Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки

Служителката накарала бременната жена да се разкарва в движещ се автобус
10 мар 2020 13:46,
161
Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки
Снимка: Нова тв

Бременна в 9-ти месец се оплака от обидно отношение от страна на кондукторка в пловдивски автобус. Елена Атанасова се опитала да плати билета си в рейс 25 в Пловдив със стотинки.

Тя обаче останала неприятно изненадана, защото кондукторката не само отказала да вземе парите й, но и се държала грубо.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви пред "Нова тв" Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея й е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лв., дадох й ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е важно какво е било и отношението на бременната, защото всяка история има две страни. Аз съм плащала и плащам билета си с каквито имам монети, включително и жълти. Никога до сега не ми е правен проблем.
73
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българката си мисли, че като е бременна света е длъжен да й сервилничи. И къде е тръгнала бременна в рейс при коронавирус, къде е таткото да я вози.
72
2
 
10
 
! Отговори
Hex преди 4 години
Уволнявайте я тази. Незабавно
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нямаше кондуктор тази жена щеше да е без билет. Бременна или не фактите са си факти.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австриец, и у нас в Турция е така.
69
0
 
9
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Диващината е на всички нива
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 66 , аз примерно живея на село и ми се налага един път да пътувам с градски транспорт в годината в някой голям град. Това значи ли че трябва задължително да си взема абонаментна карта от 50 лева за месеца или може само да си платя левчето транспорт ???
67
0
 
8
 
! Отговори
Австриец преди 4 години
При нас в градския, междуградския и междуселкия транспорт/автобуси/са го измисли. При качване шофьора отваря Само предна дясна врата, всеки пътник минава покрай него, кой купува билетче, кой карта показва и готово...., проблема с кондуктурките е решен елементарно.....а....!
66
0
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
А всички видове автомати за самотаксуване, и машинки за кафе, и други глупости знаят ли че дори монетата от 1ст е законен платежен инструмент в РБ? Отказ от приемане на такива купюри е престъпление. за кондукторката е ясно, че не знае...
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64Ганьо, в Пловдив и другите градове градския транспорт предлага ли месечни и годишни транспортни карти? Или това е нещо чуждо? И къде споменах, че плащането на транспортен билет на ръка ( дори и с жълти стотинки ) е нещо лошо?
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До FreemanМладата жена, дори да е бременна НЕ заслужава такова отношение. Най- малкото ,че тя е решила да работи и ражда българче в България. Никой пътник не заслужава такова непочтено и грубиянско поведение. Не са нужни крайности и лигава любезност, нужно е човещина.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 63 Ами аз селянина тръгвамм да си плащам на ръка като въпросната бременна жена, ама не става- тогава к'во праим ?
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩо се пенявиш, бе? Плащаш си на ръка и толкова! Картата е за софиянци и несофиянци, живеещи и работещи в София. По- изгодно е да се плати 365 лв. за 1 година и за всички линии, отколкото да се дава всеки ден и то само за 1 посока и един транспорт по 1.60
61
1
 
14
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
"Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме" - не можете сами да се извините. Можете да помолите да бъдете извинени и потърпевшата да ви извини, ако приеме, че сте искрени. Така стоят нещата.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 60 Ами ако съм от някакво село и ми се наложи да се возя един път в градския паспорт на София...какво? Да си купувам абонаментна карта ли? Стига плямпа простотии, бе!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте нападали младата жена! Нека да е жива и здрава и да роди здраво детенце! Кондукторката не трябва да бъде уволнена , но все пак трябва да й се наложи да се държи добре и човешки с пътниците. Друг път вместо да давате пари, плащате си транспортна карта за цял месец и за всички линии, а може и за цяла година, защото е и по- изгодно. В София една транспортна карта за цяла година и за всички линии ( метро, трамваи, тролеи, автобуси) е 365 лева и плащате на ден за всички линии по 1 лев!
58
4
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
"Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване"Хайде да видим как някой кондуктор в България ще ме накара да стана и да отида да си взема билет от апарата, ако му подам 100 монети с номинална стойност от по една стотинка и той не ги приеме или ще ме накара да сляза от автобуса или някой друг. Много ще ми е любопитно. Не говоря за две по 50 ст. , две по 20 ст и две по 5 ст. ДАЖЕ!В една бяла държава тази кондукторка я уволняват на часа!
57
0
 
21
 
! Отговори
8 преди 4 години
Абе какви извинения, какви глупости - за отказ да се приеме законно платежно средство си има дебели глоби - за тия маймуни понеже са 'юридическо лице санкцията е от 5000 до 30000 лева. А за грубото отношение може и да се сезира комисия за защита на потребителя, те първо глобяват после питат. И да не стане нищо, най-малктоо ще уволнят тъпата овца
56
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква голяма драма.... Промени ми се целият мироглед. Закривай Планетата, не става за нищо щом така нечовешки са отказали да вземат жълтите стотинки на бременната. Срам, позор, уволнение на кондукторката. Абе вие луди ли сте? Голяма работа станала. 5 минути слава за бременната.
55
6
 
7
 
! Отговори
Кондукторка преди 4 години
че не права,не е!Обаче не ми е ясно защо се набляга на факта че е бременна?!Или с останалите е Бяла и добра и сега разбираме,че бременните са ....