Нереално е хората, спечелили от лотарията, да си получат парите

Лотарийните билетчета са в историята, хората могат да се надяват на чудо
Обновена: 4 мар 2020 10:48 | 4 мар 2020 10:48, Ния Христова
213

Лотарийните билетчета бяха забранени от държавата и вече официално са в историята. Много хора, които имат неизплатени печалби могат само да се надяват и да водят съдебни битки, за да получат парите си.

"Хората, които са спечелили награди, но не са си получили парите, законът предвижда да си ги получат съобразно правилата на съответната игра. Въпросът е, че тази законова възможност много трудно може да бъде реализирана. Да, проблемът е частно-правен. Въпросът е, че тези хора, дори да имат права, няма как да ги реализират реално", коментира адвокат Валя Гигова пред Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че при всичките претенции на държавата към "Национална лотария" АД няма как частно-правни субекти или физически лица да се конкурират с нея. Държавата винаги е привилегирован кредитор за публично-правните си вземания, подчерта адв. Гигова.

"Струва ми се абсолютно нереално хората да получат каквито и да било пари. В конкуренция с държавата тези хора няма как да си получат сумите. Тези лица нямат специална привилегия", допълни тя.

Адв. Гигова отбеляза, че същото важи и за търговците на дребно, които не са успели да продадат билетите преди да се отмени лиценза и да бъде прекратена дейността. Законът ясно казва, че талончетата трябва да бъдат унищожени от издателя им.

Как може да ги унищожи при положение, че ги е продал на търговци на дребно, които от своя страна не са ги продали на крайни потребители, разпоредбите не казват?

Според адв. Гигова ще бъдат заведени дела срещу България в съда в Страсбург. И изтъкна, че когато не можеш да получиш защита от националния си съд, единствената форма на защита остава съдът на ЕС.

"Не харесвам хазарта. Смятам, че той е опасен за развитието на човека. Но това е единият проблем. Решавайки въпроса, че хазартът ще бъде само държавен, не знам как решаваме въобще въпроса с хазарта... Лица под 18 години въобще не би следвало да имат досег до хазартни игри", каза още юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
BOIKO BORISOV преди 4 години
Produlghenie tos mafiot zarezva celia si biznes ohrana lichna priateli poznati dori zinusi i se pokriva sas sadeistvieto na bg slughiteli ako e vinoven niama da vazira no e bil siguren che niama damu vzemat gruncite i drugite prostotii koito navun niamat stoinos ta bil e siguren che nema dago shtavat kakto toi goe pravil ama uvi ta zhtom e zaebal vsichko cenno nachi e gepil v poslednite godini ot bg 30 40 miliarda nesa vi verni zmetkite korumpeta
178
0
 
0
 
! Отговори
BOIKO BORISOV преди 4 години
Vis sega umnice cherepa i negovite parniori plu bg durghavnite chinovnici sago izmislili pres 20q4 dozega tesa spechelili priblizitelno spored men vsichkite.okolo 30 40 miliarda no v evro ot tas dalavera i sega se praviat na ghertvi purvo tova nacionalna lotaria e.bluf pravatse che koito igrae seedno igrae v.nacionalna policia a reklamata se izvurshvashe po tv ot.rusa.hubavica i duluk muhlio demek kral i kralica.tova.sa g.izmamnici i zazhto. Sichki v tova mwropriatie nesa zaklucheni a presledva
177
0
 
1
 
! Отговори
Тото преди 4 години
Дали Божков не е в играта?
176
0
 
0
 
! Отговори
Тото преди 4 години
Логично,ако помислим,това не е ли поредната измама за много пари. Кой ще плати печалбите? Кой трябва да ги плати?
175
1
 
19
 
! Отговори
Дядото преди 4 години
Аз не съм с висше образование и не претендирам да съм от умниците от БАН ,нооо съм поживял по времето на целия грабеж на " прехода" и дори аз прозрях преди около 10 години ,че България е най насраната държава в света...и всичко там е схема за грабеж за сметка на БАЛЪЦИТЕ дето бачкат на две места за да умрат що годе достойно в очите на децата си !!! То приватизация ли не беше...КТБ...БГА БАЛКАН... ЯЗОВИРИ...ЧЕЗ... Топлофикация...Зелена енергия ...САПАРД... ЕВРОФОНДОВЕТЕ ОГРАБЕНИ. ДОКОГА ЩЕ СПИШ?
174
0
 
