Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу политическите вируси!

"Призванието на нашите поколения е да отстоят демокрацията"
332
Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу политическите вируси!
Снимка: БГНЕС

В днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, когато оръжията често заглушават международното право, е важно всички български политици да бдим над суверенитета на Родината. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по време на тържествената заря-проверка в София по случай 142 години от Освобождението на България.

Той призова всички българи да осъзнаем силата си, да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си усилия, за да сбъднем идеала за свободна и справедлива България.

"Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси", заяви още Румен Радев. "Често споменаваме свободата и независимостта заедно. Но ако независимостта се постига с оръжие, свободата се гарантира от Конституцията и законите. Законите са над всички нас, над всеки гражданин, над всяка амбиция и над всяка институция", добави той, цитиран от БТА.

Държавният глава отбеляза, че 142 години ни делят от Санстефанския мирен договор и възкресението на България. "Днес отново хиляди сме тук, пред паметника на Царя Освободител, чиято армия сложи край на петвековното османско иго", посочи той. "Под руските бойни знамена ще се покрият с вечна слава българските опълченци, ще се сражават воини от много народи от империята на Александър II, хиляди ще загинат за нашето освобождение. Но много преди това, безчет, свободни по дух българи, хайдути, въстаници, възрожденци, революционери ще пролеят в неравни битки кръвта си за свободата", каза държавният глава.

"Джанюариъс Макгахан, Виторио Позитано, Виктор Юго ще вградят своята доблест в българската национална кауза. Към всички тях, към нашата освободителка Русия е нашата българска признателност. Тя не е подвластна на никаква политическа конюнктура, но е проба за достойнството ни като народ, който осъзнава цената на свободата и почита и своите, и чуждите герои, положили кости за нашата свобода", заяви президентът Румен Радев.

"Възродената България оцеля в няколко войни, надживя национални катастрофи, изгради своя икономика, армия, наука. Дари света с талантите си и доказа своята жизненост като държава", отбеляза той.

Някои поколения имаха жестоката участ да бранят Родината с оръжие, други съзидаваха Отечеството, посочи държавният глава. "Призванието на нашите поколения е да отстоят демокрацията, за която мечтаехме и към която крачехме в близкото минало. Да си възвърнат свободата на словото. Да бранят без комплекси правата си на европейски граждани", каза още Румен Радев.

"Вечна слава за героите! Да живее България", завърши словото си държавният глава.

Преди това президентът прие почетния строй на представителните части на Българската армия. Командващ тържествената заря-проверка беше заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев.

На тържествената заря-проверка присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, Българският патриарх Неофит, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри, депутати, военни, граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Който се чувства несвободен, да се обажда на радеф.
287
2
 
13
 
! Отговори
Мунчо Решетников преди 4 години
Щеше да пълни площадитеА напълни гащите след едно питане на ГешевМдаа
286
0
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
"Свободата е най-силният имунитет срещу политическите вируси!", казала политическата бактерия.
285
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до к.277Примера е много удачен, защото той целеше да покаже, че на българина казването за това колко е изпил не съответства на това колко реално е изпил, заради което и разликата която посочих. Разбира се, ти не адресираш това което казах а си тръгна по обичайния предварителен сценарий. Не сте интересни!
284
1
 
1
 
! Отговори
до к.277 преди 4 години
Съдържанието на алкохол в една бира е средно 10% макс.12%, а в една ракия typ. 45%. Следва, че 4 чаши бира са почти равни на чаша ракия. Така че примерът е неудачен. Генерал-майорът медик се забърка с предупреждението си в неприятнна каша и на другия ден не се обади.Обл. управителка на Стара Загора е ортодоксална герберка и за нея този резил е пролетна роса, както Юрдечката демонстративно напусна празнуването на 3-и март. Предполагам, че БГ Падишахът й е отбелязал червена точка с фломастера.
283
1
 
16
 
! Отговори
виросолог преди 4 години
Повече от 100 години върлува червения вирус и от където е минал свободата винаги е падала като първа жертва.Изграждането на имунитет срещу червения вирус не е решение , решението е тоталното му унищожение веднъж и завинаги.
282
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато *** се прави на вирусолог Бойко Борисов се поти за да няма напрежение в Европа и за да свали цената на руският газ!Елена Йончева лая против оградата на границата, но се вижда, че е изиграла своята роля!
281
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...4) ограничаване на правото на собственост 5) ограничаване на правото на себереализация и справедливо заплащанеВ по-новата ни история, БСП беше против:1) влизането ни в ЕС и НАТО2) заклеймяването на Комунизма като човеконенавистна идеология и признаването на жертвите му 3) диверсификацията на газовите ни източници с цел по-висока конкурентоспособност на икономикататъй че Президента май обича да се хвали с постиженията на други и да паразитира върху тях
280
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Свободата е най-силния имунитет срещу политическите вируси".Жалко, че други трябва да я извоюват, за да може комунистите да се тупат в гърдите с нея.БКП и нейната наследница БСП, на чиято Радев в представител, застъпваха:1) сливане на партията с държавата (в Конституцията си го пишеше)2) отстраняване на инакомислещите (трудови лагери, отнемане на правото за развитие, а понякога и на живот)3) ограничаване на свободата на придвижване (стреляше се по всеки който искаше да излезе ....
279
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде бегом към червения площад
278
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румене, според теб Корона вируса е манипулация!!! То и в Чернобил нямаше авария според твоята партия БКП!!!
277
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджиите обиждат на "комунисти", ех какви неща доживях...
276
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решетникоф, защо отмени официалния прием за трети март?
275
5
 
29
 
! Отговори
Объркано някак си преди 4 години
То май всичко на Радев е объркано:генерал ама пенсиониран, женен ама за любовницата си, президент ама Резидент, непартиен ама комунист .....
274
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Генерале! Свобода или смърт!
273
7
 
33
 
! Отговори
Вирусолог Радев ! преди 4 години
Комунист срам няма - така е и с изтъкнатия, световен вирусолог Румен Радев !
272
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента в ситуацията с предупреждението за вируен грип прилича на водачите на автомобили, на които им е отправено предупреждение, че пиенето води до загуба на способност да шофират, но те седнали на своите 30 години гьонсуратлък казват "Абе, аз 30 години карам след една две бири (реално повече към 200-300 грама ракия) и досега не съм направил катастрофа". Не всеки, който е пил прави катастрофа, но доста голяма част от катастрофиралите са пили. Извод: Президента ни е безотговорен.
271
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно доста народ от коментиращите тук са на държавната хранилка. Друго си е, да си на държавна работа и заплата и да хейтиш по цял ден тук, нали? За такива като Вас, държавата ни е на това дередже - за едни има за други няма! Нещо, като тука има, тука няма!
270
2
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
СВОБОДАТА е постоянна борба,но българския народ винаги чака да му се поднесе!!!!!!
269
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решетникоф, защо отмени официалния прием за трети март?