Убиецът в София заплашвал жена си и в социалните мрежи

"Честта е по-важна от животa", пише той
27 фев 2020 07:20, Красимир Ангелов
48

Мъжът, който уби съпругата си в столичния квартал "Модерно предградие" в понеделник, е отправял заплахи към нея и чрез социалните мрежи.

Дни по-рано той е споделил с приятели, че ще търси отмъщение от ревност.

Още по темата
Защо обаче никой не е подал сигнал и оставаме ли безучастни пред насилието край нас?

"Казал, че ще я застреля и го е направил", каза комшийка на двойката в "Модерно предградие".

Два случая от последната седмица, които нямат нищо общо помежду си освен едно - насилието. И докато в първия жертвата се разминава с уплаха, вторият е с фатален изход, който оказва се, е можело да бъде предотвратен.

"Честта е по-важна от животa", пише убиецът в социалните мрежи.

Дни по-рано той е споделил намеренията си гласно със свои приятели. Но на метри от къщата, където живее семейството, никой не разбрал какво се случва вътре.

"Да, примиряваме се. Това не ни засяга пряко, ние си казваме, че щом вкъщи ни е мирно и спокойно – моят дом е моята крепост, това, което се случва отвън – ми те ще си разрешат проблема", каза психологът Младен Владимиров.

Не знам, не чух, не видях са най-честите отговори на въпроса: Случвала ли се е агресия край вас? И макар обикновено това да става пред погледите ни, от страх или незаинтересованост - просто извръщаме глава.

"Някак си от една страна първо не искаме да се замесваме, второ това не е нашият проблем и трето може би сме загубили доверие на институциите", каза още Владимиров.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
Основният проблем е, че хората не могат да обичат. За да обичаш безусловно друг човек,предполага да обичаш себе си-не егоистично; и да се уважаваш. Така ще оценяваш чуждото пространство .Ако обичаш, не малтретираш , не нараняваш и не ти минава мисъл за убийство , не третираш партньора си като вещ! В България има неуважение към жените. Тези, които ни дават живот и ни подхранват-БУКВАЛНО-с енергията си. За жалост много мъже са емоционално незрели , лабилни комплексари .
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте скачали! Тая още след първия шамар е трябвало да си тръгне, а не да чака да я убият! Никакви закони няма да помогнат докато не се изкорени робската психика в българската жена, че е напълно в реда на нещата мъжа й да я шамари. Ама ние жените обичаме да даваме безброй шансове на насилници и да ги чакаме да се променят. И стига сте го оправдавали тоя ненормалник. Нищо не оправдава убийството.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комплексар! Най-се кефим на снимки на *** с пури зад чаша измислено виски...
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни хора, разни идеали. Вчера срещам пред входа един от съседите.- Комшо, казва, получих sms и там пише"Съобщавам Ви, че Вашият съпружески дълг е погасен".Какво ли може да означава това, комшо?
17
0
 
1
 
! Отговори
ikar преди 4 години
за коментар 22 да се чете "така ли"
16
0
 
3
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До Анонимен А обратното може, таша ли?
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТониНе, не е нормално! Нормално е да се разведе. Само че комплексара е наясно що за стока е, знае, че няма много такива, дето ще му стоят и затова е решен да я задържи на всяка цена...
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брака е до гроб според църквата.Не може мъжа да бачка и грижи за семейството а жената да си го слага с когото и се иска.
13
0
 
7
 
! Отговори
Башбрадър преди 4 години
Че къде по света не се случват такива неща ,може ли някой да каже къде няма убийства от ревност, винаги ги е имало и винаги ще ги има,незнам кое е сензация и новина.Всичко което се случва в България се случва и в другите държава ,никой никъде не е застрахован от това да му се случи това или онова или пак Путин е виновен.
12
17
 
5
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Ако му е изневерявала , нормално е да я убие....защо всеки съди убиеца без да е разбрал какви са му били подбудите ?!
11
2
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Един въпрос, който никой в коментарите не постави: вие откъде сте сигурни, че жената е изневерила? Има хора, които са маниакално ревниви и ако партньорът им разговаря с колега или размени две изречения с друг човек на спирката, това за тях е изневяра. Обиждате мъртва жена, а дори не знаете фактите!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, добре. Хойкала е и онзи се вбесил. Ама трябваше ли да я убива? Много първобитно мислене. Сега жена му под земята, а той в затвора. Любовникът си е жив и здрав. И не му дреме. Ще си намери нова още тази седмица.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деградацията е пълна и тези социални проблеми е редно да са тема в горните класове в училище. Вместо да се учат всевъзможни ненужни глупости, темата за насилието, изневярата, разводи и т.н да се дискутират и да има превенция. Първични реакции характерни за диваци. Все повече насилници и нетърпимост, несправяне с реалността и самоубийства.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега в панделата ще видя как ще брани честа си..."голям" мъж..."--------------------------------------------Най-много да видиш и да станеш свидетел на неговия авторитет в панделата.Нямаш елементарна представа за зоновия ред, приоритети и морал.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свършиха се жените,че трябваше да я убива.Ами разкарваш и приключваш.Сега в панделата ще видя как ще брани честа си..."голям"мъж...Талибанска история.Иначе ги плюем мюслитата.
6
14
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Преди имах една приятелка де я надуших че си има вземане даване с един от града паралия. Седнах я на Багряна до червено котлон та пак да се раздява
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно като този тип разсъждават и консервативните мюсюлмани - салафити.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нередностите, които се случват в България са работа на полицията. Полицайте получават заплата от нашите данъци. Те са обучени и въоръжени. Тях законодателството е наделило със съответните компетемции и технически средства - осведомители, камери, подслушващи устройства и мн. мн. др.. Да си вършат работата и да осигуряват бозопастност на гражданите, а не да чакат ние да се саморазправяме помежду си.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дегенерацията на населението продължава с пълна сила. От граждани на народната република станаха седесари, седесарите станаха на гербери, а герберите вече само на грабежи и убийства са се отдали, целувки на ръката на вожда.
2
9
 
32
 
! Отговори
Агент Ройтер преди 4 години
Това никаква "чест" не е, а дълбока комплексарщина съчетана с ориенталска първичност.