Гешев: Битовата престъпност е намаляла след акциите

Главният прокурор посети Монтана
6 мар 2020 13:33, Нели Христова
52
Гешев: Битовата престъпност е намаляла след акциите
Снимки: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев посети днес Монтана и няколко села от общината по повод акция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност, предаде БТА

В изявление пред сградата на Съдебната палата в Монтана Гешев заяви, че подобни акции имат голям ефект за превенция на битовата престъпност. Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана "Кошарник". Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места - липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност.

Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там.

Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари - с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Гешев няма ли да почне и *** мафия-сводници и трафик на жени във Долен Чифлик и Пчелник област Варненска!!!Те са и във общината!Общински съветници има от тях! Дали има чадър? Абе тук доста смърди!
47
0
 
2
 
! Отговори
Нещо не е наред преди 4 години
Един човек нямал пари и откраднал храна от магазин,но го хванали и вкарали в затвора. След три дена казал на съкилийника си,абе тези нашите законодателни нещо не са на ред. Защо?-попитал го той?Ами аз нямах пари и откраднах храна защото нямаше какво да ям,а сега тук всеки ден ме хранят безплатно. Е,всъщност в това ли се изразява борбата с престъпността и кой плаща престоя в затвора и това ли е нормално да се прави?
46
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
От години начина за управление на тълпата е да се налага ред със закони и в резултат от този ред,хората които се управляват от едни тарикати да живеят в недостиг и да търсят един друг различен начин за да оцеляват,като той е престъпен,а не факта,че управляващите постоянно действат в една посока с едни и същи методи и накрая все нещо не е както трябва и пари все няма.Е,може ли като се управлява една държава със стари до болка познати методи,да се получат различни резултати?
45
0
 
1
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Битовата престъпност не е ли следствие на една друга престъпност и ако е,на къде е добре да насочат действията си държавните органи?Ама същите тези органи,след като се управляват от едни други хайдуци,т.е. подчинените ще тръгнат ли да действат срещу шефовете си?Всъщност гледаме само един цирк и отчитане на дейност,с която да се покаже защо се вземат парите на хората от данъци,без да се променя нещо съществено и важно.
44
0
 
3
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
"veni, vidi, vici"/дойдох, видях, победих/, произнесе Юлиус Цезар след битката при Zela! Но думите на Цезар, (без да понижаваме заслуги му за Римската империя) съдържат и голяма доза самохвалство. Този стил наблюдаваме ежедневнр по горните етажи в световен мащаб. Най-активен и неуморяващ се в това отношение е Тръмп. Без да се замисля и с чиста съвест слагам на второ място нашия Бойко. Той е в състояние да представи всяка своя крачка като забележителна победа. А сега дойде и Гешев..! Ясно!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко , че не я пребори по рано преди да ми измъкнат 3700 лв. и прокурорката да каже нямало престъпление те си искали АЗ будлата съм давал на рекетюорите!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попитали в едно село един дядо има ли айдуци той им отговорилОткак станаха милиционери няма
41
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФт Бонд бори лошите.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намаляла е от ден до пладне нощес ще се активира отново!
39
3
 
13
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
А бе Гешев, остави битовата престъпност, бори голямата.... Тя е сериозната.
38
3
 
16
 
! Отговори
андрешко преди 4 години
гешев, битовата престъпност ще намалее когато ти порасне коса т. е . НИКОГА
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от Бацелона така казаха!
36
0
 
6
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Върви Щирлиц в тъмна, безлунна нощ през гората."Гешев ще е бил тук" - помисли си Щирлиц..
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БЕ ГЕШЕВ, ТИ НЕ ЧУВАШ ЛИ БКП/БСП ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ КАКВО ГОВОРЯТ- АМИ ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ Е КОФТАК- НАЧИ КОФТАК Е- ТИ ЩО ПИПАШ ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ СПОНСОРИ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ ВСЕКИ ДЕН ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП ПРОВОКАЦИИ ВИ СТЪКВАТ, АМА ЛОШАВА РАБОТА, ДА ИМ РАЗВАЛЯТЕ ЗАВЕРИТЕ- МИХАИЛ ХАЗИН- БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЯ 2023Г СПРАВКА- ЮТУБ- ХА НА БАС ГЕШЕВ- КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ *** И СИЕ- ТУК ИЛИ В ЕВРОПА.
34
1
 
14
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Да, вече не е битова, а улична.
33
3
 
15
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Пичове и пички! КАКВОТО И ДА ВИ КАЗВА ТОЯ Е ЛЪЖА! ДОРИ ДА ВИ КАЖЕ ДОБЪР ДЕН ТО ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН И ПРОВЕРЕТЕ! ТОВА НЕ Е ШЕГА! САМО НАЙ-ПЛИТКОУМНИТЕ СЕ ХВАЩАТ НА ТОВА КОЕТО ТОЯ ЧВОР ГОВОРИ! ТОВА Е ПРОСТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! НИЩО ПОВЕЧЕ!!!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко лесно било. Десетина пъти се покаже пред камерите с жандерите, и прекършва гръбнака на престъпността. Много груби са от ГЕРБ към престъпниците. Всяка година им чупят гръбнака и отчитат успехи.
31
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
Къщичката отиде на заден план заради патакламата по границите и г-нът се появи. Тарикатско.
30
3
 
3
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една община с минимални заплати на мед сестри е Смолян в която престъпницата от БСП Бадева роднина на БКП депутат Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от правителство и така ни лев от мизерни увеличения не достигат до сестрите заради кражби.Материалите са в NOVA btv прокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдат арестувани като Иванчева.В другите общини подавайте сигнали в ДАНС и прокуратура.
29
1
 
14
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
До един от предишните анонимници:"Такъв прокурор не е имало досега."За съжаление си прав! Дори и оная *** Цацаров, не беше толкова не.ща.с.тен ли.це.мер