Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!

Не можем да си позволим мигранти, отсече премиерът
Обновена: 28 фев 2020 13:00 | 28 фев 2020 13:00, Веселина Йорданова
235
Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с турския президент Реджеп Ердоган за усложнената ситуация с бежанците и новата вълна, която се задава.

Жандармерията е по границата, морето също се охранява, стана ясно от думите му. Той уточни, че има данни за струпване на мигранти при Одрин.

Още по темата
"Притеснителното е, че турските граничари си дръпнаха постове, които имаха досега, да се надяваме, че са ги извели по-навътре в страната там да ги спират. Виждате по островите в Гърция какво става", коментира премиерът на извънредното заседание на правителството днес.

Борисов изрази надежда "да се разберем, както винаги досега", но посочи притеснението си: "Към момента има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е, паниката е огромна".

"Налагаме тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса. Представете си да почнат да влизат и излизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим", беше категоричен той.

По-рано стана ясно, че нова мигрантска вълна се задава към Турция, а според източници, властите в страната смятат, че бремето е твърде тежко. Затова те вземат решението да не спират повече сирийските бежанци да достигат Европа. Това заяви високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Решихме да не спираме сирийските бежанци да стигнат Европа по суша или море", каза източникът, пожелал анонимност. "Всички бежанци, включително сирийците сега могат да влязат в Европейския съюз", добави той.

По думите на източника бремето да приютява толкова голям брой хора "е твърде тежко за една единствена страна".

В Турция има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ме изтрихте бе бур'суци ? Просто поисках да ме въоръжат и ще опазя границата ни, а тези камилари нямат место в Европа, тя е за цивилизовани хора не е за терористи и бомбаджии които да ми застрашават мирният живот ! Айде пак ме изтрийте ке'леши необразовани !
119
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що си притеснен? Нали се хвалеше, че си дал млн. лв. и си пострил ограда от телена мрежа и никаква бежанската вълна не те плашела?
118
6
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Борисов можеКак какво?:):):):):)Вие ще избягате в Русия:):):):):)
117
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Корона + бежанци и ще я фтасаме много бързо, особено с нашите гранични полицаи
116
1
 
12
 
! Отговори
Widuk преди 4 години
Абе пръдльo, все едно нещо зависи от тебе
115
1
 
14
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 4 години
Що да не сгъна един дюнер?
114
1
 
19
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Има един сигурен начин турчина да спре да се е..ва.Затваряне на всички граници на ЕС включително и въздушни и край на алъш вериша с Европа.Достатъчно е само 1 месец и турците ще ядат камъни.
113
3
 
21
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Една любовница ми стига да съм 'достатъчно притеснен' - сега пък и мигранти...Много ми идва, кръвното става критично!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е това вече е по лошо и от вирус, дано се намери начин да ги спрат и яд ги върнат обратно в страните им, по ок да бяха давали тия милиарди да г ги връщат там и да им дават парите ри да и строят домове наново където могат отколкото да ги дават на ердоган
111
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сме член на нато и ес има 4 ам бази в българия защо да си притесненгн борисов със султана се целуваш и прегръщаш няма страшно
110
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
*** яко са се подмокрили от кеф.
109
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Както от раз Бойко се разбра вчера с превозвачите и остави другарите които искаха да яхнат протест с виснали ченета така и ше се разбере с Тайпи за бежанците:):):):):)Другари кво стана вчера със хилядите камиони къде щяха да блокират града?:):):):)А президента така ви зовеше на бунт:):):):):)
108
0
 
7
 
! Отговори
Ха сега, преди 4 години
между *** и наковалнята. Ще сме външна граница на ЕС или ще сме такава само на хартия, а Турция ще пази ЕС реално от мигрантиИ без това през нас минават на транзит, като скакалци
107
2
 
23
 
! Отговори
Старият набор преди 4 години
Бойко !!!!! Какво има да говориш с Ердоган??!!! Достойнство трябва,мъжко поведение трябва! Не 1000,човека с меки китки,а призови истинските мъже на България,отвори военновременния резерв,ама не за спирт......а раздай калашниците. Излез и кажи: " За майка България!!! За нашите деца!!! За БОГ,ВЯРА ОТЕЧЕСТВО....пък гледай дали има все още българи!!! Не да се страхуваме от бежанците струпани в ОДРИН...до Конатантинопол ще стигнем. Хайде башбаканине!!!! Поне веднъж бъди мъж!
106
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали сме независима и суверена република в ЕС, тогава да си опазим границите както през ши'баният социализъм /бях граничар по онова време/ и пиле да не може да прехвръкне, хайде да видиме тогава тези 'пингвини' от къде ще минат ! кКакво се е завайкъл този наведен като за темане български премиер пред останалият свят ! Ние нямаме ли достойнство на народ, че да не можем да си опазим територията или този пожарникар вече ни е дал "под наем" като "свободни" роби, че други да ни казват какво да прави
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!НАЛИ СИ ГОЛЯМА РАБОТА БЕ КРАТУН....ТИЧАЙ ДА СЕ РАЗБИРАШ...
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе барато ти одил ли си у казармата с калашник стрелял ли си. Щото аз две години и три месеца съм бил на границата с калашника. Знаеш ли какво представлява границата за държавата. Трябва ли да ти обяснявам че границата е неприкосновена територия и които я пресекат незаконно отиват при св. Петър. Това знаеш ли го. Или ти освен Шланга друго не си пипал. Ще вдигна наборите и ще ти покажем какво е граница и как се пази.
103
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-103,за валерката не позна,той е казал бабите,ги оставете на мен.
102
6
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
До Анонимен"Излизане от ЕС и НАТО и затваряне на границата с ЕС и НАТО. Ето до какво доведе тоя измислен шенген-менгем-***, ЕС или НАТО. Щом не могат да влязат в ЕС, мигрантите ще заобикалят България към Гърция или Румъния."ЕТО ТИ КОМЕНТАРА НА ДЕНЯ!! ТОВА Е МАТЕРЯЛА ДАМИ И ГПСПОДА! ДА НЕ БИ СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ, КАТО НЕ СА В ЕС И НАТО, ДА НЯМАТ ПРОБЛЕМ С БЕЖАНЦИТЕ? НА НАС ПОНЕ ЩЕ НИ ПОМОГНАТ, А ИЗВЪН ЕС Е МИЗЕРИЯТА....
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е изтеглила митничарите от границите си.Айде да те видим сега.