След 24 часа: Медицинските сестри напуснаха НС

Те ще продължат протеста си отвън
Обновена: 6 мар 2020 21:44 | 6 мар 2020 20:50, Красимир Ангелов
107
След 24 часа: Медицинските сестри напуснаха НС

Барикадиралите се за близо 24 часа медицински сестри излязоха от сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом), съобщава "Фокус".

Още по темата
Те бяха изведени в 20.24 часа от служители на НСО.

"Не са упражнявали натиск върху нас. Разбрахме се да дойдат адвокатите ни. Продължаваме протеста отвън. Не сме постигнали споразумение", коментира една от инициаторките - Мая Илиева, на излизане пред журналисти.

Тя допълни, че от Българския лекарски съюз (БЛС) винаги са критикували техните действия. Медицинската сестра определи КНСБ и БЛС като казионни организация. "Тези организации не работят, да си направим нови, които работят и да променим цялата система, защото тя е порочна", допълни Мая Илиева.

Пред източния вход на Народното събрание е засилено полицейското присъствие. На място има жандармерия.

Пред сградата на институцията продължава малоброен протест в подкрепа на медицинските сестри.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИН ОТ НАРОДА преди 4 години
ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ , ЧЕ АКО ВЪПРОСА НЕ СЕ РАЗГЛЕДА ОТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ , СЪЩИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕСЕН ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВНИ ИНСТИТУЦИИ НА НАЙ- ВИСОКО НИВО!В ТОЗИ СИМИСЪЛ --РЕАКЦИЯТА НА "ДАНС" , КАТО ОРГАН ПОДЧИНЕН НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА Е ДОВОЛНО НЕАДЕКВАТНА И НЕДОПУСТИМА ,КОЕТО ГОВОРИ ЗА ПЪЛНА ПРЕЗИДЕНТСКА ПОЛИТИЧЕСКА ИМПОТЕНТНОСТ И БЕЗПОМОЩНОСТ!
92
2
 
7
 
! Отговори
ЕДИН ОТ НАРОДА преди 4 години
ИСКАМЕ ПЪЛНО ПРОКУРОРСКО РАЗСЛЕДВАНЕ НА СТАНАЛОТО В БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ , И СЪОТВЕТНОТО НАЛАГА НЕ САНКЦИИ, ЗА УВРЕЖДАНЕ НА ИМИДЖА И АВТОРИТЕТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, КАКТО И ЗА МИЖАВОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ХОРАТА ОТ "ДАНС"--ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ОХРАНА И ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВНИТЕ И НАЦИОНАЛНИ ОБЕКТИ В СТРАНАТА ПОДЧИНЕНИ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА!ТОВА Е АБСОЛЮТЕН САБОТАЖ И ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ В ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА И СВОБОДНА ДЪРЖАВА СЪС ЗАЩИТЕНИ ОТ ЗАКОНА ДЪРЖАВНИ СГРАДИ И ИНСТИТУЦИИ!
91
4
 
8
 
! Отговори
546 преди 4 години
Тези жалки жени са партийно употребени. Такъв цирк отдавна не сме гледали. но добре им се плаща, а който плаща, той поръчва музиката. Това мероприятие беше дирижирано от Радев, Сестра Галева и крушовската ***. Но те избягаха и се покриха. А президентът отново реагира неадекватно, както всъщност винаги го прави. За съжаление това е нивото-ниско. Безхаберен човек . пък и страхлив. Страх го е отразследване от прокуратурата, защото знае какви ги е вършил. Но не знае какво още има срещу него про
90
3
 
8
 
! Отговори
321 преди 4 години
Видяхте ли докъде докара Радев НСО? Направи го посмешище. Откакто е под негово ръководство НСО се превърна в махленско сборище. То не бяха рукади, не бяха скандали, рокли на Деса. А сега видяхме и генерал на прозореца на Партийния дом. Как ви се струва това? Това сериозно ли е? как ще погледне света на нас с такива генерали? А народът пада от смях. И на такива хора плащаме скъпо и прескъпо да ни охраняват. та те не си знаят задълженията. Срам и позор. какъвто и президента, такава и охраната му.
89
3
 
10
 
! Отговори
teo преди 4 години
Този шеф на НСО трябва МОМЕНТАЛНО да бъде уволнен, защото НЕ Е НЕГОВА РАБОТА да ходи да сваля жени от прозорците и да се чуди какво да отговори на въпроса: какво прави ТАМ!!! Също и ТОЗИ който го е пратил там, т.е. ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ ТОВА Е ПОРЪЧЕНИЕ ОТ *** /БСП-БКП/ да създадат напрежение в страната с тези 5-6 мед сестри, които са критикувани и от ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ !!! ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО СЪЗДАВА ТАКИВА РАЗДОРИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!! БЪЛГАРИНО, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЗРУШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ ????
88
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато подминаваме с безразличие протеста на хора, опряли в дъното, с мизерни заплати равни на минималната, няма да се оправим. Утре ще са други, а в други ден може са си ти! Хан Кубрат е дал съвет на синовете си, че стрелите по една лесно се чупят, но когато са сноп не могат да бъдат счупени.
87
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Парите ви за пенсия, за високи заплати бяха открадната точно то тези комунисти, които преватизираха активи на държавата за над 80 млрд лв Купиха включая и другарката Нинова предприятия за без пари и ги продадоха за скраб. По този начин обезкървиха икономиката, изнесоха чрез Ремедетата и външнотърговските дружества от хора завършили рабфагове изнесоха парите на държавата То бива м***лоуние но твоето наистина преминава всякакви граници. Поне си мълчи. Твоята беднотия сега е подготвяна още през 85та
86
4
 
