Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!

Не можем да си позволим мигранти, отсече премиерът
Обновена: 28 фев 2020 13:00 | 28 фев 2020 13:00, Веселина Йорданова
235
Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с турския президент Реджеп Ердоган за усложнената ситуация с бежанците и новата вълна, която се задава.

Жандармерията е по границата, морето също се охранява, стана ясно от думите му. Той уточни, че има данни за струпване на мигранти при Одрин.

Още по темата
"Притеснителното е, че турските граничари си дръпнаха постове, които имаха досега, да се надяваме, че са ги извели по-навътре в страната там да ги спират. Виждате по островите в Гърция какво става", коментира премиерът на извънредното заседание на правителството днес.

Борисов изрази надежда "да се разберем, както винаги досега", но посочи притеснението си: "Към момента има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е, паниката е огромна".

"Налагаме тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса. Представете си да почнат да влизат и излизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим", беше категоричен той.

По-рано стана ясно, че нова мигрантска вълна се задава към Турция, а според източници, властите в страната смятат, че бремето е твърде тежко. Затова те вземат решението да не спират повече сирийските бежанци да достигат Европа. Това заяви високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Решихме да не спираме сирийските бежанци да стигнат Европа по суша или море", каза източникът, пожелал анонимност. "Всички бежанци, включително сирийците сега могат да влязат в Европейския съюз", добави той.

По думите на източника бремето да приютява толкова голям брой хора "е твърде тежко за една единствена страна".

В Турция има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
3
 
! Отговори
Ива преди 4 години
НЕ СА "бежанци" - в ТУРЦИЯ няма война... международното право казва кой е "бежанец"Това са инвазатори - биомаса използване като оръжие да дестабилизира Европа
199
1
 
9
 
! Отговори
Иво, преди 4 години
От към границато ни с Турция се задава новото попълнение на ГЕРП- ОПГ / Обединена престъпна група/. Радвайте се българи.......
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малко пишете за банкянското - ония от ПИК за друго не пишат - изоставате
197
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧИЧКО ПУТИН СКОРО ЩЕ ИЗЛЕКУВА *** ХАСАН ЕРДОГАН
196
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръм и Путин трябва да се разбират, вие с Ердо не знам какво ще се разберете.
195
1
 
13
 
! Отговори
БМБ преди 4 години
До АнонименВизантийците посрещнаха мигрантите със сълзотворен газ и шокови гранати, така че номерът на БГ премиера да се сговаря с Ердоган за сметка на елините няма да мине. А потокът мигранти нараства, така че, г-н премиер, ще се наложи да въведете жандармеристите и спецполицаите. Толкова дни стояха с автоматите и конвоираха арестуваните жени, сега да покажат, че са мъже.А спецпрокурорите защо се крият? Там, на границата да отиват! Не да ни мачкат гаче не сме българи, а африканци!
194
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е това е народ- един управник за света немогат си избра
193
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ердоган като влезне в българия -както е влезнал в сирия заради туркоманитенашите бежанци на къде ще бягат - щото натото няма да си мръдне пръста както не си го мръдна и за кипър-.нито пък бедните американци на които банкянския кра.дец подари 3 милиарда
192
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
егати и по.серкото първия български ръководител който се моли на турцитекато дате 3 милиарда на американците къде са сегав момента мигрантите са на гроницата и лъжете хората че няма нищо страшномазния каскет вместо да лови женки по агенциите да не занимава полицията с просотиите си ами хората да могат да охраняват гроншцатаи накрая кажете на хората най-после че тиези рбежанци не са от сирия нито са сирийциот афганистан и къдели не
191
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган ли е виновен за тия мигранти!!!
190
1
 
13
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Бибитко, нали знаеш султана как се разбира с теб специално? Кат те хване пак да му издействаш няколко милиарда евро и ще кандиса за малко и така...до следващия път! Само не знам докога ще минава това пред ония от Брюксел? А ти... ти просто си един слуга на Ердоган и не случайно те вика в понеделник на кафенце и раздумка!
189
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Най -неспособният за всички времена управляващ.примитивен нагъл тип
188
1
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Не виждаш ли, че дори и бежанците избягват нещастната пи Родина.Защото и те имат глави на раменете си.
187
2
 
13
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Бог да ни е на помощ с този премиер и с това правителство!От 5-6г сме най-бързо изчезващата нация в Света и държавата с най-висока корупция в Европа.И въпреки това ,вече 10-11 г начело на БГ е един и същи човек-бившия шофьор на др.Тодор Живков и бивша мутра от времето на Прехода.
186
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думата ДАНО я няма в речника на истинските държавници !Тръмп не казва даноПутин не казва даноИ Ердоган не казва дано
185
3
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Силата на Боко и цялото му правителство/съставено от невзрачни женици и некадърни безличници/ е в постоянния тормоз над собствения му народ.Всеки ден ни налагат с нови данъци ,глоби ,такси,винетки ,лихви и постоянно увеличение на старите.Сега е хит спирането на колите с газови уредби , тол-таксите, коронавируса и новите цени на тока/водата я вдигнаха преди месец/.А вниманието се отвлича с бежанската вълна.
184
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и часовник от пазара в Банкя си есложил пред него.
183
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се разбира Ердогана с последната дупка на кавала.
182
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo 193 prav ste colega ,vapreki ,che palata ne e osnovnia problem.....preneto na ogromni sumi pari ...a palata I darjanakata sa samo chast ot tova v koeto e obvinen ...
181
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, що те е страх бе? Нали построихте ограда?