Не ходете при джипито, само в краен случай!

Болните да се обадели по телефона, после лекарят решавал
22
Не ходете при джипито, само в краен случай!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората да търсят помощ от личния си лекар или в болница, когато наистина е необходимо. За това призова днес Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от БНР.

Още по темата

Здравните власти апелират гражданите да отлагат посещенията при лекар, когато нуждата не е спешна, за да не се натоварва системата и да не рискуват здравето си, както и това на околните.

Д-р Гергана Николова от Сдружението на общопрактикуващите лекари посъветва как да се постъпва при грипоподобни симптоми.

"Свързват се с личния си лекар по телефона. Той ще прецени накъде да ги насочи", обясни тя.

По думите ѝ не трябва да се очаква личният лекар да посещава пациентите в домовете им.

"Личният лекар не прави такива посещения по простата причина, че в момента, когато посети пациент, завърнал се от Италия, примерно, той също трябва да е под 14-дневна карантина и така останалите му пациенти се лишават от личния си лекар", коментира д-р Николова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Не ходете при джипито - отдавна вече са го/я заразили с новия вирус...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера един кашлящи в ефир по неправилния начин, пред 10-15 подчинени. Цялата компания да се постави под карантина до изборите! За да запазим народа.
17
1
 
7
 
! Отговори
Питане преди 4 години
болнични за карантина по телефона ли ще се издават или ще се изпращат по мейл? Как ще се изпращат тези болнични до НОИ? Защо никой не съобщава такива елементарни процедурни неща? Трябва ли да се ходи в данъчното да си плащам данъци или има срок в който това ще бъде преустановено.
16
1
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Трябват ли бележки за контактност за децата в детските градини? Нужно ли е за тази проформа, здрави родители да чакат по половин-един час със болните пред кабинета на личния лекар? Пак по телефона ли ще ни ги издават?
15
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Абсурдистан...
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова глупости не едно място? Как успяхте да ги съберете?"Не ходете при джипито, само в краен случай!" - Кой е крайния случай? Заболяване от корона вирус? Двойна ангина, рак на ... АМи кой ще определи заболяването? Ааа, сетих се, болния си поставя диагнозата, пише си направлението и отива сам... на май/ната си? Мъдреци! Баба ви Гицка, ако можеше да си позволи частен лекар с "пенсиятаЮ си, дали щеше да ходи до безсмисления "личен" лекар?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой знае колко тикви сега ще щурмуват болниците по логиката да ида докато има места.Сам да съм в трамвая -пак ще се бутам....
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според етичния кодекс на лекарите ,чл.12 -лекар може да откаже преглед ако неговото или на семейството здраве е в опасност.Не дърпайте дявола за опашката! И лекарите не са роботи, и ако някой в момента се пече жив са те.Не изсилвайте нещата,защото ако те се самоизолират ще стане ужас.Не се паникьосвайте, не си играйте с нервите и на другите.Да не заприличваме на паникьосан удавник който сграбчва спасителя и дави и него!
11
1
 
14
 
! Отговори
Въпросчета преди 4 години
Хората под карантина заради коронавирус къде си изхвърлят сметта? В лонтейнерите като всички останали ли? А как стигат до контейнерите? Със защитно облекло ли? Стерилизират ли си сметта?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забавяме глобалното затопляне с тоя вирус,нищо не работи,въздуха е по-чист не се замърсява планетата.Е цената е човешки животи,безплатно няма нищо на този свят.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погребалните вземат ли мерки срещу корпнавируса?
8
1
 
17
 
! Отговори
Бонд, Джеймс Бонд преди 4 години
Умирай само в краен случай!Интересно, кой ще отиде да напише съобщението за смърт на пациент, умрял от к-вирус в дома си? Джипито или белите нинджи от Спешна помощ?А те с едни и същи костюми ли стоят цял ден, или ги сменят след всяко посещение? Имат ли толкова костюми или и това е парлама.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво джи пи!Легаш и чакаш.Като замиришеш ще те открият!
6
2
 
7
 
! Отговори
Общопрактикуващ преди 4 години
Да бе, само по телефона ще си говорим! Как пък не!
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто невероятни и диоти управляват държавата, защо да не ходят при джипито ако са болни, защоо???? По добре да обикалят по улиците и да се лекуват сами докато не изпаднат в тежко състояние като двамата възрастни които сами отидоха в пирогов. или като жената от враца която умря на входа на болницата.Това какво е бе, някакви нацисти ли управляват у нас, хитлер ли е на власт или сталин???????
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера ходих при личния за да ми подпечата медицинското в Владиславово поликлиниката Варна. Беше пълно с народ пред кабинетите ..може би имаше към 60-70 човека само на единия етаж да чакат и видях само 3 жени с маски. Е какво очаквате от такава безотговорност. Аз си купих маска специално за там докато чакам. Иначе по улицата не нося.
3
2
 
17
 
! Отговори
черен хумор преди 4 години
Само да попитам поповете ще идват ли повикване или сами да се опяваме.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм се върнал от Италия и съм болен, това значи да умирам, така ли. Защото ако дойде някой да ме прибере в болница и той трябва да е под карантина и тогава няма да има кой да откара болните в болница. Браво на тази докторка, много добри съвети дава.
1
1
 
26
 
! Отговори
НакраткоКазано преди 4 години
Спасявайте се сами.Всеки да се оправя как може.