Повече от час и половина: Министри и експерти обсъждат мерки срещу COVID-19

Заседанието на оперативния щаб продължава и в момента
Обновена: 12 мар 2020 23:44 | 12 мар 2020 23:43, Красимир Ангелов
69
Повече от час и половина: Министри и експерти обсъждат мерки срещу COVID-19
Снимка: МС

Повече от час и половина продължава извънредното заседание на Министерския съвет, свикано от премиера Бойко Борисов, съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Още по темата
Националният оперативен щаб докладва пред премиера Борисов и министрите предложения за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса предвид актуалната ситуация. Щабът представи доклад за мерките, предприети от страните членки на ЕС като подробно бе посочена заболеваемостта и последиците от нея във всичките й аспекти.

По време на извънредното заседание бе отбелязано, че в България болничните легла са общо 53 173 броя, като от тях 2063 са за интензивно лечение. Осигуреността с болнични легла в страната ни е над средната за Европейския съюз – у нас тя е 759.6 на всеки 100 000 души, а в ЕС - 504.3 на 100 000 души.

За сравнение – по този показател Германия заема първо място в ЕС - с 800.2 легла на 100 000 души от населението, а в Швеция осигуреността е най-ниска - 222.5 на сто хил.

България е на първо място в целия Европейски съюз по осигуреност с легла за активно лечение
- 616.8 на всеки сто хиляди от населението, след нас се нарежда Германия - с 601.5 на сто хил., като средната стойност за ЕС по този показател е 372.2 на сто хил, бе посочено от Националния оперативен щаб в хода на извънредното заседание.

У нас има общо 21 клиники за интензивно лечение, от които 20 са клиники по анестезиология, реанимация и интензивно лечение.

Отделенията за интензивно лечение в страната са 277, от които 177 са отделения за анестезиология и интензивно лечение.

В момента премиерът Борисов, министрите и Националният оперативен щаб обсъждат налагащите се у нас по-строги мерки за справяне с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко.Ше земемЕ МЕРКИ!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обсъждат мерки, в същото време светофарите работят с натискане на копче!!!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и у нас има легла, ама не виждам доктори к сестри да обикалят!
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали първо беше казано, че младите са преносители? А сега да носят пенсии на възрастните. В Германия ги призовават да не ходят при бабите и дядовците си, докато има зараза
61
0
 
7
 
! Отговори
Фондация преди 4 години
и богатите да помагат, не само младите студенти...
60
2
 
9
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Трагедия! Борисов не дава думата на специалистите!Всичколог чуваш единствно себе си!! Говори, говори като явно неумее да слуша, а едва ли умее бързо четене! Та ... празни мисли на един празен човек!
59
1
 
0
 
! Отговори
Свръхзвуков преди 4 години
Нека се работи и по откриване на лекарство за този вирус - разбиращите трябва да действат бързо!
58
4
 
3
 
! Отговори
до Нора преди 4 години
За съжаление реално болните са вече близо 5% от населението. Само в София са 100хил.
57
2
 
11
 
! Отговори
Хаха. преди 4 години
Все едно аз да обсъждам уравнения по квантова физика. Тези на снимката са некомпетентни. Какво разбира банкянския *** от вирусология? Тези от нищо не рзбират. Само от еврофондове и обръчи от фирми разбират.
56
2
 
6
 
! Отговори
Hopa преди 4 години
Време беше! Реално болните са сигурно вече около 3000 човека!
55
1
 
13
 
! Отговори
Капитан Блъд преди 4 години
Затваряйте под карантина София и градовете със случаи на Covid-19 - един месец не е много време за един човешки живот или за много.Трябва да се действа много строго от страна на правителството.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, пак излезнахме най-добрите в Европа бе
53
5
 
3
 
! Отговори
Sata N преди 4 години
В гаража ми седят две бутилки метанолов стекломой по 5л, по грешка купени. Подарявам ги на путински ***, който първи ме намери и ми се обади.
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще ми кажеш ? Че с милиция са ни карали на манифестации през 80-те години на 20-ти век ли бе ?-----Не, достатъчно беше да се знае, че без добра характеристика от комсомолския секретар, ще видиш ВУЗ през крив макарон, а казармата ще си караш в Тръдови войски. Махахме с флагчета като гламави, ревяхме КПСС-БКП, после ги псувахме, разбира се :)))
51
0
 
1
 
! Отговори
до Sata N преди 4 години
Съдържаше метанол до преди година преди забраната, вече почти не се намира такава, освен много малко нелегални производства. Можеш да провериш в близката бензиностанция или голяма верига магазини за авточасти
50
1
 
4
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До ЧУМАТА ГЕРБ 48Да са се увеличили болните студенти или младежи?Болните са все от дълбоката провинцията и стари хора. Дето прибралите се от гурбет отиват да видят най-напред.При теб дойдоха ли децата от Италия - поне да не те мисля.
49
0
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 45И какво е станало в Япония ? Да не би да са преборили коронавирусът ?
48
6
 
3
 
! Отговори
Sata N преди 4 години
До 46Течността за чистачки в повечето случаи съдържа метанол. Препоръчвам я на русофили и комунисти.
47
1
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Интересно ми е кака във ЧАС ПИК и Плаза стоят на метър един от друг ? Как се спазва заповедта на великия лидер във студентски град ? Във ДИСКОТЕКИТЕ СПАЗВА ЛИ СЕ ДСЦИПЛИНАТА ??????????????????????????????????????
46
0
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
към 44Или министЕро действа на принципа на военния склададжия: Нямам! Няма!Но иначе се нагушил със неща, дето и той не знае или не помни за какво му трябват.Но първото е: Нямам!пп По какво се познава кандидат за Гл.счетоводител? На всеки въпрос отговаря със Нямам!