На 3 март Bulgaria ON AIR със специално изнесено студио от Шипка

На националния празник програмата ще е посветена на българския дух
2 мар 2020 11:00, Анисия Иванова
5
На 3 март Bulgaria ON AIR със специално изнесено студио от Шипка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Националният празник 3 март ще започне в ефира на Bulgaria ON AIR още в 07:50 часа със специално студио. В София водеща ще бъде Гергана Венкова, а Златимир Йочев и репортерски екип на политематичната телевизия ще проследят честванията на живо от знаковия връх Шипка. Гост-водещ ще бъде Росен Петров, който ще разкрие любопитни детайли и непознати факти за Освобождението.

Съхранението на българската памет ще бъде основен акцент в разговорите с гостите в празничното издание, които ще продължат до 12:30 часа. В дискусия, посветена на модерния прочит на историята, ще се включат филмовият и телевизионен режисьор Виктор Божинов и актьорът Алекс Алексиев.

Превръща ли се България в център на нова студена война между САЩ и Русия, ще анализират журналистът и депутат Александър Симов и музикантът и политик Стоян Михалев. В разговор за премълчаните истини за Освобождението в студиото при Росен Петров ще бъде полк. Йордан Костадинов. Сред специалните гости са още проф. Андрей Пантев, Пламен Юруков, Красимир Премянов, доц. Владимир Златарски, проф. Евелина Келбечева  и др.

Освен най-интересното от Деня на Освобождението, от 16:15 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат възможността да направят историческа разходка няколко века назад благодарение на документалния филм на репортера и автор на Историите ON AIR Миглена Георгиева - "Хроники на свободата“.

Малко по-късно, в 17:50 часа, в предаването "Директно“ с водещ Димитър Абрашев темата за свободата ще дискутират директорът на Националния музей "Христо Ботев“ в Калофер Ася Николова и учителят по история Христо Господинов. 

На 3 март не пропускайте програмата на Bulgaria ON AIR, посветена на българския дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: 3 мартBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Ако Путин не дойде преди 4 години
няма и аз да отида!!!