Компрометиране на пробите за вируса? Абсурд!

Доц. Георги Попов: Може да има заразени с леки симптоми
88
Компрометиране на пробите за вируса? Абсурд!
Снимка: БГНЕС

Не може да има компрометиране на пробите, които правим за коронавирус у нас.

Това заяви доц. Георги Попов, началник на Катедрата по инфекциозни болести във ВМА и член на Кризисния щаб пред БНР.

Още по темата
"Пробите във ВМА са взети и транспортирани според инструкциите. От болниците в страната също идват взети и транспортирани проби, съгласно инструкциите. Никъде не се допуска грешка. Персоналът е обучен, но и сертифициран, за да извършва тази дейност", категоричен беше доц. Попов.

Проби за коронавирус се вземат от днес и от всички пациенти в страната, настанени в интензивните болнични отделения. Информация за тях ще се събира от Министерството на здравеопазването и ще се подава към Кризисния щаб за коронавируса.

Няма да се издирват хора, които се лекуват от грип или респираторни заболявания в домашни условия, за които няма информация, че идват от държави с разпространение на Covid-19.

Доц. Георги Попов коментира, че вероятно вече в България има хора, заразени с коронавирус, но може би формата наподобява грип и минава в по-кратко време.

Той беше категоричен, че при отчетена първа положителна проба за коронавирус в страната ще бъде съобщено на медиите, за да информират обществото.

"Не да се презапасяват с продукти, но да имат под ръка лекарства, хранителни продукти и вода за поне една седмица", каза той. Специалистът обясни, че лечението е неспецифично и няма медикаменти, насочени срещу вируса.

Хората не трябва да се плашат от това заболяване, каза още доц. Попов.

"Средната възраст на засегнатите от коронавируса е 59 години, по неуточнени от науката причини той не засяга децата от 0 до 10 години или ги засяга в безсимптомни и скрити форми", обясни доц. Попов и уточни, че сравнително нисък е процентът на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До !!!
75
0
 
0
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
До Анонименти от кои си?
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната ще прочисти планетата от лошия матриял.
73
1
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 4 години
Я заминавай да ги броиш . Да не сам ти бюро справки. Само на майка си можеш така да говориш .
72
0
 
1
 
! Отговори
UK преди 4 години
Англия + 32 днес . общо 89 заразени .5 деца на 12 години има
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3089 в Италия и 107 починали Кьде видя 6000 бе паниьорчето?
70
2
 
2
 
! Отговори
Да знаете преди 4 години
Италия - заразени + 6000 починали + 110 Всички училища в Италия са затворени !
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В лаборатория нямат тест за грип, те за корона вирус ни говорят...Хиляди болни от грип се споменават като статистика, но темата за корона вирус е актуална...защо ни занимават с информация за отвличане на вниманието?През това време си въртят схемите...еко стикери и какви ли още не глупости с цел да ограбят редовият гражданин.
68
0
 
3
 
! Отговори
Пазете се преди 4 години
Corona Virus Никой не може да го спре.Така казват .!!Тез простаци ***Аз сам на друго мнение.*** Много късно се взима решение.Много е просто защо не вземат от ВМА днес решение и да приберат всички с симптоми на вируса в ВМА ? Никой нямя да умре ако бъде лекуван преди вируса да е засегнал белите дробове.Може да почине някой , а не хиляди !!!Пазете се ,вижте вече в Аптеките няма маски .Ей .. Хайде всички на село .Само в нащо село няма Corona Virus . Aма има Българска Ракия ;)
67
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
В България никой не подава оставка освен, ако Бащицата не му я поиска. За да те зарадвам, ще кажа, че всички партии са една и съща сбирщина от тарикати и схемаджии.
66
1
 
0
 
! Отговори
Да ви покажа преди 4 години
Истината , за видитеТова е БОЛНИЦА само вход, изход няма Еднопочен билет за "Ада"
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не намалява в Китай. Там е здрава цензура типично по комунистически. Почти колкото бойковата.Не заблуждавай!Никой министър не е подал оставка заради вирус колкото и сериозен да е той! Един вирус може да се крие, но временно и то в началото му!Пожелавам на теб и всички останали българи да не се заразят никога!
64
2
 
0
 
! Отговори
Това ви чака преди 4 години
Иран преди 2 дни !! https://youtu.be/hZyrvC7sofU
63
0
 
2
 
! Отговори
#62 преди 4 години
Тез новини не са вярни
62
3
 
3
 
! Отговори
за България преди 4 години
Помагам ви !! защото знам повече от тез в ВМА! (тъпацци)*****(защита от NoCVirus -19 **** не докосвайте банкноти с кожата си маски 2 броя ( смяна на 3 часа при ползванеръкавици 2 броя при близък контакт очила ( защитете очите си ) каска за мотор*** обувките ги свалете и ги сложете в чанта с дизифектант и след това ги внесете у вас . Ако не ползвате тези предпазни неща , ще бъдете заразени - 100% Кога ли ? когато се срещнете очи в очи ще разберете но ще е късно .
61
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 4 години
https://m.youtube/watch?v=iDelUkpFm60Ето това е истината. Всичко друго е алабала за приспиване на населението.
60
0
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Нищо не намалява в Китай. Там е здрава цензура типично по комунистически. Почти колкото бойковата.
59
2
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Аааа ето къде било разковничето! Теб те е страх, че този коронавирус ще бутне правителството на Бащицата. Ами защо не започна направо с това? Поне да се знае за кой отбор играеш...
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не е започнало.Но ще започне , те първа е само началото !В Китай вече трети ден намалява процента на ЗАРАЗЯВАЩИТЕ СЕ от коронавируса!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук стана като в туинпийкс ?