Борисов: 50 000 маски идват от Турция

Имаме около 4000 новоплатени тестове за коронавирус
159
Борисов: 50 000 маски идват от Турция
Снимка: БГНЕС

Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност - считаме, че са абсолютно достатъчни.

Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет за мерките срещу коронавируса след като у нас бяха установени четири случая на заразени, съобщава "Фокус".

Още по темата
"От снощи оперативния щаб, свързан с коронавируса и новата грипна епидемия, както ви обещахме, даваме надлежна информация. За подробностите вече сте информирани. Събирането днес е да облечем в решения мерките, които взимаме, взети са и ще се продължават да се взимат, за да може хората да спокойни. Да виждат, че максимално се опитваме да ограничим вируса. За съжаление след Китай и и Италия е точка, в Гърция са много заразените. Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много фабрики италиански, които работят в България работят", коментира министър-председателят.

"Виждате, че най-високотехнологичните нации страдат най-много. Проблемът е, че освен паниката, всички държави издадоха заповеди за забрана на износ на медицински, санитарни материали. Ние имаме още около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни", коментира още Борисов.

По думите му в Турция са договорени 50 000 маски.

"След края на Министерския съвет, сме се уговорили да се подпише договора в Турция, за да може камиона да тръгне към България. Даже няма да чакат и плащането. Другите следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги предложат най-добрите специалист в щаба, за да бъде лишено от всякаква политическа оценка решенията, които се взимат. Ако някой може да намери по-добри специалисти, да ги доведе", допълни още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За един месец 50 000 е на депутати и министри са безплатни
124
0
 
3
 
! Отговори
можете ли да броите? преди 4 години
50000 маски ще стигнат за младост 1 за 2 часа.... честито
123
1
 
4
 
! Отговори
България преди 4 години
Дано Бойко не ни продаде на Ердоган!Вдигнете се българи и свалете Бойко от власт, ако не е късно.
122
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
50 000 маски идват от Турция - всяка от тях сложена на по един мигрант от Афганистан...
121
1
 
11
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Какво са 50000 маски , бе Тиквенико ! То ти с математиката си скаран , знаем го всички !
120
1
 
12
 
! Отговори
Маските маските преди 4 години
За маски трябваше да се мисли ЯНУАРИ вече е късно... Какво са 50 000 маски ???Проста сметка ако в България 2 000 лекари и медицински сестри са ангажирани в бърза помощ и инфекциозни отделения / занижени данни / сметката показва че са необходими 8 000 маски наден всеки да смята за колко дена стигат тези маски.....
119
2
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Борисов докара държавата до положение да проси маски от турците ! Позор !!!
118
0
 
8
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
1 000 000 с доставката са 35 хил лева. За 10 бона печалба няма да си мръдна пръста да ги внасям.
117
13
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Това би означавало само загуби за турската икономика, от нереализирани доставки.Иран е в пъти по-голяма икономика от нас, но Турция не помага на Иран, а на нас, именно заради господин Борисов. Когато се отнасяш с разбиране и уважение към своя съсед и неговите проблеми, това неминуемо дава отражение.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktШите, ти си изкукал от служба при борисоФ!
115
1
 
11
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До SichtpunktПомагат по-скоро защото имат голяма диаспора у нас, а не защото Борисов бил не знам си какъв си... Плюс това границата им с ЕС минава през нашата територия, и те нямат никакъв интерес от това ситуацията с вируса в България да се усложни. Това би означавало само загуби за турската икономика, от нереализирани доставки.
114
15
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Само Турция Ни Помага - четете горе,Всички са отказали помощЩе помага, защото господин Борисов е далновиден ръководител със стратегическо мислене. Славим името Борисово!
113
15
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Браво господин Борисов!!Вие сте велик държавник и ръководител. Благодарение на вас България излиза от блатото. Спекулата с маски е огромна, а всеки би трябвало да носи, за да предпазва другите. Тези 50 000 маски ще бъдат от голяма полза.Аз вече взех да изпирам моите, а хората продължават да са безотговорни. Дано осъзнаят, че добрата хигиена и предпазните маски са от полза за всички! БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ ЗА НЕУМОРНИЯТ И ВСЕОТДАЕН ТРУД!
112
6
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Само Турция Ни Помага - четете горе,Всички са отказали помощ
111
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е, заразата вече тръгна от Шипка по населените места.
110
5
 
10
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Като се вземе предвид че според лекарите и СЗО - маските не предпазват от заразяване но предпазват Заразените да не го разпространяват - споментата цифра 50 000 явно е близка до цифрата която е на заразените???
109
1
 
19
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Тия дето плюят по червените ,сигурно имат милиционерска амнезия.Боко Тиквуня е най-младия член на БКП ,последния прислужник на Т.Живков и още пази партийния си билет.А е пожарникар просто защото не са го приели за милиционер.Генерал го направи Гоце по предложение на Доган ,въпреки че глуповатия и неук Боко никога не е влизал в генералска академия.
108
7
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и все пак БИ ТРЯБВАЛО да възникне следния въпрос:-ЗАЩО ТОЧНО ОТ Турция "идват тия маски"?!?!?ТЯ ли е единствения производител?..Туркието НЕ е част от ЕС,!!НЯМАШЕ ЛИ ЕВРОПЕЙСКИ производител на тия маски?..КАКВА ДАЛАВЕРА е осигурил Слугата на Султана на братските си турски фирми-производителки /или просто търгуващи с/ на маски??!какво става?..-Защо са натискахме за ЕС,като *** ни е наведен към туркието?!
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, човека на Ердоган, всичко му идва от Турция...за каквото и да се сети, търчи в Турция, където са му "началниците".Какво им пречеше на управниците да имат държавни запази за извънредни случаи, както е прието по целия свят?Те чакат яйцето да им дойде за снасяне и чак тогава ще правят гнездо...
106
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Имаме и 8 новоплатени F16 (които ще дойдат "някой ден") но считам че са абсолютно достатъчни!