Каракачанов успокоява от Плевен: Без паника, всичко е под контрол!

Работи се по установяване на нулевия пациент
72

Четирима са заразените с коронавирус на този етап у нас. Два от случаите са от Плевен, където тази сутрин имаше заседание на Регионалния оперативен щаб в града.

"Всички мерки, които Националният щаб е изработил като препоръчителни, стават задължителни в Плевен. Същото важи и за Габрово. Мерките са да се ограничат публичните мероприятия, най-вероятно грипната ваканция ще бъде удължена. Най-важна е личната хигиена", обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че няма място за паника и е необходимо да се спазват правилата, тъй като все още има български граждани, попадащи в графата рисков контингент, които се прибират от рискови държави.

"Оказват неразбирани за това, че трябва да бъдат прегледани и ако се наложи - хоспитализирани. Това е проблем в цялата страната. Без активното участие на гражданите, няма как и Господ да ни помогне", каза още Каракачанов.

Областният управител на Плевен Мирослав Николов заяви пред наш екип, че допълнителни мерки ще бъдат взети в условията на разписания алгоритъм при наличието на коронавирус. Всички съпричастни институции са налични и задачите са разпределени.

Работи се по установяване на нулевия пациент,
който е заразил двамата хоспитализирани с коронавирус. И двамата са били в една и съща стая, с много сериозни симптоми. Вече са с подобрено състояние.

Взети са всички необходими мерки. Областният щаб с областният управител работят перфектно. Без паника! Грипни епидемии, не по-малко сериозни, е имало почти всяка година. Този път е нещо, което е в Европа и в Азия доста по-разпространено. Ситуацията е под контрол", добави министър Каракачанов.

И увери, че в складовете на Министерството на отбраната има около 200 000 защитни облекла за еднократна употреба, със съответните респираторни маски. При необходимост може да бъдат предоставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоТи смотан ли си или да? Нали трябва да се разбере от кой точно е дошла заразата, за да не я предава на други хора повече, нали всеки от тях става потенциален преносител и може да зарази сума ти народ преди да му се появят симптоми
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не е под контрол. Вирус неможе да бъде под комтрол. Обществото трябва да само да осъзнае, че трябва да седи у тях с минимум изльиане. Докато отшуми вируса. Държавата неможе да ви спаси от вирус. Това е бързо заразно и може да се пренесе за ден на много места. Стойте си у вас и си мийте ръцете след всяко излизане.
65
0
 
2
 
! Отговори
Еретика преди 4 години
Брей какво чудо невиждано Русенският *** успокоява.А какво зависи от него.Е всичко.Както каза хидроязовиро и дъждът.Ей какво чудо невиждано и Господ сигурно зависи от тях двамата.
64
0
 
7
 
! Отговори
нео преди 4 години
Шопара Шкембе Тескере Воевода с кво ще ни пази с менте тескерета ли или поркания мекокитко Джамбаз ще плаши вирусчета и ще ги мори с дъха си
63
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
забележете:-"Работи се по установяване на нулевия пациент"...Плевника гори,а тоя вместо да вика пожарникарите,бил щял да търси кой е драснал клечката..Да сте чули по-голяма дивотия от тая?../изключвам дитирамбите за "плоската Земя"!/Тоя направо удари в земята "Каскет 1"!!!..Щял бил да "установява"..А дали ще възбуди досъдебно производство с/у него?..Организирал ли е вече екип от разследващи полицаи?..не,нема смисъл!..Не предполагах,че нещата в държавата са толкова изгнили..
62
0
 
9
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Ето такива, *** управляват България, крадци,предатели и ромите.
61
1
 
9
 
! Отговори
тиквеник преди 4 години
ЧУХ, ЧЕ СИМИОН КОБУРГОТСКИ БИЛ УМРЕЛ. ВЕРНО ЛИ ?
60
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
50 000 000 ? от паспорти ! Нека да му е лошо на Каракачанката...
59
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 4 години
Изглежда, че първоначално е било предвидено, ти да останеш в презерватива.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги шивачки, не кашляйте връз маските.
57
0
 
12
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Каракачаков: В Плевен всичко е спокойно, само дето има паника.
56
4
 
5
 
! Отговори
тъжно преди 4 години
Добре е, че можеш да шиеш маски, мозък за съжаление обаче не се шие. Простата хрема и температура успяха да ви я пробутат като смъртоносен вирус Малко статистика и здрав разум показва, че 0.12% от населението на земята се разкашляли с температура, 0.6% т. е. 50% от болните са оздравяли, а 0,0001% умряли, НО в комбинация с други заболявания лелееее каква паника, какъв вирус, отивам за маски лекарства и стек ориз.
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яките новини са, че всякакви там тетки и стринки на гастарбайтерите в Италия и Германия ще пукнат и БСП ще е с доста занижен процент на следващите избори. Добри новини като цяло.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб,сега сетиха,за маски и консумативи ,повече от месец в аптеките няма,и как 30 000 маски ще стигнат за цяла България,някой щял да шие,спиране за износ сега,а защо ,и подцениха заразата ,маски май ще си шием от тензух ,в България всеки се оправя как може за съжаление
53
1
 
13
 
! Отговори
Д преди 4 години
Коронавирус експеримент на американци както докараха колорадски бръмбар от което спосения няма вече 50 год
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламента не бива да спира работата си по време такава епидемия. Това, което не можем да свършим на избори, може да го направи вместо нас вируса.
51
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
Място за паника има, щом епидемията се разраства. Да не би хората на властта са запасени с маски и лекарства, местата в болници ги чакат, та искат да ни внушат, че всичко е под контрол?
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вярва че сланината му ще е достатъчна преграда за вируса.
49
0
 
11
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Ха сега Билчото ще зарази парламента от Плевен колко е _тъп само Тиквата_ го превъзхожда
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка