Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен

Новите заразени са контактували с първите заболели
Обновена: 8 мар 2020 10:49 | 8 мар 2020 10:22, Александър Попов
482
Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен
Снимка: БГНЕС

Потвърдиха се двете положителни проби на 27-годишния мъж и 75-годишна жена. Има и още два положителни случая, съобщиха от националния щаб, който следи заболеваемостта.

"Вчера получихме първични резултати, които трябваше да бъдат потвърдени с нови проби, заяви проф. Кантарджиев. - От изследвалите проби е потвърдена положителната проба при 27-годишен мъж. От изследваните 24 проби се доказа и втори положителен случай при мъж на 61-годишна възраст. В не тежка форма. Така от Плевен имаме две положителни проби".

Още по темата
"Втората порция изследвани материали, това са изпратени 46 проби от болницата в град Габрово. Резултатите, които се получиха за Габрово са следните: положителна е пробата на жената, която вчера в 00.00 ч. ви казахме, че е съмнителна. Това е жена на 75-годишна възраст. Освен това от изработените в Националната референтна лаборатория проби, има една проба на лице, което е медицински персонал. Осми март сме, жена е", каза още професорът.

Вече тече процедура по установяване на контактните лица с вторите двама заболели, съобщи началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че продължава изследването и на други пациенти, които имат симптоми на остри респираторни заболявания. "За днес, само във ВМА, са заложени 20 нови проби", каза той.

Подозрителни пациенти ще се извозват до лечебни заведения със специализирани линейки, които след това щателно се дезинфекцират. Медицинските екипи са снабдени с предпазно облекло.

Ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще се предложи да се забранят мероприятията на закрито. Досега те имаха препоръчителен характер. Няма основания за паника, пациентите са открити в оздравяващия им период – дори 75-годишната пациентка, добави Мутафчийски.

В областните градове, където има установени случаи на коронавирус ще бъдат наложени по-драстични мерки, каза още той.

Грипната ваканция е извън контекста на коронавируса, засега е обявена до сряда включително. За градовете, в които има коронавирус ще бъдат обявени допълнителни мерки.

На пациентите под карантина в момента са осигурени добри условия за живот - в стаите им има телевизори и интернет.

В София Александровска болница и "Пирогов" отделят две звена за хора, които евентуално ще бъдат поставени под карантина в столицата, каза още шефът на ВМА.

В световен мащаб 106 000 души са заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600, възстановените са 60 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
2
 
16
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Цинкът,мили хора е добър имуностимулатор!В тиквите се намира много цинк.Питайте медиците и яжте много тикви за тази цел!И НАКРАЯ ИЗЯЖТЕ НАШАТА ТИКВА!!!
331
4
 
4
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
до 338.Я заминавай в ВМА София и си вземи камерата . Че преди 4 дни званях на секретарката на директора да им кажа че имат заразени с Корона Вирус. Жената остана направо замислена от каде знам толкова много .А от каде знам ? си е моя работа
330
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Трета световна война от 2020 биологична от 2000 климатична
329
3
 
0
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
До #338 Знаеш ли че аз знам повече за NoCVirus-19от колкото всички лекари и доктори в твоя град !!
328
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧОВЕЧЕ, ГОЛЯМА ПАНИКА СИ.ТИ АКО СИ , АЗ ПЪК НЕ СЪМ БОЛЕН ЧЕ ДА ЗАРАЗЯВАМ НИКОГО АКО СЕ РАЗБОЛЕЯ ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА 112 И АКО ТРЯБВА ДА МЕ КАРАТ В БОЛНИЦА АКО НЕ МЕ ВЗЕМАТ ЩЕ СЕДЯ В КЪЩИ НЕ 14 МИ 30 ДЕНА АКО ТРЯБВА , ДОБРОВОЛНА КАРАНТИНА МУ СЕ КАЗВА.....
327
0
 
