Нови заразени в Румъния, Чехия, Северна Македония

Сред болните от коронавирус има и тийнейджъри
Обновена: 7 мар 2020 21:29 | 7 мар 2020 21:25, Веселина Йорданова
43
Нови заразени в Румъния, Чехия, Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Северна Македония потвърди два нови случая на заразени с коронавирус, предаде агенция МИА. Двамата пациенти са семейна двойка, завърнали се от Бреша в Италия преди седмица, съобщи министерството.

Съпрузите са в стабилно състояние пътували са от Италия с автобус с още 40 пътници, които също ще бъдат тествани. Досега в Северна Македония имаше един случай на заразен с новия коронавирус.

12 случая на зараза с коронавирус са регистрирани в Румъния, съобщи РИА Новости, като цитира пресслужбата на румънското Министерство на здравеопазването.

"Към днешна дата на национално ниво в страната са потвърдени 12 случая на коронавирусна инфекция. Първият случай е докладван в Букурещ", се казва в съобщението, цитирано от БНР.. Ведомството отбелязва, че жител на румънската столица, който сега е хоспитализиран в болницата по инфекциозни болести в столицата на Румъния, преди това е посетил Италия.

По-рано Министерството на здравеопазването на Румъния информира, че трима пациенти, диагностицирани с коронавирус, вече успешно са завършили лечението си, а повторните им тестове за COVID-19 са показали отрицателен резултат

Единият от новите случаи е на 15-годишно момиче от град Тимишоара, което е от същото училище с други двама заболели. Друг потвърден случай за последното денонощие е на 16-годишно момиче от окръг Хунедоара, което е пътувало в непосредствена близост в самолет с 40-годишен мъж, при когото също бе потвърдено заразяване с новия коронавирус.

Броят на заразените с коронавирус в Чехия е нараснал до 21 души, повечето от които са свързани с пътувания до Италия, на границите се въвеждат избирателни измервания на температурата, заяви премиерът Андрей Бабиш.

По-рано се съобщаваше за 19 заразени.

Междувременно стана ясно, че около 70 души са затрупани в Китай под развалините на хотел, в който имало хора под карантина заради коронавируса, предадоха Ройтерс и Франс Прес. Сградата се намира в Куанджоу, провинция Фуджиан, Източен Китай. 23 души са спасени, съобщиха властите. Хотелът с около 80 стаи се използвал за карантина на хора, които са имали контакт със заразени с коронавирус. Спасителните работи продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не забравяте кой ви направи толкова щастливи партия ГЕРБРабота, Работа, Работа
39
0
 
6
 
! Отговори
Да попитам преди 4 години
А в турската клоака на Ерджолана колко не са заразените?Или там не е коронавирус,а чаалмавирус и за това няма никакви данни?!
38
3
 
6
 
! Отговори
СатаМото преди 4 години
Само в България няма !Регистрирани де защото иначе са много
37
24
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Браво, че признаха за болния от коронавирус!Това е то - честно и открито, сичко на масата и право куме в очи! Пак ще гласувам за Бийко Борисов!
36
0
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Те предпочитат да се заразят няколко стотин хилядиОще на първите заболяли симптомите ще им се проявят до 14 дена. От началото на заразата в Китай минаха 2 месеца. Можеш ли ако има заразени ей тъй просто да ги скриеш. Нали всеки има близки роднини, то тъй ставало.
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ура, вече имаме участник! И ний сме дали нещо на света!
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли че това ще го допуснат сеяндурските управници. Те предпочитат да се заразят няколко стотин хиляди и да умрат отколкото няколко милиона да спрът работа и да източат касата. ------ Тоест, ти смяташ, че ако кажат на хората, това ще спре вируса?
33
1
 
5
 
! Отговори
Btv преди 4 години
Първи случай на вируса в бг-бтв
32
17
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
В крайна сметка това е един обикновен грип. Сложете си маска, купете си чувал макарони и 8 пакета тоалетна артия и сичко е точно!
31
4
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
И какво значение би имало за вас ако знаете, че има 3-5-18 или 30 човека с корона вирус? И без това ваксина няма и не се очертава да има до есента. Какво ако ви кажат, че Мишо, Пешо и Иван са болни? Съвсем сериозно питам, любопитно ми е как ще ви се отрази една такава информация? Ще почнете да си миете ръцете по-често ли?
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си ако кажат че има Корона вирус какъв хаос ще настане. Магазините ще се опразнят всички обществени заведения ще фалират милиони ще спрът да ходят на работа а това ще изпразни НОИ. А 240-те лежача у парламата ще останат без заплати. Мислите ли че това ще го допуснат сеяндурските управници. Те предпочитат да се заразят няколко стотин хиляди и да умрат отколкото няколко милиона да спрът работа и да източат касата. Следители ми мисълта. Около нас всичко пламна.само тук няма. А.
29
4
 
18
 
! Отговори
ЙЕС преди 4 години
Ние българите вече преболедувахме една корона (за 800 дни) та тази ли ще ни събори!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверявайте сайта редовно, обновяване на денонощие,натиснете където пише news,https://worldometers.info/coronavirus/
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда короната е тръгнала от България,и понеже не прави впечатление и всичко си е по старому,казват че нямало заразени.
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната отдавна е тук но тестовете са менте както всичко у ко, чината. А и да им припомня на Годжи и на оня от заразната болници ако са забравили, че тестовете са само 1000 и се икономисват. Затова няма заразени. Но шило у торба не стои. Все някога ще пробие торбата и тогава ще се види че царя е гол по паламарка. Пазете се не ходете където има тълпи спазвайте лична хигиена не пипайте банкноти и монети без ръкавици. Миите ръцете си често. Това е спасението. Иначе ви чака св. Петър.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
New York State обяви извънредно положение заради вируса,цяла Европа пламна и във България се скъсват да лъжат че няма нищо
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви хубави съвети от хора с ник "пияница"??? Да не страдаш от раздвоение на личноста?
23
0
 
1
 
! Отговори
Булгарикус преди 4 години
Не искам да правя реклама на бг кисело мляко, но защо да не се възползваме от ситуацията и да не си направим един пиар? Какво ще помогне ако кажем че имаме корона а не не грип Б2?Така сега с 0 инфекции е най-добре.
22
2
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
"Не се спраха някои да пишат, че алкохолът бил пазел от заразяване. Безумно е."Разбира се, че е безумно, но до там се простира разума на елементарния човечец. Май забравихте сериала Чернобил? И там един обясняваше на приятеля си: За да избегнеш лъчевата болест трябва на половин час да пиеш по 100 грама водкаА после като даваха сцената с ликвидаторите дето трепеха кучета дойде цял камион с каси водка. Тогава водката пазеше от радиацията, сега ракията от короната. Историята се повтаря
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракията е била единствената утеха през дългите 500 години на турско робство, затова сме сега с имунитета на прилепите.