Двумесечният Мартин има нужда от трансплантация

Бебето се нуждае от чернодробна трансплантация
4 мар 2020 13:04,
15
Двумесечният Мартин има нужда от трансплантация
Снимка: HelpKarma

На 27 декември миналата година за първи път проплаква Мартин Александров. На пръв поглед Мартин е роден напълно здрав, но съвсем малък е диагностициран с Билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища) и се нуждае от чернодробна трансплантация.

Неговата майка Биляна Александрова разказва за болестта на детето си. Марти се ражда напълно здрав, но само на пръв поглед. Пожълтява почти веднага и лекарите предполагат, че това е обикновена жълтеница, но тя продължава прекалено дълго време.

Започват редица изследвания за установяване на причините за високия билирубин, жълтото в очичките и липсата на съсирване на кръвта. Скоро става ясно, че детето е с недоразвити жлъчни пътища.

„Затова мили хора, моля за помощ да спасим нашето малко слънчице, което се нуждае от незабавна чернодробна трансплантация във Великобритания, която ще струва непосилна за нас сума. Всяка секунда е безценна за него. Тъй като нужната сума е непосилна за нас Ви молим отчаяно да ни подкрепите в този труден момент. Нека нашето бебе има възможността да празнува рождените си дни, да играе с приятели, да получи втори шанс за живот. Помогнете на Марти”, апелира майката на детето.

Можете да помогнете на Мартин да спечели битката за живота си тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Честотата му по литературни данни е 1:10 000 до 1:15 000 живородени деца."Спасяваш генетично слаб, появява се генетично по-слабо поколение. Тъй че данните ти скоро можеш да им махнеш по една нула отзаде, ако продължите да ритате срещу естествения отбор така яко.
11
3
 
1
 
! Отговори
;-) преди 4 години
Миналата година имаше две дечица с вродена атрезия на жлъчните пътища. Събрахме им пари да ги трансплантират в Германия; миналата седмица събрахме за трето, а ако това е за четвърто, нещо взех да се усъмнявам. Честотата му по литературни данни е 1:10 000 до 1:15 000 живородени деца. При брой новородени от 60-65 000 годишно, не би трябвало да има повече.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е друго детенце. Първото е Анди.
9
0
 
2
 
! Отговори
ддд преди 4 години
Точно това се зачудих и аз.
8
3
 
3
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Абе не беше ли това детенце, където майка му излезе миналата седмица по телевизията и с умиление обяви, че парите са събрани за един ден?Тоя сайт пак върви със седмици след събитията.
7
0
 
6
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
До xfhdНе пиши глупости и не настройвай хората бе! Ваксината за хепатит няма абсолютно нищо общо с това вродено заболяване.Глупостта не се наказва, но насаждането на страхове и паника в населението се наказва със затвор до 2 г.
6
8
 
1
 
! Отговори
xfhd преди 4 години
От ваксината за жълтеница,някой деца получават чернодробна недостатъчност.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де нужно ли е за животоспасяващи оперции болниците да взимат толкова много пари? Да искат стотици хиляди евро от тези които искат да си слагат силикон, а не от бебетата. Сигурен съм, че могат да направят операцията и с доста по-малка сума. Няма човечност дори и при западните капиталисти.
4
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоши гени и е изтеглило късата пръчка, сори.Недай бох да има поколение - колко ще се страда. Точно такива лоши гени позволяват мутациите на вируси като covid-19, после реве цялата планета. Кофти, но факт.
3
3
 
39
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Бащицата на нацията бат' Бойко ( да се свети името му ) нали обяви онзи ден че дава 37 000 000 лв за стадиона на Локомотив и Ботев Пловдив, което си пълна загубаДа даде за детенцето някой лев.
2
1
 
26
 
! Отговори
Ирина преди 4 години
Вярвам, че парите ще се съберат навреме, защото има още много човещина в българите. Това бебенце не заслужава огромното препятствие, пред което е изправено.
1
42
 
3
 
! Отговори
ХулиГаню преди 4 години
И аз имам нужда да изклатя здраво някоя невеста, ама като никоя не ми пуска....