5
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
Много добре, или просто казано не вярвайте на частници които са се сплели с държавата като свински черва. Може пък така да е разпоредил Черепа . Изгодна сделка.
173
3
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Къде мога да поръчам бронзова статуя на патриот, позлатена, в цял ръст. За поставяне в хол. За един череп питам...
172
2
 
4
 
! Отговори
Търкач преди 4 години
Търкам талончета безплатно ! Печалбата ще си я делкаме .
171
1
 
6
 
! Отговори
До 187 преди 4 години
Черепухата никакви трикове не прави сам,всичко това е замислено и осъществено с покровителството и съдействието на държавните органи.Айде не го величайте за голям схемаджия,какво му е гениалното да не изплащаш печалбите,като знаеш че държавните органи са в играта и няма да те гонят,напротив те са в делаверата и само пускат в кошчето жалбите на измамените.Гениално,уникална схема измислили!Какво се превъзнасяте,елементарна селска измама осъществена от държавата,Черепа или друг-поставени лица.
170
0
 
4
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 4 години
Ама вие и Божков бяхте дупе и *** - сега е нереално а ? Много бързо забравихте а ? А нереално ли е Вие да изплатите от Вашите пари лъжите които причинихте на хората в България а ?
169
0
 
19
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Анонимен187Поредното финансиране на БКП+ДС (във всичките и форми)1. Продават билетчетата + много реклама2. Изплащат по стотина хиляди на няколко човека спечелили милиони за да ги снимат по телевизията.3. Спестяват си всички възможни данъци на момента до колкото е възможно.4. Като видят че пикът на продажбите започва да пада и хората вече губят интерес- Плащат на някой държавен търтей да отнеме лиценза и КРАЙ!5. Хората обвиняват смърфовете еднодневки по канцелариите. ГЕНИАЛНО!
168
7
 
15
 
! Отговори
Злобен преди 4 години
ВИЕ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ. ТАЗИ ЛОТАРИЯ КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАШЕ? В СОМАЛИЯ ЛИ В ЕТИОПИЯ ЛИ, В ГОРНА ВОЛТА ЛИ ИЛИ В ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОСТАВИ ПОНЕ ШЕСТ МЕСЕЧЕН ПЕРИОД И ДА СЕ ЗАДЪЛЖИ СОБСТВЕНИКА ДА ИЗПЛАТИ ПЕЧАЛБИТЕ. А СЕГА *** ГОНИ МИХАЛЯ.
167
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в 21 век сме време е да се промени възрастта на 16
166
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Череп@, готин трик направи. 1. Поспечели си незнайно колко милона;2. Пре.ба данъчните с други 200 ли, с 500 ли милиона!?3. Закриха му комарджийницата, ама не губи той, а онези дето трябвало да им се плащат намси колко кодини по намси колко лева месечно!!! Е тия пари Череп@ много хитро си ги спести, и няма кой и за какво да го осъди за тая работа. Не той си закри фирмата, а народните пЪрдатели начело с Валери Симеонов му я закриха. Абе, чувал съм че Черепухата е завършил математика!?!
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164бре, ти какъв си бе че 3000 лв месечно ти се виждат малко. За такива пари някои хора работят по цяла година. За тях това е повече от удар в десятката и ако е имали щастието да ги получават поне две години това си е много добро нещо. А остатъкът за изплащане трябва да се поеме или от закрилите лотарията или от Божков при положение че го осъдят. Така е честно. и не бих се учудила ако хората решат да заведат дела. За себе си те ще бъдат прави.
164
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лотарията бе закрита заради такива ***...и като 184. А тези които са спечелили трябва да си получат парите - няма значение дали от този който я закри или от този който я организира. Най - добре г-н Валери да си развърже кесията. Няма нищо нереално в това някой закри лотарията защото му пречеше, и сега трябва да плати. Така е честно. Ама да говорим за честност тук - къде ти...
163
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продавам стари билетчета на половин цена!Пак ще си търкате и пак нищо няма да спечелите.Ама си е кеф де,сутрин с цигарката и кафето.
162
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от заглавието. Реално е нищо да не вземат. И ние на село . Що копане му ударихме и ние нищо не взехме от Земеделието.
161
1
 
35
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Тия ще си получат парите,когато вложителите на КТБ получат своите.
160
20
 
15
 
! Отговори
ДО СТАНЧО/179 преди 4 години
Хазарта с талоните е свързан с В. Божков. Да го съдят. Той единствен е отговорен и задължен да изплати печалбите със задна дата, след като хората заведат и спечелят делата. Това е да играеш комар с частник. Талоните вече ще се закупуват от тото пунктовете, което е най-правилното решение.