8
 
! Отговори
338 преди 4 години
ВЕДНАГА ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ ! НЕ ЗНАМ ! ЗНАМ САМО УЧЕ ИЗЛИШНО ВСЯВАШ ПАНИКА КАТО ПИШЕШ ТАКИВА НЕЩА. ПО ДОБРЕ СПРИ ЗАЩОТО ИМА ХОРА С ЛАБИЛНА ПСИХИКА ДЕТО ВЯРВАТ НА ВСИЧКО ДЕТО ПРОЧЕТАТ. ТИ БОЛЕН ЛИ СИ ТА ГАВОРИШ ЗА ЗАРАЗА ?! АКО ИС БОЛЕН ОБАДИ СЕ НА 112 И ТЕ АКО ПРЕЦЕНЯТ ЩЕ ТЕ ОТВЕДАТ В БОЛНИЦА КАКТО МУ Е РЕДА А НЕ ДА ХУКНЕШ САМ ТАКА ЩЕ ЗАРАЗ ИШ МНОГО ХОРА.
326
3
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
До #338Няма човек в Цяла България който да ми отговори на въпроса знаеш ли това !!!А ти ще заразиш всички в зградата в която живееш !!! *** ли си малоумниккк !!!
325
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И КФО ОТ ТАВА ЧЕ СА ПОД КАРАНТИНА В ИТАЛИЯ ?! И В КИТАЙ СА ! И КАКВО ! И ТОВА ЩЕ МИНЕ ! КАРАНТИНАТА Е ЗА ДОБРО , ДА ЕС ОГРАНИЧИ БОЛЕСТТА. ЖАЛКО ЧЕ НЯМА КАРАНТИНА ЗА *** КАТО ИНФО ДЕТО ВСЯВАТ ПАНИКА САМО .
324
6
 
0
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
До # 338 Ти да мълчиш , и когато ми отговориш на въпроса ще те послушам да остана в кщи и да заразя семейството си !!Отговори ми на въпроса 1во .Как един човек може да се зарази два пъти от Корона Вирус
323
5
 
4
 
! Отговори
еееесс преди 4 години
До Инфо !!стига си всявал паника бе дърт комунист
322
6
 
8
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
16 000 000 Италянци затворени по домовете дали лъжа а ?
321
1
 
9
 
! Отговори
ДО ИНФО преди 4 години
АЙДЕ ДА НЕ ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ! СТО ЪПТИ СЕ КАЗА ЧЕ АКО НЯМА СЕРИОЗНИ СИМПТОМИ ПО ДОБРЕ ДА СИ СЕДИТЕ ВКЪЩИ 14 ДЕНА ПОНЕ, САМО ТЕЗИ ДЕТО СЕ ПОЧУВСТВАТ ЗЛЕ С ПОДОБНИ СИМПТОМИ ДА ЗВЪНЯТ НА ЛЕКАРИТЕ ТЕ ЩЕ ПРЕЦЕНЯТ ДАЛИ Е ЗА БОЛНИЦА.. АКО ВСЕКИ ХУКНЕ В БОЛНИЦАТА БОЛЕН ЩЕ ИЗПОЗАРАЗИ ВСИЧКИ . МИЛИОН ПЪТИ ВИ СЕ КАЗА , СТИГА ПАНИКА !
320
1
 
22
 
! Отговори
- преди 4 години
Безапелационно пропуснаха първия болен! Вируса вече е навсякъде, просто не е установен. Просто бъдете отговорни към собственото си здраве и здравето на другите! И да се молим да минава по-леко защото здравната система неможе да ни обслужи при тежко протичащо заболяване.Успех на всички и умната!!!
319
12
 
5
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
Излекувани от Корона Вирус!!!Шанса да оживеете е минимален .Давам ви 20% да оживеете .Всеки болен от Диабет , Астма или има проблем с белите дробове преди заразата ще умре за съжаление ви казвам истината . Избягвайте всички контакти в Болница и Аптеки
318
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плешив, ще отменяш честването на 3-ти март, тъй ли?Докато се занимаваш с глупости, заразата е била на друго място. Пак сте спали, пак сте изтървали.Ама дано да пykнете, пpeдатели мpъcни!
317
1
 
14
 
! Отговори
Софиянец отскоро преди 4 години
За вас незнам, ама аз се връщам на село.
316
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има начин.Избира е Радев за безусловен господар на България. Той хвръква с вълшебното си наметало на 4 хил метра височина. След това тегли една вдъхновяващо- разпиляваща реч. От тази реч всичкото корона вирос в БГ се показва да види що е това чудо. Тогава наший генерал пръцка веднъж и избива всички вируси. След това пръцка втори път и създава невидим щит над цяла България. И ние живеем мирни и щастливо.Визия за България 2020
315
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най сигурната защита която е патент Мадейра ин Бг е горещо кафе с горещ коняк. Лекува 99% от заболяванията
314
4
 
6
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Резултати от теста минимум 8 дни !!Карантина минимум 28 дни .Тотално време за лечение от 45 до 60 дни Корона Вирус - Незабавно лечение в болница.Симптоми * 1 * Температура +38,7 градуса * 2 * Затруднено дишане * 3 * Кашлица . * 4 * Натиск от към гърдите или гърба в горната част от тялото .Ако имате накой от тез симптоми .Лечение незабавно в БОЛНИЦА !!
313
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
"Двама мъже от град Плевен и две жени от град Габрово са дали положителни проби след тестове, каза проф. Тодор Кантарджиев, ръководител на Националния център за инфекциозни и паразитни болести." - това пишат в Западната преса за корона-вируса в БГ...