Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен

Новите заразени са контактували с първите заболели
Обновена: 8 мар 2020 10:49 | 8 мар 2020 10:22, Александър Попов
482
Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен
Снимка: БГНЕС

Потвърдиха се двете положителни проби на 27-годишния мъж и 75-годишна жена. Има и още два положителни случая, съобщиха от националния щаб, който следи заболеваемостта.

"Вчера получихме първични резултати, които трябваше да бъдат потвърдени с нови проби, заяви проф. Кантарджиев. - От изследвалите проби е потвърдена положителната проба при 27-годишен мъж. От изследваните 24 проби се доказа и втори положителен случай при мъж на 61-годишна възраст. В не тежка форма. Така от Плевен имаме две положителни проби".

Още по темата
"Втората порция изследвани материали, това са изпратени 46 проби от болницата в град Габрово. Резултатите, които се получиха за Габрово са следните: положителна е пробата на жената, която вчера в 00.00 ч. ви казахме, че е съмнителна. Това е жена на 75-годишна възраст. Освен това от изработените в Националната референтна лаборатория проби, има една проба на лице, което е медицински персонал. Осми март сме, жена е", каза още професорът.

Вече тече процедура по установяване на контактните лица с вторите двама заболели, съобщи началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че продължава изследването и на други пациенти, които имат симптоми на остри респираторни заболявания. "За днес, само във ВМА, са заложени 20 нови проби", каза той.

Подозрителни пациенти ще се извозват до лечебни заведения със специализирани линейки, които след това щателно се дезинфекцират. Медицинските екипи са снабдени с предпазно облекло.

Ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще се предложи да се забранят мероприятията на закрито. Досега те имаха препоръчителен характер. Няма основания за паника, пациентите са открити в оздравяващия им период – дори 75-годишната пациентка, добави Мутафчийски.

В областните градове, където има установени случаи на коронавирус ще бъдат наложени по-драстични мерки, каза още той.

Грипната ваканция е извън контекста на коронавируса, засега е обявена до сряда включително. За градовете, в които има коронавирус ще бъдат обявени допълнителни мерки.

На пациентите под карантина в момента са осигурени добри условия за живот - в стаите им има телевизори и интернет.

В София Александровска болница и "Пирогов" отделят две звена за хора, които евентуално ще бъдат поставени под карантина в столицата, каза още шефът на ВМА.

В световен мащаб 106 000 души са заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600, възстановените са 60 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая празноглавците и безделниците в Брюксел са виновни за бързото разпространие на вируса в Европа. Колкото и глупости да е правил Тръмп, той отдавна забрани полетите от Китай и сега в 300 милионните щати има 500 случая. В същото време в 60-милионна Италия има 8000. *** в Брюксел трябваше също да забранят полетите от Китай. Китай сами се оправят, все пак е комунизъм, за хората е по-лесно да изпълняват карантини и т.н. Тук пуснат децата в грипна ваканция и те са по моловете цял ден.
371
8
 
4
 
! Отговори
Ухаааааа преди 4 години
до 8Не забравяй,че до преди дни любимия ти президент насъскваше празноглавците,че проблема с вируса е " МАНИПУЛАЦИЯ " ,опасност няма и вируса е само в главата на ББ.Само ,че за него / и Деса / сега се грижи армия от доктори,а такива като теб може и гризнат дръвцето.....Оди и се оплаквай на него....
370
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази епидемия е безпрецедентна, няма държажа в света която е подговена с болнични легла за всеки заразен, туку що гледах новини от Италия как болничната им система е пред срив, 1/4 от населението е затворено по домовете в най богатата част на Италия, маските са неефективни, дезифектантните гелове не действат срещу вируси , ползваш обикновен ***
369
0
 
2
 
! Отговори
никакви преди 4 години
Хамерикански занятия в Бг.Дефедър без него.Вирус.
368
1
 
14
 
! Отговори
8 преди 4 години
Абе , не пишат от кой меллет са болните !Има ли маски ? Няма !Има ли достатъчно легла ? Няма !Дезинфекцират ли някъде ?Не!Какво правят властниците тогава ? Целувки с Ердоган , хеликоптер с Урсула ,повишаване на депутатските заплати , ругаене на президента ...Нищо полезно неправене ! Тези хора сами са се отказали от управлението , а ние ги държим !
367
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 4.Нищо не е това.Короната се е насочил към парламента.
366
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен има поне 1, 000 заразени, но си мислят, че е грип и не са ги тествали. нямам никакво доверие на фиктивни медии в държавата на Божков Черепа, каквото им наредят, това ще кажат.
365
2
 
8
 
! Отговори
о пациент преди 4 години
Как ще намерят 0 пациент.Затваряйте големите магазини.
364
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @#$%В Северна Корея ще разбереш, че има каквато и да е болест само ако пукне ким.Останалите не са важни, просто пролетариат.
363
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шок и ПаникаВ русия тока бил евтин.Заминавай селски ***.
362
6
 
3
 
! Отговори
@#$% преди 4 години
Колко ли са заразените с коронавирус в Северна Корея, много съм загрижен за тях....
361
1
 
8
 
! Отговори
До 378 преди 4 години
Тея мутации въобще не са такъв проблем какъвто го описват !!! Ами ако мутира вируса на бяса който е със 100% смъртност и почне да се предава по въздушно капков път!!!Ваксината няма да свърши работа за новия щам !Освен това ще ти трябват години да ваксинираш здравите защото за болните лечение не е открито !!!
360
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
375 , именно непредвидимоста на мутациите , дългия инкубационен период , скороста на разпространение правят вируса опасен ,и може да оцеле до 72 часа на твърда повърхност, а създаването на лекарства и ваксини отема години и тестове
359
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Пак ви е виновна шипка.Празнодумци.
358
1
 
4
 
! Отговори
Не уки преди 4 години
Не знаят какво да предпишат за опазване и кой го носи тая болест. И докторите слаби гледат като индианци.
357
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Не гледахте ли тази сутрин един доцент от ВМА се изказа, че 80% от заразените го изкарват без дори да разберат !!!Това го съобщават и чуждите медий от месец НО ние винаги правим от мухата слон .Въпросния нулев пациент който МВР издирва сигурно вече е оздравял.За Ковид 19 се говори НЕ защото е опасен а защото се е случила мн рядка мутация. До сега са се заразявали само кокошки и птици а от сега нататък всички бозайници !!!
356
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже плюенето им мрънкането е явно хоби на някой хора пишеш ти тук- нека не забравяме от къде пръгна разграбването и съсипването на България, мафиотските структури, кредитните милионери и нарочно създадените банки и приватизацията?Така изораха кумунистите България че вече 30 години нищо не може да поникне.Но уви, правителство на Бойко ви е виновно!
355
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Шок и Паника Доиде демокрацията и с нея туберкулозата ,въшките ,бълхите ,крастата и лека полека чумата . Очизвадно е ,че консрирацията ,,ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД ,,е истина . Както и ,,Протоколите на ционските ...,,
354
1
 
11
 
! Отговори
Шок и Паника преди 4 години
Туберкола и Спин има в България от 30 години .Но никой не го е грижа .Бежанците също са болни от спин ама важното е да нямат корона вирус ...Изобщо колко човека измряха от глад в България ?Колко нямат пари да си платят тока който е най скъпият в света .
353
0
 
18
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Ай стига с тоя вирус,нещо за увеличаване на депутатските заплати не говорите?