Борисов: Спазването на човешките права е задължително

Премиерът отбеляза годишнината от спасяването на българските евреи
10 мар 2020 18:10, Нели Христова
56
Борисов: Спазването на човешките права е задължително
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отбеляза годишнината от спасяването на българските евреи с пост във Facebook.

"Днес отбелязваме 77 години от спасяването на близо 50 000 български евреи от депортация в лагерите на смъртта. Поклон пред героизма на всички знайни и незнайни българи, които тогава проявяват завиден кураж, доблест и хуманизъм. Отдаваме почит и на невинно погубените животи на повече от 11 000 евреи от Егейска и Вардарска Македония, както и на жертвите на Холокоста. Трябва да се поучим от уроците на миналото и никога да не забравяме, че спазването на човешките права е задължително условие за просперитет", написа премиерът в страницата си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
28
 
10
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Държавник! Борисов превърна България от изостанала комунистическа *** в мощна, модерна и просперираща европейска страна.
21
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и правата на оня прoстaк Радеф
20
11
 
20
 
! Отговори
За 80 процента преди 4 години
Как е оня в Барселона? Нова къща купи ли и? Нов бутик на още по-скъпа улица. А братчето и дали му уреди трансфер при Витоша Бистрица. Бел д2н ден да не видиш. И дай-милото ти да страда докато гледаш Тикво. Хора умряха и се запалиха. Цял народ ликвидира.
19
12
 
15
 
! Отговори
Кви5лева преди 4 години
Какви човешки права, бе господа?!!!!Държавата тръгнала да се разпада, човешки права?!!!Преди 77 години спасихме евреите, преди 31 години изгонихме турците... Хора в правителството и в управлението са основните носители на езика на омразата, докараха до разпад държавата, ние...
18
12
 
16
 
! Отговори
yyyyy преди 4 години
искам съд на борисов за признаване на вина на българската държава за чуждите граждани изпратени в лагери. България не отговаря юридически за тях, тя НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЯ.Отговорен е който е взел решението и е разпоредил да се изпълнява.Такива "признания" трябва да се правят само и единствено след решение на нашите историци а не по политически причини. Искам затвор до живот за този продажник, гнусна *** надупена.
17
11
 
14
 
! Отговори
Нарушения преди 4 години
Тук най-много се нарушават! Правото на чист въздух, правото на чиста питейна вода. От това се започва и свършва с това, че българите нямат право да пътуват безплатно в градския транспорт, че няма права да не плаща ток, вода и данъци, че няма право да получава детски без уговорки. За това, че у нас се погазват елементарни човешки права трябва да го знаят всички правозащитни организации. Но какво от това, за съжаление - нищо! Станали сме мекотели, които мислят единствено и само за себе си.
16
7
 
15
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Дано да дойде българския Путин да спасим България само да не е Елцин американски продажник
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боку е българския Гобaчoв!!!!
14
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Бойко! Има много неща, които не харесвам в политиката на ГЕРБ, но той е един от малкото политици, които все още имат някаква човещинка. А това да си на власт толкова години и да не си забравиш от къде си тръгнал е много положително качество!
13
2
 
10
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Да, бре човече! Ти си , останалите не са , нал тъй Бочко? пп. така и неразбрах къде в задълженията на нзи от АПИ се вкл да е глашатай!?
12
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма толкова *** народ да търпи тоя на снимката и по лошо да гласуват за него
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А евреите ще ни спасят ли от чумата ГЕРБ ?
10
5
 
31
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,не зная защо,но когато прочетох заглавието и в главата ми веднага нахлу това,че сме на 111 място в света по свобода на словото?!Аде,и аз съм един фантазьор,НЕРДЕ човешки права,НЕРДЕ свобода на словото?Просто някаква моя асоциация явно......
9
1
 
22
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
До 10то коляно каквото си направил за България по 10пъти да ти се върне. Смятам, че е повече от великодушно.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност това е една от основните Европейски ценности, в последните години достигнала фантастични неадекватности. Но като базова ценност, по нашите земи съществува дори от преди времето на Исус.В последните години, крайния индивидуализъм измества проявата и в разни неумностите, но въпреки това сме светлинни години напред, спрямо много дори централно Европейски народи. В този план, Бойко държи фронта.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравим, че едно от най-главните човешките права е бая държавен шеф да обикаля селата около БанкИ и да глашатайства дор до три пъти, та да му се смея селяните.
6
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
До не разбрал НЕ МИ Е МЪЧНО САМО ОТБЕЛЯЗВАМ
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак ръси "умности" кой ще спаси българите от гербавите това е въпроса. Топим се като ланшния сняг младите и кадърните навън, другите нагоре.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще отбелязваме и годишнини спасението на Българите от комунистическа партия ГЕРБ.
3
3
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 4 години
До ЕДИ КОЙСИМъчно ти е за тарамбуките ли?