МВР не е подценило ситуацията със сестрите, смята главсекът

Още в първия момент съм се свързал с колегите, каза Ивайло Иванов
18

Окупацията на медицинските сестри продължава. Както е известно 5 сестри се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом след заседание на Комисията по здравеопазването на 5 март. Пред сградата на Народното събрание има и протестиращи, които ги подкрепят.

Още по темата
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че ситуацията с протестиращите медсестри се следи от снощи. За обезпечаване на сигурността вътре в институцията правомощия имат само от Националната служба охрана.

"Още в първия момент съм се свързал с колегите. Бил съм в постоянна координация със всички колеги, които имат отношение. Следял съм цялата ситуация през цялото време, през цялата нощ. И сутринта, и до този момент я следя ситуацията. В никакъв случай не сме я подценили - напротив, смятам, че сме взели всички мерки, които са в компетенцията на МВР", коментира за Bulgaria ON AIR главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Не сме видели въпросната медсестра да има желание да скача. Ние реагирахме, но ни трябваше време да отидат колегите от Пожарната", добави той.

12 часа след барикадата, част от сестрите излязоха на прозореца на втория етаж. След продължителни преговори Бойка Анастасова склони да се прибере в сградата. Протестиращите настояват, че действията им са провокирани от страх от насилие от служители на НСО.

От НСО отричат да е упражнявано насилие. Според ген. Красимир Станчев са изпратените психолози, които са разговаряли със сестрите, но не са били достатъчно компетентни.

БЛС пък се разграничи от действията на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев се зае да се оправя с протестиращите . Праща НСО. Служба на негово подчинение.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР-то са заети с показните акции на Гешев. Ходят като адютанти по села и паланки.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях..НСО нямат белезници!!!тия сестри са в абсюлтно нарушение ,мисля че трябва да им повдигнат обвинения
11
5
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Защо всички от сегашното мевере са като гумени *** в главите. Питам за един преател
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пратили преговаряши, но не били компетентни... някой може ли да каже на коя държавна длъжност работи компетентен човек, а не връзкар или калинка?! По-зле е лт комунизъма! Много по-зле! Хора, в момента е хипер гадно в сравнение с онова време! *** бяха в затворите!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ако толкава няма пари нека Доган да ви върне ТЕЦ Варна, който му дадохте и ето пари.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е солидарността на българския народ към онеправданите си сънародници? За платените медии е ясно че заблуждават обществото, но нима не ни е ясна медийната технология на олигархията?
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
KОЙ ПРЕХВЪРЛЯ ТОПКАТА КЪМ МВР. Не МВР а министъра на здравеопазването, финансовия министър да вдигнат заплатите на тези жени!!! Но с кой да водят те диалог в парламента - с Менда ли? По добре със скала да разговарят.
6
5
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
На тия сестри мъжете им кво ще правят бе, кой ще им готви или ще гласуват. А за другото па да не споменавам, чеш ме трият
5
5
 
13
 
! Отговори
??? преди 4 години
Само едно не мога да разбера. Защо още са в България, а не са избягали в някоя нормална държава, както направиха 1 милион човека в последните 10 години заради управлението на ГЕРБ?
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има отказ от страна на ГЕРБ даже да изслушат справедливите искания на медицинските сестри. Вместо разум, ГЕРБ включиха тpoловете да защитават незащитимото.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се гледат някакви маловажни детайли, за да се прикрие главното - кое наложи медицинските сестри да излязат на протест. Липса на реформи и разбира се ниските заплати.
2
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Правителството на Бойко Борисов подцени ситуацията с мизерните заплати в България, а МВР е част от правителството.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти кви ги пишеш кога се е вдигаш българския народ, та и сега то и за това сме винаги в тинята