8
 
! Отговори
Ghost преди 4 години
Ами по-добре Боко разбира се отколкото партизаните. Каква е тази национална служба за охрана която за да се освободят страстите пуснали в Партийният дом 5 подивели партизанки. В Белият дом дали ще се опитат така да влязат хора без съответните разрешителни. Този национален предател Румен, когото руснаците сложиха да пречи на всичко което искат други да направят в държава и неговата любовница насила съпруга те ли да дойдат на власт. както са огладнели отново ще ни докарат до национална катастрофа.
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Случаен минувачА аз питам дали сте случаен минувач или казионен коментиращ дето не ви пука за мизерните пенсии, нито пък някой ви вярва че те вземали достойни заплати.....Значи според вас тия жени от свободия студуват ,как пък ви дава сърце де плюете по протестиращите а аз пък се питам колко още тази ненаситна и алчна власт ще мачка народа ни и докога ще разделяте нацията. Вие със сигурност сте от лапачите на народната хазна ! Такова лицемерие е присъщо за интересчиите ! Такива като вас са б
84
9
 
3
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Отново се показа истинският лик на това стадо, наричащо се народ! То даже не е народ, а ***! Негодуваща и мрънкаща ***, но търсеща спасение по единично, кой както може да се спасява. Ей затова Борисов ще си инспектира и ще си прави държавни екскурзийки всяка седмица. Аз за вас овце, остава само да блеете и да слушата колко е "сталилно" всичко тук и Боцето бил най-добър и незаменим, всъщност той е заменим, ама било страшно да не дойдели БСП и ДПС за тва трябвало да е той. Ей...*** народ бе!
83
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 години
Какво искат тия, бе? Вземат прилични заплати - 800-900 лв. Ами ако са пенсионерки с по 250 лв. пенсия? А? Защо не се замислят колко пенсионери живеят с доходи, които нямат и половината от техния? Какво искат? Парите са ограничени - ако им се даде повече, трябва да се орежат заплатите на други. А да не говорим колко работещи хора имат по-малки заплати от техните. Аман вече от протестиращи! Всеки нещо иска, всеки за нещо писка! Хайде по-кротко! Който не му харесва, да ходи у лево!
82
4
 
12
 
! Отговори
Това е добре ! преди 4 години
Кресливите лелки на БСП не успяха с клатенето на държавата !
81
5
 
12
 
! Отговори
teo преди 4 години
Този шеф на НСО трябва МОМЕНТАЛНО да бъде уволнен, защото НЕ Е НЕГОВА РАБОТА да ходи да сваля жени от прозорците и да се чуди какво да отговори на въпроса: какво прави ТАМ!!! Също и ТОЗИ който го е пратил там, т.е. ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ ТОВА Е ПОРЪЧЕНИЕ ОТ *** /БСП-БКП/ да създадат напрежение в страната с тези 5-6 мед сестри, които са критикувани и от ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ !!! ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО СЪЗДАВА ТАКИВА РАЗДОРИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!! БЪЛГАРИНО, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЗРУШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ ????
80
3
 
15
 
! Отговори
Политически анализа преди 4 години
Протестърките позорно се измъкнаха по тъмно.Сега е време и Корнелия да слезе от дръгливия и изпосталял кон ,наречен БСП.Лишен от липса на храна ,трева ,пари и имоти.След разоряването на синята и червената партия ,препоръчваме на Корнелия да се насочи към ДПС.Правата и свободите са нейно верую.И се надяваме и тази партия с нейно участие да се окаже под избирателния минимумХайде ,успех!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
78
3
 
5
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Медицинските професии са нископлатени.Интереса от страна на младите хора към тях е нисък и след 10-на години у нас нито сестри,нито лекари ще имаме.И това е отдавна.Още преди 20 години на мой колега синът му мислел да следва медицина и колегата го вразумил като го е бил с атласа на Синелников докато атласа се е скъсал.Днес "посъветваният" има друга професия,добри доходи и живее добре,а не като нас докторите!
77
2
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 4 години
Преди няколко месеца рано сутринта отивах на работа и минах покрай контейнери за *** в които ровеше клошар.Е,няма да повярваш,ама му звънна телефона.Та щом като клошара има 1 телефон какво пречи сестрите да имат по 2.Логично е единият да е резервен.Те днешните телефони батериите им рядко издържат 2 дни!Ако аз знам,че ще стоя някъде 2-3 дни,а не мога да го заредя ще си взема втори.Имам такъв на предплатена карта ми е и около 15 лева годишно ми струват ваучерите.
76
7
 
11
 
! Отговори
сълза и смях преди 4 години
Когато кукловодите им платят глобите и надника , пак ще се върнат...
75
17
 
8
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Типично българска сага. Вместо да подкрепиме мед.сестрите които не са излезли ей така за нищо на протест ние ги плюеме и обвиняваме в какво ли не....Няколко отчаяни мед.сестри няма да оправят или да постигнат нещо. Позор за нас всички българи че не помогнахме на,ще ги нарека героините!!!
74
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То сичкото убуу ама сал не можах да разбера що всичките сестрички бяха с по два телефона:)))))) Вие с по два телефона ли ходите винаги в джоба? :))