Експерти съветват: Рано е да анулирате почивките си

Следете ситуацията, съветват Игнат Арсенов и Константин Занков
20

Разпространението на коронавируса в света продължава да нараства,а съвсем логично един от най-засегнатите сектори заради болестта е туризмът.

Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите и Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма коментираха в "България сутрин" как да реагираме, ако имаме резервирана почивка.

Още по темата
"Цялата ситуация с вируса е неприятна, тя води до загуби за самия бизнес. На първо място това засяга туризма. Не на последно място това е положение, което засяга самите потребители и те трябва да бъдат разумни", обясни Арсенов.

Той посъветва пътуващит да са по-търпеливи, по-внимателни и да следят какво се случва.

Според Арсенов не бива още от сега да отказваме почивките си, които сме планирали за летните месеци например, а трябва да изчакаме да видим как ще се развива ситуацията.

"Хората се панират и масово се анулират резервации за коронавирус дестинации и не само. Нека да изчакат. Туризмът е отговорен сектор, не е просто бизнес. Самите предприемачи няма да изпратят пътешественик на риск в друга държава. Нека пътешествениците да се доверят на туроператора", категоричен бе Занков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че не можем да очакваме спадове за летния сезон в България заради коронавируса. По думите му най-много губят дестинациите около Китай.

Игнат Арсенов допълни, че е въпрос на лична преценка дали да организираме пътуването си сами, или чрез туроператор, но ако използваме услугите на експерти, ще бъдем по-защитени при извънредна ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Хора, пощадете бизнеса, пощадете туризма! Моля Ви отивайте на мечтаните от вас почивки и екскурзии!
17
1
 
1
 
! Отговори
георги преди 4 години
Всеки в България е експерт по някаква тема вече
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези нещастници, наречени експерти?@!@@@@@????XX@?
15
2
 
8
 
! Отговори
Беден Българин преди 4 години
Коя почивка от всичките да "не бързам да анулирам"?Тази, която я направих за Ботунец?Или може би почивката ми в Бусманци?
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите и турците не ги хваща този корона вирус защото и турците са от български произход.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
човек трябва да е напълно изперкал да отиде на почивка в такава ситуация, но всеки сам си решава на много не им дреме ни за себе си ни за близките си
12
0
 
6
 
! Отговори
сс преди 4 години
Тези експерти да си подават оставката. Доверете се на туроператора... докато фалира. До лятото има мноого време. И в Китай може да може да се ходи, и в Италия. От сега да казват ще или няма да става за ходене е много рано.
11
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Рано е. Като починете от корона-вируса - тогава...
10
2
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Сега е рано , а после ще бъде късно.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага анулирате, защото после малките туроператори може да не могат да ви върнат парите поради лек фалит.
8
0
 
15
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Късно е либе за китка. Вече анулирах пролетната почивка. За лятната ще изчакам още малко да видя как вървят нещата.
7
1
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Звучи некомпетентно! Само дестинации покрай Китай, ама друг път. Вече се усеща предпазливост. Примерно германците са все по-засегнати и ограничават самите те техните си пътувания. Как тогава ще отидат още от април из Гърция? Та Луфтханза спира голям % от полетите целия март, предимно вътрешни. Всичко се забавя. А пътуванията покрай Великден само след месец? Сложна е ситуацията, дано се подобри.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анулирайте, докато можете дъ си дръпнете капарото.Щом открито се говори за отмяна на Олимпийски игри и прочие, смятайте ...
5
0
 
16
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Всеки следващ сезон е все по-слаб.Като се залага само на количество,за качество в туризма - забравете !
4
2
 
16
 
! Отговори
ии преди 4 години
ХАХА т.е. Пари ще има само за първите които са се усетили :)
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съветвам да си анулирате почивките защото ще си изгубите парите.Отменят се всички спортни мероприятия през лятото.Сетете се как ви лъгаха ,че банките са стабилни докато не откраднаха парите от КТБ,сетете се как ви лъжат ,че във БГ няма корона вирус,сега ви лъжат ,че ще ходите на почивка само и само да минимализират загубите
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рани е, ако е голяма компания, която може да преживее загубите. Ако е някое родно туроператорче, нема има пари да преживее, ше СВ гътне и ни обезщетение, ни екскурзия ...
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами какво друго да кажат анулирайте смелотака ще разберат че е нужно да направят цените нормалниа не да грабят тлъсти печалби