Тристранната среща: Мигрантската и всяка друга криза - с мир!

Фон дер Лайен: Българският опит е от стратегическо значение за региона!
Обновена: 3 мар 2020 21:22 | 3 мар 2020 20:46, Веселина Йорданова
158

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, разбирателство, мирно и приятелско решение на конфликтите, които има в нашия регион.

Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка друга криза.

Още по темата
Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Преди това двамата лидери на евроинституции бяха в Гърция.

Тримата разговаряха в София, след като по-рано прелетяха над част от южната ни граница с хеликоптер.

Урсула фон дер Лайен отбеляза, че Борисов не е само добър приятел, а и истински европеец. Говорихме как да работим с Турция в региона. За нас беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук и добросъседските отношения, които има със съседните страни, каза още тя.

Според нея българският опит е от стратегическо значение за региона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също отбеляза отличното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз.

Днес успяхме да се убедим колко ангажирани сте в това да опазвате границата, а това е важно не само за България, но и за бъдещето на ЕС. Виждаме всички усилия, които до момента сте положили и продължавате да полагате, каза Шарл Мишел, който ще остане до утре в София.

Той отбеляза, че България може да разчита на европейската солидарност, ако има нужда.

По думите му днешната среща е помогнала да разберат общите предизвикателства, пред които страните-членки са изправени.

"Благодаря, че на днешния тържествен за България ден най-висшите ръководители на ЕС дойдоха да споделят с българите този наш национален празник, закичиха ръцете си с мартеници“, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След0 като се разбра, че Боко нищо не е свършил в Анкара, за там замина председателят Мишел.Освен това, понеже се похвали, че у нас всичко е наред с бежанците, не му дадоха пари. Гърците получиха 700 милиона евро.
137
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 4 години
Тоя па кво е прегръща все едно му е първа любов. :D Има етикет, Бокоооо, Боко! Ама ти си си се.лянд.ур по принцип и не ги разбираш тия работи.
136
0
 
2
 
! Отговори
За Боко подгъзника преди 4 години
Интересно защо НИКОЯ медия в България не преведе една МНОГО ВАЖНА реплика на Г-жа фон дер Лайен: Wir stellen Bulgarien 10 Mio. EUR zur Verfügung, um Flüchtlinge aus der Türkei aufzunehmen. или Предоставяме 10 000 000 евро на България за настаняване на бежанците от Турция.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският потгъзник Радев ще се пръсне от злоба, никой не го търси за нищо. Само Боко търсят. Поне една протоколна среща да имаше с него. Горкият.
134
1
 
2
 
! Отговори
До Я па ти.. преди 4 години
Знаеш колко милиона ще ти костват тези тестове, безплатно е само сиренето в мишият капан. Ето това е Боко-мишка в турски капан! За глупости разпиляха милиони, за 1000 теста ли нямат пари тези мошеници? Навремето имахме завод в Сандански за медицински консумативи, тези продажници и него унищожиха. Цялата държава унищожиха и станахме вилает на Турция, този *** затова пътека направи до там!
133
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 136 Как да е нямало резултат от срещата Борисов Ердоган. Прочете ли колко маски и защитни облекла против новия вирус ни дарява Ердоган ?
132
2
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Борисов титан , а Корнелия мишка , ама гладна..
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веждито си призна тази сутрин по БТВ,че не е имало никакъв резултат от срещата м/у ББ и Ердо.Или по-точно,имаше обратен резултат на желания-Ердо пусна още повече мигранти към Гърция.
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глашатаят на Балканите тръби навсякъде,че е разрешил проблема с мигрантската криза. Аланкоолу,бежанците дори не помислят да влизат в България,защото на тях им е известно,че тя е един обран бостан. Продуха с авиона стотици,милиони лева,така необходими за болни деца,пенсионери и други слоеве от населението ни.Тича "нашият",прегръща,целува и не го е грях,че опропасти държвицата ни.Близо два милиона българи,че и по вече,живеят на ръба на оцеляването.Какъв сурат трябва да имаш,за да гледаш хората?
129
2
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Гърците ще получат още 700000000 Евро към милиарди те от по-рано, а бай *** Български - потупване по рамото пред строя от ЕС. ***, но упорит...
128
1
 
8
 
! Отговори
Щом се стигна, преди 4 години
българският бай *** да им дава акъл какво да правят в Брюксел, представете си какви капацитети управляват ЕС!? ЕС убива Европа!
127
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Всяка криза - с мир и с плащане на Ердоган. А Бойко - посредник. Това е Бойковата дипломация. А Гърция просто си блокира границата. Кой действа по-добре, преценете сами.
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С всички люшкания , хвалебствия, посещения на високо равнище, това което се вижда с просто око е, че Гърция е много по - горда, хуманната и демократична в сравнение с България.
125
2
 
18
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕРЛАЙНЕН преди 4 години
МУТРАТА БОРИСОВ СЕ РАЗБИРА ОТЛИЧНО С ЕРДОГАН, ЗАЩОТО СА ОТ ЕДНА ПОРОДА. ТУК ИГРАЯТ ПАРИ,НАРОДНИТЕ НИ ПАРИ! ЕРДОГАН Е УМЕН И СИ ЗНАЕ ИНТЕРЕСА. КАТО С БОКО ИМАТ НЯКАКВА ЛИЧНА ДАЛАВЕРА, ОТ КОЯТО ПЕЧЕЛИ - ЗАЩО НЕ. ТИКВАТА НЯМА НИКАКВА ЗАСЛУГА ЗА "СПОКОЙСТВИЕТО" НА НАШАТА ГРАНИЦА. НИКАКВА! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТУРЦИЯ УМИШЛЕНО НАСОЧВА МИГРАНТИТЕ КЪМ ГЪРЦИЯ. МЕЖДУ МИЦОТАКИС И ЕРДОГАН НЯМА ДАЛАВЕРА.НАШИЯТ ПРОДАЖНИК НЕ СЛУЧАЙНО ХУКНА ПРЕЗГЛАВА ДА СЕ СПАСЯВА ПРИ ТАЙПИ,НО НЕ Е СИГУРНО ДОКОГА.ЕРДОГАН СИ Е ЕРДОГАН
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василий Божков с поздрав за 3 март във фейсбук и обещание за скорошни интересни случки...
123
0
 
2
 
! Отговори
друг руснак преди 4 години
До Анонимен 136Внимавая,моля ти са,щото от каймак до кайма разликата е буква една.
122
2
 
3
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Ок, айде тръгвай за детската градина и да слушкаш.
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде поговорихме се, видяхме кой колко струва, остани в танка, той ще те отведе към райски местенца.
120
4
 
4
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Глупав пример, но да те успокоя, аз главата си от танка не показвам защото съм зает с управлението му и прицела към бо/клуци.
119
2
 
10
 
! Отговори
резултат преди 4 години
Видяхме се,побъбрих с преводач и най-важното-СНИМАХ СЕ!!!