Гардовете рискували живота си, за да не стане по-лошо в Партийния дом

Шефът на службата Красимир Станчев вися на перваза
Обновена: 6 мар 2020 15:38 | 6 мар 2020 15:36, Камелия Цветанова
107

С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия в Партийния дом. 
Още по темата

Това съобщиха от пресцентъра на службата и разпространиха видео, на което се вижда как служители на НСО начело с шефа им бригаден генерал Красимир Станчев стоят на перваза на прозореца и се опитват да убедят излязлата там медсестра да влезе в залата.

Паралелно с това други гардове възпрепятстват останалите сестри да излязат на перваза.

В изявлението на НСО във връзка с блокадата на Партийния дом от петте сестри, се посочва, че служителите на службата са положили неимоверни и „продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество“.

"Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях. Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата бе предприета след търпелив и внимателен анализ на тяхното поведение и бе провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение. Началникът на НСО поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход“, пише в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
teo преди 4 години
Този генерал, шеф на НСО Красимир Станчев стана най-смешния генерал, който излиза срещу ПЕТ ЖЕНИ които бяха изпратени от ЧЕРВЕНАТА СВИТА на ***, за да я изберат през април за лидер на престъпната БКП-БСП !!! Най-срамно е , че друг ГЕНЕРАЛ Румен Радев-КУРНЕЛИЕВ изпрати ЩЕФА НА НСО срещу толкова ОПАСНИ жени и то САМО ПЕТ НАБРОЙ, като "ПЕТИМАТА НЕ ОТ РЕМСа, А ОТ бкп-бсп!!! Няма такава държава с такъв КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕЗИДЕНТ, който разрушава, вместо да обединява нацията. БЪЛГАРИНО ????.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резидента се е почувствал застрашен.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Радев защо прати НСО срещу сестрите. Мислех че от НСО ще ги пазят.
92
1
 
2
 
! Отговори
и цял генерал? преди 4 години
Петте сестри със спринцовки и катетри срещу нсо? А ако са имали пояси с вз...в?
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 5 медсистри, според изтеклите данни от НАП, редовно се осигуряват над 1000 лева, а в някои месеци и над 1500 лева. МОга да мечтая за такива осигурявания.
90
1
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
другите пък мерят фишовете. и кво 1400 лева са много пари така ли? малко над социалната помощ във франция и германия. ами ако е имала десет нощни дежурства. колко от лумпенчетата в този форум не са спали нощем за да бършат чужди задничета? []
89
1
 
0
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
милите гардчета от НСО. рискуват си клатикуровете по цел ден като доклащат на порко разгонените хармеки дето не ги е огрело и после ги карат и да прибират и пребиват протестиращи рискувайки вратлетата по покривите. милите. цецо фърли им по некоа паржолка бе.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз прочетох гадовете , *** не е мн грешно
87
7
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 4 години
Информацията е вярна. В изтеклите данни от НАП можеш даже точно на тая *** да й видиш заплатата. 1400лв. аз взимам за няколко дни, ама съм учил. Не съм зубрил наизуст материал за великата специалност "слугинаж на училите", извинете "медицинска сестра". 1400лв. за хора със спряло развитие, които по цял ден се шляят безцелно и сложат 1-2 инжекции е добре.
86
4
 
6
 
! Отговори
Излезе информация преди 4 години
за заплатата на лумпенката.Един от последните и фишове за заплата бил над 1400лв.Не съм го виждал,не знам вярно ли е,но това е добър ход-да се покаже по медиитеразмерът на заплатата на въпросното лице за последните месеци и оценка на прекия и началник как си върши работата. Така ще се разбере кой крив,кой прав.Разбира се,доризаплатата и да не е такава и да не я удовлетворява,това не е оправдание за подобнидействия.
85
3
 
2
 
! Отговори
панаири преди 4 години
Видяхме как си рискуваха живота,нищо не ги заплашваше. Не изаравайте жеите от залата,оставете ги като под блокада без храна,и те сами ще си излязат в линейка,спрете им достъпа до медиите и външния свят,инфо блокада..и така ще ги изкарате без да прилагате насилие...другия начин е през нощта,но не се знае дали някой няма да снима и предава на живо в нета.
84
3
 
6
 
! Отговори
Не разбрах как са преди 4 години
рискували живота си гардовете. Площадката пред прозореца бе достатъчно голяма. Или имат предвид истеричното предизвикателно поведение на лумпенката, крещяща как се страхува за живота си,ако влезе вътре.По-жалък и нелеп сценарий няма.Убеден съм,че сестрите,щом желаеха медийно внимание,щяха да го получат без тези истерии.Но сценаристът зад кадър(две кандидатки,аз залагам на Манолова,но не изключвам Нинова) е решил друго.Не разбира,че така отблъсква хората от тезата си,Отвратително.
83
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 4 години
ей шушляк някакъв си не разбрахте ли че сте напълно ненужни мутри катастрофи правят ,нарушават закона , но те не са виновни никога не са и ОСЪДЕНИ .ЗАЩО? веднъж и полицията си свърши работата по закон. тия *** от нсо да ги изритаме от БГ.на улицата всички сме равни.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
stiga rev...imame dosta bg medik mlad personal v albania, moldova, belarus, ukraina, srbia, turkiye...personal mnooogo...ama tesi bg miniaturni slabichki zaplatki...neka vi e babeshka medicinata togava...i da plashi gargite po pervazite...
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екшън в (пост)комунистическия русофилистичен рай. За справка, една мед сестра в САЩ взема по $50+/час, минимума е 40 часа на седмица.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тук не ме интерисува нито радев които ми падна много ниско заядлив дребнав и така нататък нама данни за държавник истинският държавник е дипломат не виждам нещо такова в него и и хитреца борисов който е готов на всичко само и само да оцелее те са далече от проблемите на обикновенният човек В случая мед. сестри и тук имаме една БГ. поговорка която приляга СИТИЯТ НЕ ВЯРВА НА ГЛАДНИТЕ.
79
2
 
8
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 4 години
Да задем въпроса по следния начин: - има ли наплив от добре обучени сестри за рабора в пета градска (една условна болница, която като условия за лекуване и работа е много зле. Препоръчвам Борисов да си закара *** с джипа и да види как е) - отговор НЯМА; - има ли изтичане на качествените сестри към чужбина - ДА. - Трябват ли ни сестри или може да се лекуваме без тях - НЕ. Следователно сестрите са зле заплатени, ние не искаме да ни лекуват сле платени сестри. Има ли запаси в бюджета за тях? Да
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знайти ли кои са истинските Герои?Обикновения човек, (който не получава заплата като тези "гардове" на които туй им е професията), който преодолява страха си и с риск на живота си спасява изпадналия в критична ситуация човек, тоест ближния си!Той не го прави за награди, за премии или обществена благодарност, а защото това диктува Съвеста му!
77
5
 
6
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
А просто трябваше да звъннат на 112 и да гледат сеир, протежетата на Радев пак я свършиха кат кучето на нивата...
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо ги повишете в чин тези герои, а при пенсиониране им дайте по 50 заплати