Стоянович: Не знаем да сдържаме апетит в политически смисъл

"Ако не си патриот в България, от теб не става нищо"
17

Отбелязваме 142 години от Освобождението на България.

"Ако го сравним с времето на Освобождението, след възрожденския период, че и до самия край на комунистическия период - българинът по някакъв начин все е имал нещо, което да преследва. "Най-големият кошмар", който е длъжен да преследва българинът, всяко българско правителство, това е миражът за Санстефанска България. Ти ако не тичаш за това знаме - ти си ничий, почват да те гледат подозрително. Ако не си патриот и родолюбец в България - от теб не става нищо", каза проф. Петър Стоянович в предаването "Денят ON AIR".

Според него, гонейки този идеал - българите се пребихме в толкова много войни и опити да направим всичко наведнъж.

"Не знаем постепенното, не знаем търпеливото, не знаем да сдържаме в политически смисъл "апетит". Който се занимава с политика - той използва всеки един момент, в който може да обърне противника. Това, че нашите държавни мъже и жени се подритват като магарета на публични и непублични места, е нещо нормално", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента сме сцепени на две - едните, които по никакъв начин не дават да се издума нещо друго, освен че 3 март е икона. А от другата страна са хората, които казват, че на днешния ден се случи Освобождението на България. Покрай това, че историята не се изучава и не се коментира публично - нещата ще отидем в още по-неприятно ниво. Започваме геостратегически период - кой харесва едните, който харесва другите. Кой е с руснаците, кой е с американците, кой е с турците. Колкото повече влияние има патриотичният "алкохол" - толкова по-зле", допълни той.

Проф. Петър Стоянович посочи, че намесата на коронавируса в политическото подритване е не само лош вкус, но вече е опасно и за здравето на населението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета. И тоя се е продал на руснаците.
7
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
прУфесора чете фактите както дявола евангелието...ти хАмерика ли те изучи,в училища построени с техните пари,те ли те лекуваха и ваксинираха...или русия,те ли ти дадоха възможност да се изградиш...все едно в какво,дължиш ни поне едно благодаря...друго не очакваме...да те раним,учим,лекуваме,плащаме и да ни викаш...ако не си...аман от неблагодарници крадливи и алчни
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този какво точно се опита да каже.Аре да брега у лево. Държавата ни почва от около нулата, но народа ни винаги е имал обострено чувство за справедливост.Да си завре критиките в тъмно място. Щом още ни има, значи се учим от грешките си. Дървен философ.
5
2
 
10
 
! Отговори
Чушкопек преди 4 години
Научихте ли нещо ново от профеСурата
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 500 години турците не можаха да ни потурчат, но за 140 руснаците успяха да направят много етнически българи по-турци от турците - русофилите.
3
4
 
11
 
! Отговори
X преди 4 години
Професоре, ти си от другите - от лошите! Къде ти е феса?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой истински историчар се радва, че на 3 март е бил освободен от турската си служба? Какво да празнуват? Защо да празнуват?
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик историчар е Стоянович. По-велик от всички македонски историчари.