с болни от коронавирус, се поставят под карантина, рисковете за бюджета на НОИ са сериозни.

Той предложи кризисният щаб да вземе решение по въпроса, защото законодателство е ясно по отношение да изплащането на болничните.

Според него въпросът е да се определи кръгът на тези, които ще се поставят под карантина.

"На базата на информацията на хората, които идват от летищата, където попълват анкетни карти, които отиват при джипитата, които пък пък познават пациентите си и знаят кои са с хронични заболявания, склонни към такъв тип инфекция, само те да се поставят под карантина, а не всички. Останалите, когато имат симптоми, трябва да се обърнат към здравните власти", препоръча Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Адемов настъпи мотиката.Значи наистина ,Касата е окосена ив момента придърпват завесата, да не им се видят отпуснатите сухожилия.
20
0
 
33
 
! Отговори
ЧУДАК преди 4 години
СМИСЪЛА НА КАРАНТИНАТА Е ДА СЕ ОГРАНИЧИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ЗАРАЗАТА!Не може да се прави компромис с карантина бе кухари такива.... ДОЛУ БЕ УУУУУУУУУ!!!!!!!!!КРАДЦИ! КРАДЦИ! ДОЛУ!!!!! КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА НОИ??? ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ТРЯБВА ДА СА ВНЕСЕНИ ПОНЕ 10 МЛРД ЛВ!КЪДЕ СА?? ЗАЩО САМО 460 МЛН ИМА ЗА КРИЗИ? ТРЯБВА ДА ИМА 2.5 МЛРД, А НЕ 0.5 МЛРД! !!!!!КЪДЕ СА ПАРИТЕ????? ДА НЕ СА В НА БОЙКО МАГИСТРАЛИТЕ САМО? ? ? ? ?
19
1
 
18
 
! Отговори
Те хората преди 4 години
*** като мухи а онези отгоре за парите се притесняват - "хуманисти".
18
1
 
21
 
! Отговори
T преди 4 години
Едното перо, по което е опразнен НОИ е раздаването на социали и какви ли не инвалидни пенсии на хора, които не са внесли една стотинка. Събират нашите пари от данъци и осигуровки, и ги раздават на хора, които не допринасят. Сега ще настъпи момент да ни трябват на нас и няма да ги има. Това говорят от сутринта. Опоскаха ни парите и за нас няма да има. Тези представят ли си какви бунтове и ексцесии ще настанат. Как няма да има за мен, който съм внасял, а е имало за невнасяли?!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората по света гледат как да намалят щетите при загубата на населенето,да спрат разпространението на заразата, организират така целия живот,само у нас пак става дума за ПАРИ,болнични и други такива тъпотии. Паниката ще расте с такива хора на чело. Някой,който вдъхва доверие трябва да ръководи щаба и държавата. ЕК също не вдъхва доверие след като допусна заразата от 1 държава в цяла Еворпа за няма и 1 седмица. Само Путин вдъхва доверие,не ми се иска да го призная,но е така,и Тръмп защото явно им
16
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
България както винаги -пак е неподготвена - ВИДИТЕ ЛИ --ПАРИ ПАК НЯМАЛО !!! УДЖАС!! ОТКАЖЕТЕ ВЕДНАГА 8 ТЕ НЕНУЖНИ САМОЛЕТА И ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ПАРИ ДА ВЪРНАТ ОТ САЩ !! НАМЕРЕТЕ ЛИЦЕТО БОЖКОВ И МУ ОБЪРНЕТЕ ДЖОБОВЕТЕ НАОБРАТНО -ПОНЕ 10 МИЛИАРДА ЩЕ ИМА ТАМ!
15
0
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 6, който пита дали могат да се ограничат пътуванията на българите в чужбинаСъс сигурност ще се намалят, ако Борисов спре да обикаля Европа, помъкнал над 100 души със себесе си!
14
0
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
И къде в наредбата за мед. експертиза, КСО и КТ са поставени тези условия? Не само, че ги няма, ами реално и един от къщата да е пътувал, цялото семейство минава под карантина! Защото какъв е смисъла един да стои вкъщи, а цялата фамилия да щъка между хората?
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умници,разболяват се и млади хора без никакви хронични заболявания.Легендата,че морило само стари мъже,е ,за да не се всява паника. Маски има ли в държавата,къде и колко струват? Защо държавата още не езаредила с маски,да сложи лимит на семейство,и да бори спекулата с маските?! Дезинфетанти,да се ръсят улиците,метрото,автобусите има ли вече?
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режима Борисов е по опасен от всеки вирус
11
0
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Окрадахте държавата, сега искате да затриете и населението. Идеално е просто!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Разчиства се територия(та) за господарите сатанисти !
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бачкаш докато не паднеш иначе няма болничен,
9
0
 
17
 
! Отговори
D преди 4 години
Окрадахте държавата, сега искате да затриете и населението. Идеално е просто!
8
2
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТЕ ОТ ДПС ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАТ
7
2
 
4
 
! Отговори
малкия кашличко преди 4 години
До До 2Сигурно е пушачка със задръстен бял дроб.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не могат ли да намалят пътуванията в чужбина българите питам?
5
1
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Украинка на 26 години е в критично състояние в болница в Италия с корона вируса. Така че...прибързваш с изводите
4
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КИТАЙЦИТЕ ЛЪЖАТ С ДАННИТЕ!!!30% Е СМЪРТНОСТТА !! СПРАВКА ИТАЛИЯ, ИРАН, ЮЖНА КОРЕЯ, КОРАБА ДАЙМЪНД ПРИНЦЕС!
3
3
 
7
 
! Отговори
Ох преди 4 години
само като ги слушам, какви ги обсъждат и направо си мечтая да се разболея от заразна болест и да ходя на работа като самоделна био-бомба и да заразявам наред. Имате ли някъде коронавирус да си захвана малко?
2
4
 
12
 
! Отговори
Всичко ще е наред преди 4 години
Грип, като грип. По-слабите правят усложнения, ама те си ги правиха и миналата година по време на грипа, но нямаше медийно внимание. Не се тревожете, просто се пазете и най-вече възрастните покрай вас.