"Атака" в атака: Търговията на Каракачанов - имоти на безценица!

Превърнал военното министерство в агенция за недвижими имоти
Обновена: 4 мар 2020 09:21 | 28 фев 2020 14:43, Камелия Цветанова
34
"Атака" в атака: Търговията на Каракачанов - имоти на безценица!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицето Красимир Каракачанов продал хиляди апетитни имоти на военното министерство на цени под пазарните, обвиниха независимите депутати от "Атака", които настояват той да бъде изслушан в парламента и да обясни как решава с кои парцели да се раздели и кой контролира сделките.

"Откакто той стана министър на отбраната, продава имоти, кога стана министър, когато превърна МО в най-голямата агенция за недвижими имоти", нападна го Десислав Чуколов.

По думите му самият Каракачанов е признал, че има хиляди имоти за продан и то на цени под пазарните, защото ако цената им била висока, нямало купувачи.

Ставало въпрос за имоти с отпадна необходимост, за охраната на които обаче министерството плащало по 20 милиона лева на година.

"Това са изоставени казарми, аз не съм видял охрана там", скочи Чуколов.

Той цитира няколко сделки, сред които парцел в местност край Пловдив, който бил продаден на цени от 9,80 лв. на кв.м., а реално пазарната цена била най-малко 50 лв. на кв.м.

"Т.е МО го продава на цени пет пъти по-ниски от пазарните. Готвят се продажби на парцели на бул. "Цар Борис Трети" в София, в "Драгалевци", на Околовръстния път, край Божурище", каза още Чуколов.

Според него много апетитни имоти по Черноморието ще бъдат пуснати за продан.

В Несебър ставало въпрос са 96 декара на цена от 52 лв. на кв.м, като най-ниската пазарна цена там била 86 лв. кв/м.

"Има и още и не става въпрос за 5-10 декара, а за цели полуострови. Продават се парцели около Царево, край Созопол, всичко това подлежи на застрояване", каза още Чуколов.

Той призова депутатите от ГЕРБ да подкрепят искането на "Атака" за изслушването на Каракачанов и така да покажат, че няма чадър над вицето, още повече, че вчера и премиерът Бойко Борисов беше изслушан от законотворците.

Чуколов призна, че информацията за сделките, която имат, е от медиите, а те искат да чуят от първо лице конкретната информация за продадените имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
С този да те е срам че си с български произход Пък някои наивници плащаха /онези дето нямаха пари останаха с надежда само ! Според Каракачанов трябва да си платиш за да си българин ли, а не рода, генетика, ... ? Той дебелака да прибере парата и всеки може да стане балгарин, а онзи дет няма или нежелае да плаща е *** и не му е необхдим!
11
1
 
25
 
! Отговори
Шаран БГ преди 4 години
Далаверите на родните военни министри са умопомрачителни. Особено през войните или при превъоръжаване на Войската. Останах даже изненадан,че шашмата със самолетите я подхвана Премиер-министера. Като видях числата се договедих .....сладка работа.... Убеден съм,че при Красьо Тумбаклията всичко е точно. Само ще бъдем неми свидетели, как след време, някои от тези имоти ще се окажат лично негови или на родата. Карай Джони....всичко тече.....
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ВМРО големи непрокопсанкци излязоха.Там всекидневна за Гешев.Милен Михов източваше ВТУ ,депутат го направиха.
9
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
МО продава с ТЪРГ - като са евтини що ги не купите и после да ги препродадете и да спечелите много и партия Атака да се откаже от субсидията.Или пък Чуколов или Шопов да забогатеят и те като Волен.
8
3
 
25
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Тоя разсипа и малкото останало. И с 3 милярда ни набута. Да си ги носи в гроба дай боже
7
6
 
10
 
! Отговори
бг преди 4 години
"А,така" за пореден път се наакват. Работил съм охранителна фирма близка до Гоце, чийто основен приход беше фиктивна охрана на ОВО - овакантени военни имоти. Разни обрасли с троскот и храсти терени на Мачу-Пикчу у царевичака. Действително МО плаща луди пари за про-форма охрана на някакви руини обрасли с плевели. То ,ако някой ги купи и за левче, явно е голям ентусиаст и оптимист.Да се подаряват само и само да не се плаща народна пара за "охрана" !!!
6
1
 
13
 
! Отговори
смях преди 4 години
Едно време, така се разпродадоха маса парцели около околовръсното в София, държава освен че 10 години не може после да ги отчужди, се наби с милиони обезщетения. Прасйето, все едно ще е последният министър, който ще бъде. Направо нямам думи.
5
3
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
ето Ердоганчо нови мющерии пуска - да им готви паспортите, по изгодно е май...
4
2
 
25
 
! Отговори
смях преди 4 години
***, като не може да ги стопанисва, да не ги продава. Това е грехота. Един ден ако се наложи, да се купува, държавата ще плаща десетки милиони. Това е позор.
3
4
 
19
 
! Отговори
истина е преди 4 години
За това на шкембе воевода ще му расте корема !Не държава ,а разграден двор !
2
3
 
21
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Толупа ,пак ще намаже тумбака от тескерета. 50000 башибозука по 1500 евро ,смятайте пичове. Ще стане още по мазен и нагъл.
1
2
 
27
 
! Отговори
сидераст преди 4 години
За последна година ще им гледаме сеира на клекшопаджиите.