Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки

Служителката накарала бременната жена да се разкарва в движещ се автобус
10 мар 2020 13:46,
161
Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки
Снимка: Нова тв

Бременна в 9-ти месец се оплака от обидно отношение от страна на кондукторка в пловдивски автобус. Елена Атанасова се опитала да плати билета си в рейс 25 в Пловдив със стотинки.

Тя обаче останала неприятно изненадана, защото кондукторката не само отказала да вземе парите й, но и се държала грубо.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви пред "Нова тв" Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея й е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лв., дадох й ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
5
 
! Отговори
от 102 преди 4 години
До До 71Дадохте ли свободно място за бремената жена? Или щом една жена е бременна или не трябва да бъде третирана като непълноценен човек? Тук НЕ говоря за онези свърхчувствителни, егоистични, самовлюбени бременни, които си мислят, че целият свят трябва да се съобразява с тях, а за повечето бременни българки, които нямат коли, а пътуват с градски транспорт
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 71Дадохте ли свободно място за бремената жена? Или щом една жена е бременна или не трябва да бъде третирана като непълноценен човек? Тук НЕ говоря за онези свърхчувствителни, егоистични, самовлюбени бременни па.ти.ци, които си мислят, че целият свят трябва да се съобразява с тях (моята позната със скъпата софийска кола, която вози детето си и не е използвала въобще градски софийски транспорт, е една от тях), говоря за обикновените и повечето бременни българки, които нямат коли.
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 114В София, на Женския пазар има лелки, които направо заявяват, че не работят със стотинки. Закръгляват сумата към по-високата стойност.Например, ако стойността на покупката е 6.30 лв и ти дадеш банкнота от 10 лв, лелката ти връща само 3 лв. Ако някой я попита защо не върне 4 лв, след като не работи със стотинки, тя възмутено изревава "Яаааа!"
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово явление навсякъде - магазини, молове, парични каси, транспортни и билетни каси и др. е нежеланието на касиерките да приемат жълти и бели стотинки, което често се изразява в иронични коментари спрямо купувачите, обвинения за бавене на опашката, присмех за бавното броене, демонстративно подхвърляне на монетите, понякога необосновано искане за повече стотинки, демонстративен отказ от преброяване, настояване за купуванане на повече стоки за увеличаване на цената, връщане на непълно ресто.
110
0
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Пиша това, защото веднъж видях как реагира целият автобус, пак в Истанбул.Пътуваха група от три момичета на около 16 г. До тях стоеше млад мъж. В определен момент едно от девойчетата смутено му каза нещо. Както разбрахме после от пътник, говорещ немски, момичето казало "Не се отривайте в мен."Не мога да опиша каква суматоха настана. Най-напред се разкрещя един доста възрастен човек. После други закоментираха възмутено, онзи млад мъж се изчерви силно, не каза нищо и още на първата спирка слезе.
109
0
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
... и у нас в Турция е така -Това е написал някой по-долу.Веднъж станах свидетел на нещо. Пътувахме с градския транспорт на Истанбул. Бяхме няколко човека от България, включително и бременна жена в 7-ия месец. Когато се качихме, свободни седалки нямаше. Най-възрастната сред нас се обърна към млад мъж и го попита първо на немски би ли отстъпил мястото си на бременната. После с жестове обясни същото. Онзи само вдигна рамене и промърмори нещо, което прозвуча като "Е, та какво?" Никой не реагира.
108
0
 
7
 
! Отговори
от 102 преди 4 години
Началото на видео клипа на предаването " Здравей, България" започна с една хубава кокошчица, сложена на седалка в СОФИЙСКИ градски транспорт ( предполагам това е май автобус 72 за посока Красна Поляна) ! Мене това не ме тревожи, напротив, тази новина ме накара да се засмея и усмихна.
107
0
 
14
 
! Отговори
Оптимист преди 4 години
В развитите държави професията кондуктор е умираща и ненужна.....
106
0
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Тук става въпрос за двама кондуктори - единия човек , другия машина . ЧовекА КОНДУКТОР трябва да взима и стотинки по 1 . Явно двете неща не върват заедно - сложили са грешен човек за допълнение на машината - тази жена , кондуторката трябва да я уволнят от работа и да го пишат в СВ .
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не съм се возил в тамошните автобуси , но в СО на всички автобуси има ясно написана точка:Пътникът е длъжен да има приготвена точна сума за билета.Жената е имала, ако номиналите не се харесват на кондукторченцето да се обади, имам касичка с по 1,2 и 5 стотинки с радост ще се повозя на автобуса.
104
0
 
15
 
! Отговори
от 102 преди 4 години
Младата жена е искала да плати билета си, а не да пътува безплатно. Би трябвало за бременните българки ( а НЕ за ) градския транспорт( било то в столицата София и в другите градове на България) да е безплатен или поне да е с голяма остъпка - 50%. ПОВЕЧЕТО българки (бременни или не) НЕ могат да си позволят всекидневно да пътуват из града със собствен автомобил ( особено ако е скъп). Младата бременна г-жа ( явно е омъжена, понеже има златен пръстен на дясната ръка) е една от тях
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувала си билет със стотинки???Че с какво да си купува билет жената? С усмивка ли?
102
0
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тия лелки и чичковци водещи се кондуктори, се правят на мъже само пред беззащитни хора, каквато е бременната жена в случая... Като видят тия ***, директно ги заобикалят без дори да ги питат дали имат билети или карти.
101
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Чуйте неприятната новина...всеки в фертилна възраст и добро здравословно състояние може да забременява без значение възраст, цвят на кожа, морални възгледи, криминално досие и прочие. Това не трябва да има значение. Отношението трябва да е днакво добро към всички!!!
100
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97Безотговорно е сама жена в деветия месец да се разхожда в градския транспортПознавам бивша бременна жена, която не използва и до днес градски софийски транспорт, а постоянно кара скъпата си кола. Кара и дъщеричката си на детска градина с кола, ходи на работа с кола. Пътува на всякъде из България с кола. Не ползва държавен и обществен транспорт. Извинявай, Не всички бременни и небременни жени могат да си позволят такъв лукс.
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, сега ще я поканят в някои сълзливо предаване за домакини и ще си заработи едни кинти. А кондукторката ще я уволнят.
98
0
 
10
 
! Отговори
До 96 преди 4 години
И коя е тая държава? Защото тука в германия плащяш със всичко, даже и по 1 цент. Шофьора има автомат, който преброява и връща ресто.
97
0
 
11
 
! Отговори
Мащеха България преди 4 години
Боя не помага, само когато не се прилага!
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До OMG_Luckerзнаеш ли къде ще му отиде края, най-вероятно ще спрат да се държат(кондукторите в случая) като надзиратели в затвор, може би ще станат по-вежливи (каквито трябва да бъдат)
95
0
 
24
 
! Отговори
Съпруг преди 4 години
Много неграмотен народец списва тук! Става въпрос за вашата майка, съпруга, сестра, приятелка и т.н. За тези, които са ви носили в утробата си 9 месеца! При пълен автобус, как пък някой не се намери да й свие сърмите на тази кондукторка!? Била нова, от няколко дни...и тем подобни!Няма ли наказание за тези прости женички! А бе как ще разкарваш бременна из автобуса и ще я нагрубяваш!