Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки

Служителката накарала бременната жена да се разкарва в движещ се автобус
10 мар 2020 13:46,
161
Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки
Снимка: Нова тв

Бременна в 9-ти месец се оплака от обидно отношение от страна на кондукторка в пловдивски автобус. Елена Атанасова се опитала да плати билета си в рейс 25 в Пловдив със стотинки.

Тя обаче останала неприятно изненадана, защото кондукторката не само отказала да вземе парите й, но и се държала грубо.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви пред "Нова тв" Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея й е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лв., дадох й ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУСА 2019 Е НАПЪЛНО НАЛОЖИТЕЛЕН ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
13
2
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахах преди 4 години
До АнонименЩото си столичанин! Ай млъквай и плащай ;)
12
2
 
17
 
! Отговори
?!?!? преди 4 години
Кво да кажа... жалко, че не съм бил в автобуса.Новината щеше да е различна :) За агресия срещу контрольори... Само "истински мъже" останаха в тая държава.Хвани единия, удари другия.
11
0
 
25
 
! Отговори
Ако преди 4 години
ме заговори кондуктор веднага започвам да кашлям.
10
4
 
7
 
! Отговори
От № 8 преди 4 години
Девойката обаче упорито заповтаря йекайки и мйекайки, че ТЕ (?!) не работят с жълти стотинки. Настоях да ми каже кои са ТЕ, но девойката повиши тон "Идьтье утсрйещъ в мисарницътъ, там сьи хърчйетье хълтьитьи стутьинкьи! Сльедьвъщийъ, моля!"Следващ нямаше, само аз се опитвах да си купя билет в този момент.И като видях, че с тази новоизпечена софиянка на глава не се излиза, отидох на спирката на тролея. Там ми продадоха един билет, след като дадох същите монети.
9
0
 
38
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Държавата ги отсекла тези стотинки и всички са длъжни да ги приемат , стига с това хитруване ! А с карта може ли, като не може с жълти ?
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен се случи друго, преди повече от 10 години. Пред Нотариата (на Попа), на пъпа на София имаше павилионче за продажба на билети за градския транспорт.Продавачката - възпълничко момиче, "йекайки" ми обясни, че "сЪС жыльты стУтьинькьи нье работым". Не беше руски акцент, а български мек говор. Обясних, че откакто съм на този свят живея в София, в този район и за първи път отказват да ми продадат ЕДИН билет, след като подавам точно пари - и бели, и жълти стотинки.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 ЛЕВ ТРАНСПОРТ В ПЛОВДИВ ???????????? А ТУК ЩО Е 1,60 ??????????????????????????????????????????? АЛООО ФАНДЪКОВА КО ПРАИМ ?
6
0
 
15
 
! Отговори
дивашка територия преди 4 години
Дивото зове !
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ако ще да ги взима да не я сваля аз от рейса
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросната бременна да си беше настоявала за стотинките...за какво е извадила 5лв...няма никакъв начин контрольор да не вземе предложени пари за билет, дори и жълти! А относно грубото поведение, явно и пътниците в рейса са били овце, свикнали на подобно абсурдно поведение...
3
0
 
44
 
! Отговори
ФХ преди 4 години
Пълно е с груби служители навсякъде. И в транспорта, и в болниците, и в детските градини. И в общината, и в КАТ.. Да не изреждам повече.
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как считате че няма да се повтарят?!? Има ли последици за наглата кондукторка?!?!? Има ли някакво материално извинение - например карта за безплатни пътувания или кутия бонбони... Да не звъняхте на маг мазнина и тя да ви каза,че може да наемате полухора и въпреки това такива случки няма да се повтарят?
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв."А защо автомата не приема карти?