Преди старта на тол системата: Превозвачи на протест

МРРБ с гратис, наблюдава приходите от 27 март
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на размера приходите от тол системата ще започне да тече от 27 март. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния бранш.

На нея бе обсъдено изпълнението на постигната вчера договореност относно устройствата за тол таксуване. Двата национални доставчика на услуги ще предоставят с нулева ставка цената на бордовите устройства и поддръжката им, каза Нанков. Срещите продължават, като утре такава ще се проведе и с доставчиците на декларирани данни, съобщи МРРБ.

Днес превозвачи излязоха на протест в София и в други градове.

36 хил. са наличните бордови устройства. Има почти 8 хил., за които са сключени договори и те ще бъдат анексирани. 4 хил. са вече монтираните устройства.

5 доставчици на декларирани данни са минали тестовете за интеграция с тол системата и предстои да сключат договори. Тече процесът на интеграция на всички останали, които са заявили интерес.

От 1 март няма да има винетки за тежкотоварните превозни средства. Те ще могат да пътуват с маршрутни карти и поетапно да се оборудват с бордови устройства или GPS тракери, каза още Нанков.

След вчерашната среща с премиера сме удовлетворени. Нашите искания по отношение на бордовите устройства и GPS тракерите бяха удовлетворени. Изненадани сме, че днес има протест срещу тол системата. Национално представените организации от бранша се разграничаваме от него, заяви Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

След като сме създали партньорски отношения, ще си изпълним задълженията. Исканията са необосновани. Оттук насетне нашата цел е системата да заработи, каза още той.

Повече от 6 месеца работим в екип с МРРБ. Няма да позволим някой да саботира този труд, каза и Илиян Филипов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искайте.Боко Корвата е дашна.Нали парите не са негови.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
da si kupuvat bileti za bg tovarnite vlakove togava...tejkotovarni koli nema da karat po asfalta...ste ima strelbi s snarperi i droni...olovoto e dosta eftino i izgodno sega...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес превозвачи излязоха на протест в София и в други градове.в един от другите градове бяха точно 7 души - 3 кифли, 2 момчета и двама дърти. Явно пратени от офиса на местния мафиот.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да ви се провали цялата система НОИ, колко много сте ме обирали с тези децинфекции по границите, аз ви казвах че тези пари не са ви халал ама вие.. сега е време за разплащане.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държавата се крепи на дивотии,тол,газови уредби и як рекет от управниците.Да не говорим за изгубеното време на хиляди хора пред гишетата на търтейте.Изхранвани обилно от бибитко.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е по колко пъти на ден тази новина?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има как да ни държат в 19 век ще са много щастливи ***
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от комундери