Наред с трибагреника и знамето на четата на Хаджи Димитър

Във фабриката в Първомай кипи усилена работа
9

От няколко месеца във фабриката в Първомай кипи усилена работа, за да може да поеме и изпълни стотиците поръчки за изработка на български знамена. Хиляди трибагреници тръгват от завода за различни краища на страната.

"Това родолюбие, този огън в сърцата на тези хора, изключително много ме радва, защото това ми дава надежда, че все пак България ще я има. Няма да умре, щом има такива патриоти и родолюбци, които са готови да платят една немалка сума пари, за да имат едно такова знаме", сподели собственикът на фабрика за знамена Атанаска Велчева пред Bulgaria ON AIR.
 
Към своето портфолио тази година тя добавя и нещо уникално. Това е знамето на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. За изработката му е използвана автентична снимка.

И макар да е доста трудоемко, изработката на едно знаме носи удовлетворение - най-вече за служителите, от чиито ръце излиза готовият трибагреник.
 
И тази година собствениците на фабриката отправиха предизвикателство към училищата за най-добре украсена класна стая за 3 март. Чрез свои снимки и клипове деца от цялата страна участват в надпреварата, а най-добрите от тях ще получат награда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Първомайзнаме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪРВОТО трицветно знаме в българската история (червено, знаме и зелено) е знамето на четата на Филип Тотю от 1867 г.Оригиналът на знамето се намира във Военноисторическия музей в София.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от дамаджан суджук кебап патриоти.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наред с трибагреника и знамето на четата на Хаджи Димитър.......Голям Праззззз! Знамена хиляди но само с празна символика - българска работа!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МРАЗЯ РУСИЯМай повече мразиш себе си! Разбираемо е, при тази липса на елементарна култура...
2
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако не се бяхме освободили сега Ердо щеше да ни праща да се борим за свободата на сирийския народ и сред ония 33-*** убити аскери щеше да има доста българси! Поклон пред всички загинали за свободата на България!
1
14
 
12
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 4 години
ПРАТЕТЕ МИ ЗНАМЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТ.КАРАДЖА ---УБИТИ И ПРЕДАДЕНИ ОТ РУСКИЯ ПОСЛАННИК В РУМЪНИЯ , ОЩЕ ПРИ СТЪПВАНЕТИ ИМ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУНАВСКИ БРЯГ!ТОВА Е НАШЕТО ЗНАМЕ!!!!ЧИСТО БЪЛГАРСКО!